Ξανά η Ρόδος στο προσκήνιο της διεθνούς ποδηλασίας

Ξανά η Ρόδος στο προσκήνιο της διεθνούς ποδηλασίας

Ξανά η Ρόδος στο προσκήνιο της διεθνούς ποδηλασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Το Γκραν Πρι αλλά και ο Γύρος του νησιού έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Μάρτιο με πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση και πάλι από τον Ροδήλιο. Φέτος θα συμμετάσχουν συνολικά 154 ποδηλάτες από 20 ευρωπαϊκές κορυφαίες ομάδες

Επίκεντρο της ποδηλασίας για όλη την Ευρώπη θα είναι και φέτος η Ρόδος με τις δύο σημαντικότατες διοργανώσεις από τον Ροδήλιο σε μια συνεργασία του με την Spots Tour Hellas και το Rodos Cycling, πάντα με τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Τον Μάρτιο λοιπόν, όπως είχε γίνει και πέρσι, πρόκειται να διοργανωθεί το Rhodes Gran Prix την Κυριακή 4 Μαρτίου, ακολουθώντας ο τριήμερος αγώνας ως Γύρος Ρόδου από την Παρασκευή 9 του μήνα μέχρι και την Κυριακή 11. Συνολικά θα συμμετάσχουν 20 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη, συνειδητά λιγότερες από την περασμένη διοργάνωση, μαζί με την αποστολή του Ροδήλιου συν έναν ακόμη σύλλογο από τη βόρειο Ελλάδα.

Το σύνολο των ποδηλατών που θα συμμετάσχουν είναι 154, ενώ ο Ροδήλιος για τις ανάγκες του αγώνα αυτού και μόνο, παρήγγειλε ένα κοντέινερ με κάγκελα, τα οποία αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα από τ’ άλλο φτάνουν σε μια απόσταση 2χλμ., προκειμένου να γίνουν όλα με ασφάλεια. Σκοπός των διοργανωτών είναι ν’ αναδειχθεί όχι μόνο η πόλη της Ρόδο απ’ όπου θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις, αλλά και οι περιοχές με φυσικό κάλλος στο νησί όπως και άλλα χωριά.

Χαρακτηριστικό είναι πως δύο τερματισμοί θα γίνουν σε Κοσκινού και Μαριτσά ώστε οι κάτοικοί τους να πάρουν μια… γεύση από πραγματικά διεθνείς αγώνες επιπέδου και τα παιδιά το ερέθισμα να πάνε κοντά στην ποδηλασία ή οποία είναι ενταγμένα ήδη σε σύλλογο, να παραμείνουν σ’ αυτήν.

Με την πρωτοβουλία του Ροδήλιου, στο νησί αναβιώνουν στιγμές από το κοντινό παρελθόν και δίνεται η ευκαιρία να το επισκεφτούν όχι μόνο οι ποδηλάτες αλλά και συνοδοί με τις οικογένειές τους, κάνοντας πράξη την κάθε κίνηση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ούτως ή άλλως σημαντικό είναι και το αναπτυξιακό έργο του συλλόγου, πέραν από τη διοργάνωση των αγώνων αυτών, αλλά και οι προσπάθειές του κάθε χρόνο για όσο γίνεται περισσότερα διασυλλογικά πρωταθλήματα στην πίστα αλλά και στο δρόμο.


Οι διαδρομές των αγώνων:
Διεθνές Γκραν Πρι-4 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς την Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σίαννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

Διεθνής Γύρος Ρόδου
1ο ΕΤΑΠ-9 Μαρτίου

Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ-10 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ-11 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στην Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.

Μια αναδρομή στην προηγούμενη διοργάνωση:
Στο International Rhodes Grand Prix, τον σπουδαίο διεθνή αγώνα απόστασης 194 χλμ, το 2017, έλαβαν μέρος 25 ομάδες από όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εθνικές ( Ελβετία, Πολωνία, Φινλανδία και Ελλάδα) και οι υπόλοιπες επαγγελματικές. Πρόκειται για τις Rodilios Iviskos Cycling Team (Ελλάδα), SP Tableware Cycling Team (Ελλάδα), Team Tre Berg Postnord (Σουηδία),Team Embrae the World (Γερμανία), Torku Team (Τουρκία), Team Dauner AKKON (Γερμανία), Maxxis 4 Racing Cycling Team (Βρετανία), Team Espoirs Fachklinik Dr (Γερμανία), Uno X Hydrogen Development Team (Νορβηγία), Τeam Wiggins (Βρετανία), KC TUFO Prostejov (Τσεχία), Sanner and Partners (Γερμανία), Continental Team Kuota Lotto (Γερμανία), Fechilinik Elog (Γερμανία), ), Pro Cycling Team Leopard (Λουξεμβούργο), , Team velo schils interbike (Βρετανία), Veloconcept (Δανία), Copenhagen Pro Cycling (Δανία), Roth Akros (Ελβετία), Feldbinder Owayo KTM (Αυστρία) και FixIT (Νορβηγία).

Ακολούθησε η αναβίωση, μετά από 14 χρόνια, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου (International Tour of Rhodes), στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ αυτών 18 Έλληνες άσοι των πεντάλ, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης δύο σπριντ ευθείας, σε Σορωνή και Φαληράκι και δύο σπριντ ανάβασης, σε Προφήτη Ηλία και Λάερμα.

Η συμμετοχή επαγγελματικών και εθνικών ομάδων στους αγώνες ήταν εντυπωσιακή και προσέφερε υψηλή ποιότητα θεάματος σε όλες τις διαδρομές του νησιού. Οι αθλητές, με τη συμμετοχή τους σε αγώνες υψηλού επιπέδου, είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη.

Παράλληλα το νησί μας βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος σε περίοδο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, καθιερώνοντας το ως τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές. Μέσα από τις ποδηλατικές διαδρομές, σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, οι ποδηλάτες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ανοιξιάτικου τοπίου, την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!