Γιάννης Παππάς: Το ταλαιπωρημένο σκαρί να γίνει το «αεροπλανοφόρο Ρόδος»!

Γιάννης Παππάς: Το ταλαιπωρημένο σκαρί να γίνει το «αεροπλανοφόρο Ρόδος»!

Γιάννης Παππάς: Το ταλαιπωρημένο σκαρί να γίνει το «αεροπλανοφόρο Ρόδος»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1764 ΦΟΡΕΣ

Ο Γιάννης Παππάς δηλώνει παρών και στην πρώτη γραμμή για τις εκλογές στο Δήμο Ρόδου

Το όνομά του ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει ξεκαθαρίσει για τη διεκδίκηση του Δήμου της Ρόδου!
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν το Γιάννη Παππά που έχει εκλεγεί και βουλευτής Δωδεκανήσου του κόμματος -για λίγο αλλά αυτό δείχνει τη δυναμική του- ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές ώστε αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει με αξιώσεις.
Ο Γιάννης Παππάς δηλώνει σήμερα παρών, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για το Δήμο της Ρόδου, αυτός που είναι επιχειρηματίας, και επιπλέον βρίσκεται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δυνατά στην Αθήνα.
«Μπορώ να «γυρίσω» το νησί, να το «στρίψω», θα το κάνω για το καλό του νησιού», δηλώνει και αποκαλύπτει τι συζητιέται στις μαζώξεις των στελεχών όπου οι πληροφορίες λένε ότι αποδέχτηκε την πρόταση και θα είναι υποψήφιος.

Τις τελευταίες εβδομάδες συζητιέται πολύ το όνομά σας για το δήμο Ρόδου. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για μια «μάζωξη» με κομματικά στελέχη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στ΄ Αφάντου όπου και αποδεχτήκατε την πρόταση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι έγινε;
Στη Ρόδο είμαι συνεχώς παράλληλα με τις ασχολίες μου με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα. Έρχομαι στο στολίδι του Αιγαίου, βδομάδα παρά βδομάδα από Πέμπτη έως Τρίτη για να ασχολούμαι με τα προβλήματα και να δράσω. Μαζώξεις πάντα γίνονται, ραντεβού, συναντήσεις με απλούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες και με στελέχη που μου μεταφέρουν προβλήματα και προβληματισμούς. Μία απ’ αυτές τις τελευταίες «μαζώξεις», όπως τις λέτε, πράγματι έγινε στ΄ Αφάντου και πριν στις Καλυθιές, στα Κοσκινού, στην Κρεμαστή, στην Ιαλυσό…

Ισχύει ότι σας έγινε πρόταση σ΄ αυτή την τελευταία στ΄ Αφάντου, να ηγηθείτε ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το δήμο Ρόδου και αποδεχτήκατε;
Ο Γιάννης Παππάς δηλώνει πάντα παρών και επαγγελματικά και πολιτικά. Είμαι ένας άνθρωπος που πέτυχε μόνος του, αυτό το ξέρουν όλοι στη Ρόδο από τότε που μ΄ έβλεπαν να δουλεύω από 12 χρονών παιδί σε περίπτερο, ένα μίνι μάρκετ στην Ψαροπούλα. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Κι όταν έφυγα φοιτητής στα 18 μου στη Θεσσαλονίκη και ήμουν οργανωμένος στη ΜΑΚΙ, τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα οραματίζομαι ένα νησί που να λάμπει, κι όταν λάμπει το νησί θα λάμπουν κι αυτοί που μένουν στο νησί.

Τι ειπώθηκε όμως εκεί, σε τι πλαίσιο κινηθήκατε;
Δεν σας κρύβω ότι ο προβληματισμός είναι μεγάλος υπάρχει τεράστιο κενό και απογοήτευση από τη λειτουργία και τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και από τον τρόπο που μανατζάρουν οι επικεφαλής το όλο σύστημα. Περιμένουμε πάρα πολλά για το στολίδι της Μεσογείου και δεν έρχονται. Κάποτε έβλεπες τη Ρόδο κι ήταν Ευρώπη. Τώρα βλέπεις πόσο πίσω έχουμε μείνει. Υπάρχει έλλειψη πολιτικών και πολιτικής. Τα Δωδεκάνησα και η Ρόδος έχουν ανάγκη από ανθρώπους που έχουν πετύχει. Η Ρόδος δεν θέλει ανθρώπους που από τη λάμψη της θα πάρουν λάμψη. Χρειάζεται ανθρώπους που θα μεγαλουργήσουν μαζί της. Συζητείται λοιπόν εντόνως ότι χρειάζεται ένα πρόσωπο που να ενώνει τον κόσμο απ΄ όλα τα επαγγελματικά στρώματα και να μπορεί να φέρει κάτι ελπιδοφόρο για τη Ρόδο, να γεννήσει ιδέες, να μανατζάρει σωστά. Να μην είναι η μικροπολιτική και τα μικροπολιτικά αυτά που θα μας πνίγουν. Θέλουμε υπέρβαση στη λειτουργία. Θέλουμε το στολίδι να λάμπει, είναι σημαντικό το στολίδι να λάμπει, δεν μπορεί το Εθνικό Θέατρο να είναι σ΄ αυτή την κατάσταση. Δηλώνω πάντα παρών και πάντα στην πρώτη γραμμή για να αγωνιστώ για τη Ρόδο μας και τα Δωδεκάνησα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία πάντως δείχνει να σας θέλει, τα στελέχη της είναι θετικά προς το πρόσωπό σας για τη διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου.
Το ότι όλοι παραδέχονται ότι ο Γιάννης Παππάς μπορεί να δώσει λύση και να μετατρέψει το ταλαιπωρημένο σκαρί σε «αεροπλανοφόρο Ρόδος», είναι σημαντικό.

Η Ρόδος δεν θέλει ανθρώπους που από τη λάμψη της θα πάρουν λάμψη. Χρειάζεται ανθρώπους που θα μεγαλουργήσουν μαζί της

Επομένως δεν θα είσαστε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά!
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δηλώνω παρών και στην πρώτη γραμμή. Στην επαγγελματική μου ζωή, στην Αθήνα, πέτυχα αυτό που ήθελα. Συναντιέμαι καθημερινά μ΄ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, που βρίσκονται στα κέντρα λήψης απόφασης. Δεν έχω ανάγκη να γίνω κάποιος, για να ανέβω, να με γνωρίσουν. Το έχω πετύχει. Θέλω να βοηθήσω ώστε να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν. Μπορώ να «γυρίσω» το νησί, να το «στρίψω», θα το κάνω για το καλό του νησιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου έχει καταγγείλει ότι κι εσείς ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ περιλαμβάνεστε σε λίστα χρηματοδοτήσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Δεν έχετε δώσει απάντηση γι’ αυτό!
Η λάσπη στον ανεμιστήρα γυρίζει πάνω σ΄ αυτόν που την πετάει και θα ήταν καλό να γνωρίζουν όλοι ότι για κάθε συνεργασία με το Δημόσιο υπάρχει συμβόλαιο ανάθεσης έργου, υπάρχουν τιμολόγια, υπάρχουν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως γίνεται παντού. Άρα θα ήταν καλό αυτοί που πετούν τη λάσπη να ξέρουν τι λένε. Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδό τους και να μοιράσω διχόνοια στον ελληνικό λαό. Πιστεύω ειλικρινά ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη όλοι μαζί επιτέλους να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πάμε μπροστά. Πρέπει να ξυπνήσουμε ξανά το φιλότιμο του Έλληνα, ξανά την ανάγκη για δημιουργία. Δεν θέλω τον Έλληνα, το Νεοέλληνα ζητιάνο, να μάθει να ζει με επιδόματα. Τον έμαθαν τώρα στην ελεημοσύνη και στη μιζέρια. Δεν θέλω να ζηλεύω το συνάνθρωπό μου, δεν θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θέλω ο ίδιος να δημιουργήσω μονάδα με πολλές κατσίκες. Έτσι πρέπει να ξαναγίνει ο Έλληνας.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος, υπάρχει τεράστιο κενό και απογοήτευση από τη λειτουργία και τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και από τον τρόπο που μανατζάρουν οι επικεφαλής το όλο σύστημα

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε τους δημάρχους βρίσκει σύμφωνους ούτε εσάς, φαντάζομαι. Γιατί;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει αυτό το νόμο και δεν θα αφήσει να διαλυθούν οι τοπικές κοινωνίες. Αν ισχύσει αυτό το αποτέλεσμα θα είναι ένα αλισβερίσι καθημερινό. Ο κάθε «τυχάρπαστος» θα εκβιάζει το δήμο και το δήμαρχο, κι αντί για έργα για την ανάπτυξη του νησιού θα γίνονται έργα για την ανάπτυξη του ίδιου. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα είναι έρμαια.

Επομένως ποια είναι η τελευταία σας κουβέντα, θα είστε υποψήφιος για το Δήμο Ρόδου;
Οι συναντήσεις στ΄ Αφάντου, στα Κοσκινού, στις Καλυθιές, στην Κρεμαστή, στην Ιαλυσό και βέβαια στην πόλη της Ρόδου αφορούν την πολιτική ευρύτερα στη Ρόδο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το να ξεμπλοκάρει η κατάσταση, να ξεκολλήσει το νησί, να κουνηθεί. Και σ΄ αυτό δηλώνω παρών.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος