«Η Ρόδος ήταν πρωτεύουσα της ποδηλασίας»

«Η Ρόδος ήταν πρωτεύουσα της ποδηλασίας»

«Η Ρόδος ήταν πρωτεύουσα της ποδηλασίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Ο Γιώργος Ρέπας που υπηρέτησε την ποδηλασία από διοικητικές θέσεις, θα δώσει κι αυτός το “παρών” στη Historica

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Αυτόδρομου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρέπας, έζησε τη Ρόδο στα καλύτερα... ποδηλατικά της χρόνια.

Σε ηλικία 73 ετών, ο ίδιος αναμένεται να έρθει στο νησί για λογαριασμό της Historica, που θα γίνει από 12 έως 14 Οκτωβρίου.

Ο αδερφός του Γιώργου Ρέπα, Δημόκριτος, ήταν σπουδαίος ποδηλάτης, ενώ ο ίδιος βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος από διοικητικές θέσεις. Με δηλώσεις του μάλιστα, ο Γιώργος Ρέπας χαρακτήρισε τη Ρόδο ως «πρωτεύουσα της ποδηλασίας».

Αναλυτικά, όσα είπε: «Για μένα η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα της ποδηλασίας. Πάντα στο νησί υπήρχαν αξιόλογοι ποδηλάτες και άνθρωποι που αγαπούσαν και αγαπούν το άθλημα. Το νησί ανέδειξε σπουδαίους αθλητές και ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης για όσους ασχολούνται με το άθλημα. Οι στιγμές που έχουμε περάσει στη Ρόδο είναι μοναδικές και θα μας μείνουν αξέχαστες», είπε χαρακτηριστικά για το νησί και συνέχισε για την ιδιότητά του και τον Αυτόδρομο.

«Πέρασα απ’ όλα τα πόστα του Αυτόδρομου Θεσσαλονίκης, που υπήρξε σωματείο- πρότυπο στην Ελλάδα. Δεν ασχολήθηκα αγωνιστικά με την ποδηλασία, αλλά βοήθησα διοικητικά την ομάδα μου απ’ όλες τις πλευρές. Θεωρώ ότι το σωματείο εκτινάχθηκε χάρη στην πολύ καλή οργάνωση που είχε».

Ο Γιώργος Ρέπας αναφέρθηκε και στη Historica. «Έλειπε μία τέτοια εκδήλωση και ειδικά στη Ρόδο, που επαναλαμβάνω για μένα είναι η πρωτεύουσα της ποδηλασίας. Το νησί έβγαλε «μυθικά» πρόσωπα της ποδηλασίας, όπως ο Κούντρας, ο Μανίκαρος και πολλοί ακόμη. Ακόμη και η νεότερη γενιά έδωσε πολλά πράγματα. Θέλω να συναντήσω όλους τους παλιόφιλους, με τους οποίους υπηρετήσαμε μαζί και από διαφορετικά πόστα το άθλημα».

Όσον αφορά στο παράπονό του: «Υπήρξα και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Μου έμεινε η πίκρα ότι πάντα οργανώναμε πολύ ωραία πράγματα και πάντα βρίσκονταν 1-2 άτομα και τα έκαναν μαντάρα. Η Ελληνική Ποδηλασία έχει εκτιναχθεί σε ατομικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην Ελληνική Ομοσπονδία για να πάμε μπροστά».

Διαβάστε ακόμη

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Αυτά ισχύουν με τον υποβιβασμό

ΑΕΡΑ-ΙΑΛΥΣΟΣ: Κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα!

Β’ Κατηγορία: Ο Αγγελάκης νέος τεχνικός των Πανθήρων

Συνέχεια αγώνων στο ροδίτικο μπριτζ

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελλόριζο ο δρομέας και προπονητής του Ανταίου, Σάββας Πότσος

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάιτάι ο Κλεάνθης Κυριάκου!