Βενετόκλειο ή Καλυθιές για τον Κολοσσό; Ιδού η απορία…

Βενετόκλειο ή Καλυθιές για τον Κολοσσό; Ιδού η απορία…

Βενετόκλειο ή Καλυθιές για τον Κολοσσό; Ιδού η απορία…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Πόσο εφικτή είναι η μετακόμιση των «θαλασσί» για τους επίσημους αγώνες;

Το Βενετόκλειο ήταν, είναι και θα είναι η φυσική έδρα του Κολοσσού H Hotels, παρά τις ελλείψεις ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Μπορεί να είναι μικρής χωρητικότητας και να μην επιτρέπει διεξαγωγή αγώνων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (με το ζόρι επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων της Basket League) όμως είναι η «φωλιά» της ροδίτικης ομάδας κι ένα από τα πιο «ζωντανά» γήπεδα του πρωταθλήματος.

Τα τελευταία χρόνια, το Βενετόκλειο δεν γεμίζει. Μόνο όταν έρχονται οι «μεγάλοι» στη Ρόδο πάνε στο γήπεδο χίλια άτομα αλλά στα πραγματικά ντέρμπι η παρουσία του κόσμου δεν είναι αντίστοιχη προηγούμενων ετών.

Το τι φταίει δεν μπορεί να το προσδιορίσει ούτε η ίδια η ΚΑΕ, με τις απόψεις να διίστανται και να διαφέρουν από την τιμή του εισιτηρίου μέχρι την έλλειψη κινήτρου. Όμως, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, οι 300-400 πιστοί φίλοι του Κολοσσού είναι παρόντες. Θα ισχύσει το ίδιο αν η ομάδα φύγει από την πόλη και μετακομίσει στις Καλυθιές;

Οι παράμετροι της αλλαγής έδρας

Το κλειστό γυμναστήριο των Καλυθιών είχε την τιμητική του αυτή τη σεζόν. Μέχρι και φάιναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ φιλοξένησε! Τοποθετήθηκαν έξτρα καθίσματα πίσω από τις δύο μπασκέτες για να αυξηθεί η χωρητικότητα (πλέον αγγίζει τη χωρητικότητα του Βενετοκλείου) και πήρε προσωρινή άδεια λειτουργίας.

Οι φήμες για τη μετακόμιση του Κολοσσού H Hotels στις Καλυθιές αρχίζουν και πληθαίνουν. Κατά καιρούς άνθρωποι της ΚΑΕ έχουν επισκεφθεί το χώρο, καταγράφοντας τις βελτιώσεις αλλά και τις ελλείψεις που, όντως ακόμη υπάρχουν. Όμως, οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί.

Το να φύγει η ανδρική ομάδα του Κολοσσού από το Βενετόκλειο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Δεν μπορούν απλά να πουν «εντάξει, μετακομίζουμε» από τη μία μέρα στην άλλη και αντί να διασχίσουν την Κ. Παλαιολόγου να βγουν στη Ρόδου – Λίνδου. Οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο ως έδρα των «θαλασσί» στην Α1 είναι πολύ συγκεκριμένες από τον ΕΣΑΚΕ και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη χωρητικότητα.

Αφορούν σε συστήματα ασφαλείας (κάμερες κλπ.), πλήρη εξοπλισμό ιατρείου, επαρκή φωτισμό και δίκτυο ηλεκτροδότησης, δημοσιογραφικά θεωρεία και χώρους για τηλεοπτικά συνεργεία (στο F4 του βόλεϊ είχαν τοποθετηθεί τραπέζια περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με γραμμές ίντερνετ σε λειτουργία μόνο για το διήμερο των αγώνων) και φυσικά κατάλληλο περιβάλλοντα χώρο, για να εξυπηρετεί όχι μόνο το φίλαθλο κοινό αλλά και τα πούλμαν των φιλοξενούμενων αποστολών.

Όλα αυτά σαφώς και τακτοποιούνται αλλά ποιος θα αναλάβει το κόστος; Η ΚΑΕ πλήρωσε ήδη μία φορά για να μπει σύστημα ασφαλείας στο Βενετόκλειο.

Από την άλλη, αν η επαγγελματική ομάδα μετακομίσει στις Καλυθιές, το Βενετόκλειο θα πάρει «ανάσα» όσον αφορά στις διαθέσιμες ώρες προπονήσεων προς τα υπόλοιπα σωματεία που το χρησιμοποιούν ως έδρα, είτε είναι μπάσκετ είτε βόλεϊ.

Το κλειστό των Καλυθιών είναι πιο σύγχρονο γήπεδο (σχεδόν του «κουτιού») και πιο προσβάσιμο στο φίλαθλο κοινό της ευρύτερης περιοχής που ενδεχομένως να μη διανύει την απόσταση μέχρι την πόλη για να δει αγώνες Α1 ενώ είναι και πιο κοντά στο αεροδρόμιο, εξυπηρετώντας τις φιλοξενούμενες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους