Ρόδος: Φουλ πληρότητες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου!

Ρόδος: Φουλ πληρότητες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου!

Ρόδος: Φουλ πληρότητες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου!

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1204 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ότι θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 5%

Σε πολύ καλά επίπεδα θα βρίσκεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο και τον υπόλοιπο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων.

Μάλιστα ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης είναι το ότι το διάστημα από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου, μετά δυσκολίας μπορεί να βρει κανείς διαθέσιμο δωμάτιο τουλάχιστον στα ξενοδοχεία του βορείου “τριγώνου” του νησιού, δηλαδή από την πόλη μέχρι την Ιξιά και από την πόλη μέχρι τα Κολύμπια.

Η αναζήτηση σε ξενοδοχεία all inclusive, 3 και 4 αστέρων δείχνει ότι σχεδόν όλα τα δωμάτιά τους είναι κλειστά για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι επίσης οι πληρότητες και των ξενοδοχείων 5 αστέρων. Φυσικά, διαθέσιμα δωμάτια μπορεί να βρει κανείς και σε βίλες πολυτελείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη «Ρ» διευθυντές ξενοδοχείων και από τις δύο περιοχές του νησιού όπου παρατηρείται το φαινόμενο, όντως ο Σεπτέμβριος καταγράφει μεγάλη κίνηση και αυξημένες πληρότητες, συνεχίζοντας την καλή πορεία που είχε ο ίδιος μήνας και πέρσι.

Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι τέτοια η ζήτηση που παρατηρείται ακόμα και overbooking, ενώ όπως παραδέχονται, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, το τουριστικό ρεύμα σημείωσε μία μικρή κάμψη. Στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε και η κίνηση έφτασε σε υψηλούς ρυθμούς, κάτι που θα συνεχίζεται μέχρι και το τέλος του μήνα.

Όπως επισημαίνουν ο Σεπτέμβριος θα καταγράψει και αυτός αύξηση που κατ’ εκτίμηση ορισμένων θα φτάσει το 5% ενώ σκιαγραφώντας το προφίλ των τουριστών που έρχονται αυτό το μήνα στο νησί, τονίζουν ότι είναι κυρίως ζευγάρια, μεγάλος αριθμός αυτών είναι repeaters ενώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση και σε μονόκλινα δωμάτια.

Σε αυτό πάντως που καταλήγουν όλοι είναι ότι οι τουρίστες του Σεπτέμβρη είναι πιο συνειδητοποιημένοι και επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας, συνειδητά και όχι λόγω των τιμών και των προσφορών. Η πλειοψηφία τους αναζητά συγκεκριμένες υπηρεσίες από τα ξενοδοχεία που βρίσκει στη Ρόδο γι΄αυτό και θεωρείται καλός πελάτης.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ξενοδοχεία καταγράφουν αυτό το μήνα καλύτερες πληρότητες ακόμα και από τον Αύγουστο, και το θεωρούν τον καλύτερο μήνα της σεζόν.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι τιμές του Σεπτέμβρη είναι χαμηλότερες από αυτές των προηγούμενων μηνών του καλοκαιριού δηλαδή Ιουλίου και Αυγούστου, και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Σε αντίθεση με άλλους που το θεωρούν αυτό ρίσκο και γι’ αυτό υποστηρίζουν ότι σωστά οι τιμές των κλινών είναι χαμηλότερες αυτό το διάστημα.

Από την άλλη, καταθέτουν την ανταγωνιστικότητα των τρίτων χωρών με τις χαμηλότερες τιμές που αντικειμενικά φαίνεται ότι κερδίζουν μεγάλο μέρος των επισκεπτών κάτι που αναγκάζει και πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή μας να κρατήσουν χαμηλότερα τις τιμές τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως κάθε ξενοδοχείο χαράσσει τη δική του πολιτική ανάλογα με το προϊόν του, τους στόχους του και τη φιλοσοφία του.

Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να επισημανθεί για μία ακόμα φορά ότι η Ρόδος οδεύει προς νέο ρεκόρ, αν κρίνει κανείς από τα μέχρι σήμερα δεδομένα στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, και αν λάβει υπόψη τις ενδείξεις για το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και τις επίσης αισιόδοξες εκτιμήσεις για τον Οκτώβριο.
Το πεντάμηνο Απριλίου-Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό για το νησί, καθώς ο απολογισμός έδειξε αύξηση στις αφίξεις τουριστών σε ποσοστό 8,74%.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, το παραπάνω διάστημα έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 1.736.299 τουρίστες έναντι 1.596.700 το ίδιο διάστημα πέρσι, σημειώνοντας μία διαφορά της τάξης των 139.599 ατόμων.

Σχεδόν όλες οι τουριστικές αγορές κατέγραψαν αύξηση φέτος το καλοκαίρι με ελάχιστες εξαιρέσεις, γεγονός που συμβάλει στο να περιμένουμε με το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου, αφίξεις που θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια.

Οι βασικές αγορές του νησιού, δηλαδή αυτές της Αγγλίας και της Γερμανίας εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης και μάλιστα και οι δύο κατέγραψαν αύξηση φέτος, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η αγορά της Σουηδίας. Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Πολωνική αγορά που έκανε φέτος την… έκπληξη καθώς αύξησε τα ποσοστά των επισκεπτών της και εκτόπισε την ιταλική και τη ρωσική αγορά.

Ειδικά για τις δύο συγκεκριμένες χώρες τα στοιχεία έδειξαν ότι η μεν πρώτη το πεντάμηνο Απριλίου-Αυγούστου σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,12% ενώ η δεύτερη επίσης σημείωσε πτώση της τάξης του 10,18%.

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης ήταν η Πολωνία (36,4%), γεγονός που εξηγεί και την είσοδό της στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης.

Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι βελτίωσαν και μάλιστα σε ικανοποιητικό βαθμό τα ποσοστά τους η Αυστρία, το Βέλγιο, και η Ολλανδία, ενώ ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης κατέγραψαν οι σκανδιναβικές χώρες.

Στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να καταγραφεί και η ανάκαμψη που παρατηρήθηκε στην αγορά της Ουκρανίας η οποία σημείωσε αύξηση και τετραπλασίασε τα περσινά της ποσοστά.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη