Η Ρόδος και πάλι σε ρυθμούς τριάθλου

Η Ρόδος και πάλι  σε ρυθμούς τριάθλου

Η Ρόδος και πάλι σε ρυθμούς τριάθλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Ο Νίκος Χατζηνικόλας, παιδίατρος και τριαθλητής, «ψυχή» του Απόλλωνα Ρόδου, αναλύει τη διοργάνωση, του OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Φαληράκι

Με αφορμή το νέο αγώνα τριάθλου OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226 που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Φαληράκι, από τον Απόλλωνα Ρόδου με συνδιοργανωτή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η «ψυχή» του συλλόγου, τριαθλητής και παιδίατρος Νίκος Χατζηνικόλας, με μια ανακοίνωση, κάνει λεπτομερή αναφορά στο πώς ξεκίνησε αυτή η διοργάνωση από το 2016, περιγράφει τις διαδρομές του προσεχούς αγώνα, ενώ υμνεί όσους με τον τρόπο του ο καθένας, συμβάλλει στην πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου γεγονότος.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Κύριοι,
Ο σύλλογος Απόλλων Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε στις 30 Οκτωβρίου 2016 τον αγώνα τριάθλου "Ocean Lava Rhodes 2016". Με περηφάνια σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας αυτός βραβεύτηκε πανελλαδικά ως Top Rated Event (Καλύτερη Βαθμολογημένη Διοργάνωση) για το έτος 2016.

Για το 2017 ανεβάσαμε τον πήχη και οργανώσαμε έναν ακόμα μεγαλύτερο αγώνα, τρίαθλο 70.3 miles (1.9 Km Swim - 90 Km Bike - 21 Km Run) και διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου 2017 στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Σας ενημερώνουμε ότι αγώνας τριάθλου αυτής της απόστασης γίνεται μόνο ένας σε όλη την Ελλάδα και υπήρξαν 150 συμμετοχές από Έλληνες και ξένους αθλητές.

Ο αγώνας αυτός με τη συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και του ΔΟΠΑΡ υπό την αιγίδα της ΕΛΛ ΟΜΟΣΠ. ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ ΕΟΜΟΠ και με σκληρή δουλειά από τα μέλη του συλλόγου ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΥ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως γνωρίζετε, για την ασφαλή τέλεση του αγώνα απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπή κυκλοφορίας – απαγόρευση στάσης στάθμευσης κλπ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ΚΟΚ κατά μήκος των διαδρομών κίνησης των οχημάτων και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Πραγματικά υπήρξαν αρκετές δυσκολίες κυρίως στην εξασφάλιση των αθλητών κατά το ποδηλατικό σκέλος του αγώνα.

Φέτος ανακοινώνουμε, υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ καθώς και τη στήριξή της, την υπόσχεση να διοργανώσουμε έναν ΜΟΝΑΔΙΚΟ αγώνα σε όλα τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και την ευρύτερη ζώνη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

Ο αγώνας φέρει το διεθνές brand name OCEAN LAVA RHODES 113 κ 226.

Θα διεξαχθεί στις 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 με επίκεντρο τη μαγευτική και πολύ τουριστική περιοχή της ΡΟΔΟΥ μας το ΦΑΛΗΡΑΚΙ, 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Ο αγώνας είναι διπλός και περιλαμβάνει δύο αγώνες με διαφορετική απόσταση και διαφορετική ώρα εκκίνησης, διαφορετικά όρια χρόνου, αλλά στις ίδιες διαδρομές. Αναλυτικά περιγράφουμε παρακάτω τους δύο αγώνες.

ΚΟΛΥΜΠΙ 1,9 km one lap για τον αγώνα 113, ενώ για το αγώνα 226 two laps 1,9 km x2 = 3,8 km (δείτε σχετικό χάρτη)

Το κολύμπι θα γίνει στην παραλία Φαληρακίου με τη ζώνη αλλαγής την εκκίνηση στην παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ, 500 μέτρα από το ΗΟΤΕL PEGASOS, μέγα χορηγό των αγώνων μας. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (ιατρός ασθενοφόρο, ναυαγοσώστες, τζετ σκι, κανό).

Εκκίνηση για τον αγώνα 226 ώρα 06:30 πμ., όριο 2 ώρες και 15 λεπτά δηλ 08:45πμ

Εκκίνηση για το 113 ώρα 9 πμ., όριο 1 ωρα και 15 λεπτά, δηλ 10:15πμ

Οι τριαθλητές θα πρέπει να διανύσουν για τον αγώνα 226, 180 km, ενώ για τον 113, 90 km.

H ποδηλατική διαδρομή ξεκινάει από το Φαληράκι με πορεία στον Κεντρικό δρόμο Ρόδου –Λίνδου.

Από το Φαληράκι έως τα Κολύμπια όπου στρίβουν δεξιά με κατεύθυνση το χωριό Αρχίπολη. Εκεί στρίβουν προς Ψίνθο για 2 χιλιόμετρα περίπου ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση των 22,5 km από την εκκίνηση.

Εκεί αναστρέφουν και επιστρέφουν στην εκκίνηση ακριβώς αντίστροφα συμπληρώνοντας απόσταση 45 km. Στην πορεία των ποδηλάτων στον κεντρικό ΡΟΔΟΥ –ΛΙΝΔΟΥ ως τα Κολύμπια, η μια λωρίδα αφού σημανθεί με κώνους και με περιφρούρηση από την ΤΡΟΧΑΙΑ κα πλήθος εθελοντών μας, θα διατεθεί αποκλειστικά για την κίνηση των ποδηλάτων.

Τα οχήματα θα κινούνται μόνο στη μία λωρίδα με όριο ταχύτητας 50 km/h και απαγόρευση προσπέρασης. Οι έξοδοι των ποδηλάτων θα φυλάττονται. Θα είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα του δρόμου ΡΟΔΟΥ ΛΙΝΔΟΥ από το Φαληράκι ως Κολύμπια και στις δύο κατευθύνσεις. Εκεί τα ποδήλατα θα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και θα απαγορεύετεαι η δίοδος σε κάθε άλλο όχημα.

ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 50 χλμ/ώρα

Εδώ ζητούμε την κατανόηση του Ροδιακού κοινού και των επαγγελματιών οδηγών για τη μικρή ταλαιπωρία που θα υποστούν.

Ισχυρές δυνάμεις της ΤΡΟΧΑΙΑΣ και εθελοντές από τις ομάδες ΕΟΠΚ ΣΑΛΑΚΟΥ και ΟΑΚ ΡΟΔΟΥ θα περιφρουρήσουν τη Ρύθμιση αυτή της κυκλοφορίας.

Για τον αγώνα 113 οι αθλητές θα διανύσουν 2 laps x45 km =90 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 5 ώρες και 30 λεπτά.

Για τον αγώνα 226, 4 laps x 45 km = 180 km με όριο χρόνου κολύμπι και ποδήλατο 10 ώρες και 30 λεπτά. Απαγόρευση από 7:15 π.μ. ως 17:15 μμ. (δείτε χάρτη διαδρομής και πληροφορίες στη ιστοσελιδα www.oceanlavarhodes.com).

Το τρέξιμο θα διεξαχθεί στην παραλιακή λεωφόρο Φαληράκι – Καλλιθέας με χρήση κυρίως του εξαιρετικού πεζοδρόμου από ΓΑΛΑΖΙΟ BEACH ως 500 μέτρα μετά τα λουτρά ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 5.250m από την εκκίνηση.

Εκεί αναστρέφουν και επιστρέφουν στη ζώνη αλλαγής συμπληρώνοντας 10,5 km. Για τον αγώνα 113 το τρέξιμο είναι 2 laps X10,5 km + 100 τελευταία μέτρα ως τη γραμμή ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ κοντά στην μαγευτική παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ. Όριο χρόνου 8 ώρες, δηλαδή ώρα 17.00 μμ

Για τον αγώνα 226 οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν 4 laps x10,525 m + 100 μέτρα= 42,2 km ως την γραμμή ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ αυτού του υπερβατικού αγώνα αντοχής των 226 km ironman distance (3.8 swimm,180 km bike 42,2 km run ), όριο χρόνου 16 ώρες, δηλαδή ως 22:30 μμ.

Σε τέτοιους αγώνες ο πρώτος είναι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ –ΝΙΚΗΤΗΣ αλλά και ο τελευταίος είναι ΗΡΩΑΣ.
Πλήθος εθελοντών θα φροντίσουν με μεράκι και κάθε τεχνική λεπτομέρεια την ασφάλεια, την τροφοδοσία και τον ασφαλή τερματισμό των αθλητών. Εδώ ο ΑΠΟΛΛΩΝ καταθέτει σαν εγγύηση την τεράστια και πολυετή εμπειρία του στη διοργάνωση αγώνων ΤΡΙΑΘΛΟΥ.

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή θα γίνουν οι απονομές και η γιορτή λήξης.
Επειδή σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο δεν διεξάγεται ανάλογη διοργάνωση, αναμένεται μεγάλος αριθμός συμμετοχών όχι μόνο Ελλήνων αλλά κυρίως ξένων τριαθλητών από όλο τον Κόσμο. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή, περισσότεροι από 200.

Η ΡΟΔΟΣ, ο ΑPOLLON TRIATHLON CLUB, H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και η ΕΟΜΟΠ, αναμενένεται από κοινού να οργανώσουν έναν ΤΕΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ με επιλογή 113 ή 226km για τους αθλητές, προβάλλοντας έτσι τη ΡΟΔΟ μας σαν ένα κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ –ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ θα τιμήσουν παρουσία τους τον αγώνα μας ο οποίος είναι και ο επίσημος αγώνας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ!!

Οι κ. ΓΑΡΕΦΗΣ ΧΡ. και ο κ. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΒΑΣ. πρωταθλητές τριάθλου και ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ με διεθνή φήμη, θα παρέχουν τις συμβουλές τους στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Το ξενοδοχείο ΠΗΓΑΣΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του αγώνα θα φιλοξενήσει στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις του τους VIP καλεσμένους μας και το τεχνικό συνέδριο, ενώ θα υπάρξει και pasta party.
Στους χώρους του θα φιλοξενηθεί και το πρωτοπόρο ΤRI CAMP, ειδικό σεμινάριο προπονητικό από τον εξαιρετικό προπονητή και πρωταθλητή τριάθλου ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΒΑΣΙΛΗ.

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ θα χορηγήσει φυσικές ενεργειακές μπάρες, μελεκούνια, μαντολάτα και άλλα εξαιρετικά προιόντα της για ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών μας.

Η εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ θα χορηγήσει εμφιαλωμένα νερά με το λογότυπο του αγώνα Ocean Lava Rhodes, αναψυκτικά, μπύρες χωρίς αλκοόλ, ισοτονικά και για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ και ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ, Η ΚΛΙΝΙΚΗ EUROMEDICA , O κ. ΓΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ EASY BOAT, ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΟΠΚ ΣΑΛΑΚΟΥ, ΟΑΚ 3 ΙΑΤΡΟΙ, πλήθος εθελοντών, Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ, θα φροντίσουν για την ασφάλεια και την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

Οι εταιρείες ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΚΗ και ΛΥΡΙΣΤΗΣ θα προσφέρουν καύσιμα για τους εθελοντές και τα οχήματα.

Ο MYTHOS θα προσφέρει καφέ κεράσματα αναψυκτικά για τους εθελοντές.

Το LADIKO RESTAURANT θα χορηγήσει δείπνο προς τιμή των VIP καλεσμένων μας και έκπτωση στους αθλητές.

Η ΑEGEAN, H BLUE STAR FERRIES, H COSMOTE TV, η εταιρεία CUBE PHARMA, είναι ανάμεσα στους μεγάλους χορηγούς.

Η εταιρεία RACE SYSTEMS θα φροντίσει για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την on line live μετάδοση των αποτελεσμάτων. Οι WHEELS BIKE SHOP Τάντης Σπ. και SAKKELLARIS BIKES Δράκος Σακκελάρης, θα υποστηρίξουν τεχνικά τα πανάκριβα ποδήλατα των αθλητών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα (bike doctors).

Το ράδιο ΛΥΧΝΑΡΙ και βέβαια Η ΡΟΔΙΑΚΗ όπως πάντα θα φροντίσουν για την προβολή του μεγάλου αυτού ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ σαν χορηγοί επικοινωνίας.

Ο κ. ΑΤΤΙΤΗΣ θα φιλοτεχνήσει το ΤΡΟΠΑΙΟ και τα κρυστάλλινα μετάλλια τερματισμού των αθλητών.
Και βέβαια τα εξαιρετικής ποιότητας finisher t-shirts θα κατασκευάσει ο κ ΧΑΛΙΚΙΑΣ.

Η κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ για άλλη μια φορά αφιλοκερδώς με την εταιρεία ΒΝG TODAY θα φροντίσει για τον συντονισμό των εθελοντών. Την τροφοδοσία, την οργάνωση, τη διαφήμιση και προβολή του OCEAN LAVA RHODES 113 &226 διαθέτοντας πλέον πολυετή εμπειρία σαν EVENT MANAGER AND ORGANIZER.

Η UNIVERSE CORE αφιλοκερδώς υποστηρίζει το site www.oceanlavarhodes.com όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα.

Η ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΗ φροντίζει για τις άριστες εκτυπώσεις μας.

Χωρίς τη συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ χωρίς τη συμβολή του ΔΟΠΑΡ, χωρίς την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ και της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ δεν θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί ένας τέτοιας ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ στη ΡΟΔΟ.

Η επέκταση της Τουριστικής Περιόδου, η προβολή της Ρόδου και μάλιστα του Φαληρακίου σαν κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού. Και βέβαια η διάδοση του ΤΡΙΑΘΛΟΥ, είναι οι σκοποί των διοργανωτών.

Στη μαγευτική παραλία ΓΑΛΑΖΙΟ, στο ΦΑΛΗΡΑΚΙ μας, στο ομώνυμο ΒΕΑCH BAR, όπου θα γίνουν και οι απονομές, η αφετηρία και ο τερματισμός, καλούμε το ΡΟΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ, να απολαύσει την διεθνή αυτή μεγάλη γιορτή του ΤΡΙΑΘΛΟΥ. καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ, την ΜΠΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ του μουσικού ΣΧΟΛΕΙΟΥ, το χορευτικό team θα ομορφύνουν όλο τον υπεράνθρωπο αγώνα διάρκειας 16 ωρών.

Ο τελευταίος που θα τερματίσει τον αγώνα 226 κάπου 22κ 30 είναι και ο ήρωας της ημέρας αφού θα έχει ξεπεράσει τον πόνο, τον κόπο, και τον ίδιο του τον εαυτό για να ολοκληρώσει ένα τέτοιο υπεράνθρωπο εγχείρημα, η θέληση και η δύναμη της ψυχής είναι η τελευταία ενεργειακή υποστήριξη όταν πια το σώμα εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Τα πυροτεχνήματα, χορηγία του κ ΖΑΙΡΗ, τα επιφωνήματα του κοινού, η μουσική και ένα υπέροχο κρυστάλλινο μετάλλιο και μια αγκαλιά από τα παιδιά τους, συγγενείς τους φίλους, τους συναθλητές του, μια αξέχαστη φωτογραφία και ένα δάκρυ χαράς διώχνουν την κούραση. Ο πόνος είναι προσωρινός, η δόξα είναι για πάντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αθλητές (πάνω από 200 από όλο τον κόσμο), εθελοντές, διοργανωτές, χορηγούς και πάνω από όλους στο Ροδιακό κοινό που αγαπάει τον αθλητισμό και το τρίαθλο.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΤΡΙΑΘΛΗΤΗΣ RACE DIRECTOR»

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Βετεράνοι

Ελπίδα, Διαγόρας, Φοίβος και Ιπποκράτης στο Final Four μπάσκετ Ανδρών

Παναγιώτης Σπάρταλης: "Είμαι πολύ χαρούμενος, πάμε για το τρόπαιο"