Oρκίστηκαν στ’ Αφάντου 448 νέοι οπλίτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Oρκίστηκαν στ’ Αφάντου 448 νέοι οπλίτες (βίντεο και φωτογραφίες)

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5202 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής μας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων αλλά και δεκάδων συγγενών και φίλων, 448 νέοι οπλίτες έδωσαν χθες το πρωί όρκο τιμής να υπηρετήσουν με αφοσίωση την πατρίδα!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Γρηγόρη Ρουμάνη, ανώτατων αξιωματικών, του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, του Αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου, του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, του Αστυνομικού Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη καθώς και εκπροσώπων λοιπών αρχών και φορέων του τόπου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν και να καμαρώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές με τα δικά τους παιδιά!

Μία δυνατότητα που δόθηκε και πάλι στους συγγενείς των νέων οπλιτών, μετά από οχτώ χρόνια, καθώς τον Μάιο του 2010 ήταν η τελευταία φορά που στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Παπαποστόλου» στ’ Αφάντου πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία νεοσυλλέκτων.

Έτσι χθες οι 448 στρατιώτες της 2018 Β’ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο πίστης στη πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους τους κράτους.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των νέων οπλιτών και μικρή δεξίωση που δόθηκε στους χώρους του στρατοπέδου.

«Μεγάλη τιμή και υποχρέωση»
Διαβάζοντας την ημερήσια διαταγή, ο διοικητής του 541 ΤΕ, Αντισυνταγματάρχης Μάριος Βαμβακάκης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ημέρας για τους νέους στρατιώτες επισημαίνοντας ότι «η θητεία στο Στρατό είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση, είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες, γιατί ανήκουμε σε ένα Εθνικό και όχι μισθοφορικό Στρατό και υπηρετούμε μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, μια πατρίδα με μεγάλο πολιτισμό, ένα λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος.

Νεοσύλλεκτοι οπλίτες

Καλλιεργείστε δεσμούς φιλίας και συνδεθείτε με τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους σας, παραμερίστε ό,τι ενδεχομένως σας χωρίζει και βρείτε αυτά που σας ενώνουν, γνωρίζοντας ότι η δύναμη είναι στην ένωση.

Με τα λόγια αυτά οπλίτες της 2018 Β’ ΕΣΣΟ, σας εύχομαι με επιτυχία να περατώσετε την εκπαίδευσή σας στο Σημείο Υποδοχής και εκπαιδευμένοι, με θάρρος και αυτοπεποίθηση, να επανδρώσετε τις Μονάδες του όπλου ή Σώματός σας.

Βέβαιος ότι θα συνεχίσετε την ένδοξη ιστορία του όπλου ή Σώματος, σας προσκαλώ να αναφωνήσετε.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η 95 ΑΔΤΕ”

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο