Η επίσημη τελετή για την ονοματοδοσία του νέου αεροπλάνου της TUI στη Ρόδο (βίντεο)

Η επίσημη τελετή για την ονοματοδοσία του νέου αεροπλάνου της TUI στη Ρόδο (βίντεο)

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1204 ΦΟΡΕΣ

Ονομάστηκε «Rhodes» και θα διαφημίζει το νησί μας σε όλα τα αεροδρόμια

«Ρόδος» (Rhodes) ονομάστηκε χτες και επίσημα ένα από τα πλέον σύγχρονα και νεοαποκτηθέντα αεροσκάφη της TUI, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 MAX8, “βαφτίστηκε” από τη σύζυγο του δημάρχου της Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη-Χατζηδιάκου, αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιό μας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι προερχόμενο από τη Στοκχόλμη με 189 επιβάτες.

Το αεροσκάφος αναχώρησε μία ώρα αργότερα και πάλι για τη Στοκχόλμη επίσης γεμάτο για να συνεχίσει το ταξίδι του και σε άλλους προορισμούς. Η χτεσινή τελετή ονοματοδοσίας ήταν η πρώτη που γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο από την TUI και η δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο (σ.σ. προηγήθηκε αντίστοιχη στην Τενερίφη) ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι ελληνικοί προορισμοί που θα δώσουν το όνομά τους σε νέα αεροσκάφη.

Η υποδοχή του αεροσκάφους από τη Στοκχόλμη: Περνά κάτω από την αψίδα νερού που δημιούργησαν τα πυροσβεστικά οχήματα στο “Διαγόρας”
Η υποδοχή του αεροσκάφους από τη Στοκχόλμη: Περνά κάτω από την αψίδα νερού που δημιούργησαν τα πυροσβεστικά οχήματα στο “Διαγόρας”


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η TUI έχει παραγγείλει συνολικά 72 νέα αεροσκάφη της ίδιας κατηγορίας και κάποια λίγο μεγαλύτερα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα του στόλου που θα αριθμεί πλέον 140 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι η επόμενη ονοματοδοσία θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι επιλέγεται πάντα γυναίκα για να “βαφτίσει” ένα αεροσκάφος, πιστεύοντας ότι φέρνει... γούρι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγος του δημάρχου ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο στον άνθρωπο που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία του νησιού.

Φυσικά στην υποδοχή του αεροπλάνου τηρήθηκε και το έθιμο και έτσι δημιουργήθηκε αψίδα νερού από τα πυροσβεστικά οχήματα, κάτω από την οποία πέρασε το Boeing 737 MAX8. Στην αίθουσα των αναχωρήσεων πραγματοποιήθηκε μία μικρή τελετή, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Αγαπητός Ξάνθης προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΟΤ και ο Μιχάλης Μαυρόπουλος regional director east Med της TUI.

Η κ. Χατζηδιάκου “βαφτίζει” το αεροσκάφος
Η κ. Χατζηδιάκου “βαφτίζει” το αεροσκάφος


Η κ. Καλομοίρη έριξε όπως συνηθίζεται νερό στο αεροσκάφος στο σημείο όπου υπάρχει το όνομα Rhodes, ευχήθηκε να πραγματοποιήσει πολλά και καλά ταξίδια και να διαφημίζει το νησί μας σε όλα τα μέρη του κόσμου, στα οποία θα πετά, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε μαζί με το δήμαρχο και τον κ. Μαυρόπουλο το πιστοποιητικό… της βάφτισης.

Χαιρετισμοί
Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε:
- Ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε ότι είναι εξαιρετική τιμή για το νησί το γεγονός της ονοματοδοσίας και ότι με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται η θέση της Ρόδου και της Ελλάδας στη διεθνή αγορά από την TUI.

Όπως είπε, στην ανάπτυξη της Ρόδου έχει συμβάλει και η TUI, που συνεργάζεται πάντα με το δήμο Ρόδου, ενώ υπογράμμισε ότι στο όνομα ΡΟΔΟΣ ενσωματώνεται η ιστορία ο πολιτισμός, οι αξίες, η φιλία.
Τόνισε ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους επιβάτες του.

Ο δήμαρχος της Ρόδου, η σύζυγός του και η αντιδήμαρχος τουρισμού
Ο δήμαρχος της Ρόδου, η σύζυγός του και η αντιδήμαρχος τουρισμού


Παράλληλα τόνισε ότι η αύξηση του στόλου θα συμβάλει και στην αύξηση των επιβατών. Eυχήθηκε να είναι καλοτάξιδο και μάλιστα είπε χαρακτηριστικάQ «έχουμε να δώσουμε και άλλα ονόματα από το νησί μας, σε περισσότερα αεροσκάφη».

- Ο Αγαπητός Ξάνθης προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΟΤ τόνισε ότι η TUI είναι επίσημος εταιρος και συνεργάτης του υπουργείου Tουρισμού, το οποίο αγωνίζεται για τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και προσβλέπει σε ακόμα καλύτερη συνεργασία.

- Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητήριου Ελλάδος υπογράμμισε ότι η παρουσία της TUI στην Ελλάδα δεν είναι μόνο μία επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και μία μακροπρόθεσμη ματιά στην εξέλιξη του τουρισμού.

- Ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο όμιλος της TUI είναι για τον κλάδο ένας στρατηγικός συνεργάτης που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά με τη δυναμική του παρουσία για πάνω από 50 χρόνια στην Ελλάδα και στη Ρόδο. Η συνεχής επένδυσή της στο νησί μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική του ροδιακού τουρισμού, όπως είπε.


Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με αμοιβαία οφέλη αλλά μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα, καθώς είμαστε σύμμαχοι και θα κερδίσουμε πολλές ακόμα νίκες. Όπως υπογράμμισε, η συνένωση δυνάμεων χρειάζεται για να πετύχουμε υψηλότερους στόχους ώστε να είμαστε και πιο ανταγωνιστικοί.

- Τέλος ο Μιχάλης Μαυρόπουλος regional director east Med της TUI έκανε γνωστό ότι ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και τα αεροσκάφη της μεταφέρουν 20 εκατομμύρια επιβάτες. Στο πλαίσιο αειφόρου ανάπτυξης του στόλου τον ανανεώνει με νέα αεροσκάφη Boeing 737 MAX8 και MAX10 δίνοντάς τους ονόματα προορισμών με τους οποίους έχει συνεργασία. Τα ονόματα θα προέρχονται από όλο τον κόσμο αλλά τα περισσότεροι θα αφορούν ελληνικούς προορισμούς, κάτι που δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα.

Όπως υπογράμμισε, η Ρόδος είναι από τους πρώτους προορισμούς με τον οποίο συνεργάστηκε ο οργανισμός και την έχει εδραιώσει ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Μάλιστα όπως έδειξε έρευνα, η Ρόδος κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πρώτη πεντάδα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών του. Σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο, το νησί διαθέτει τουριστική τεχνογνωσία, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, σύγχρονες μονάδες, ενώ η Ελλάδα είναι ο δεύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο μετά την Ισπανία και διαθέτει μεγάλη δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η κ. Αγάπη Καλομοίρη υπογράφει το “πιστοποιητικό 	 βάφτισης” του αεροσκάφους
Η κ. Αγάπη Καλομοίρη υπογράφει το “πιστοποιητικό βάφτισης” του αεροσκάφους

Εργαζόμενοι της TUI και καλεσμένοι σε... οικογενειακή φωτογραφία
Εργαζόμενοι της TUI και καλεσμένοι σε... οικογενειακή φωτογραφία

Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής
Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής

To Boeing 737 MAX8 με το όνομα “Rhodes”
To Boeing 737 MAX8 με το όνομα “Rhodes”

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες