«Η Ρόδος ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα τένις...»

«Η Ρόδος ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα τένις...»

«Η Ρόδος ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα τένις...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 158 ΦΟΡΕΣ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος των ακαδημιών του Ρ.Ο.Α., Φώτης Βαζαίος μιλά για τις δυνατότητες του ομίλου τένις καθώς και του νησιού μας γενικότερα

Την άποψη πως ο ΡΟΑ διαθέται άψογες εγκαταστάσεις και έχει όλα τα φόντα για να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή Ακαδημία στο τένις, εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπεύθυνος προπονητής του Ομίλου και Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Βαζαίος.

Ο κ. Βαζαίος που είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με σημαντικές επιτυχίες του Ελληνικού τένις, αναφέρεται στις δυνατότητες αλλά και στο μέλλον που έχει ο ΡΟΑ, στο πρόσφατο Τριεθνές τουρνουά αλλά και στο επικείμενο Παγκόσμιο U18.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Όμιλο, είπε:
«Ο λόγος που παραμένω στη Ρόδο είναι οι άψογες εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, ο καιρός αλλά και η πολύ… μαγιά που έχει όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό.

Κατά την άποψή μου, η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα προκειμένου να προπονούνται αθλητές και αθλήτριες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και αυτό προσπαθώ να κάνω και στον ΡΟΑ. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε την ποιότητα στις προπονήσεις. Θέλουμε να την κάνουμε πιο μοντέρνα και ακόμα καλύτερη.

Ο μεγάλος μας στόχος είναι να οργανώσουμε μια Ακαδημία όπου ένα παιδί θα μπαίνει μέσα στην ηλικία των πέντε ετών και στα 15 του θα μπορεί να παίξει στην Εθνική ομάδα και να κάνει διεθνή καριέρα».

-Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό δεδομένου ότι η Ρόδος βρίσκεται στην επαρχία και είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας;
«Έχουμε πιο πολλά οικονομικά έξοδα όσον αφορά τις μετακινήσεις. Έχουμε αβαντάζ όμως με τα γήπεδα, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα ό,τι ώρα επιθυμούμε. Υπάρχουν τα συν και τα πλην. Πιστεύω ότι αν έχεις αγάπη και θέλεις κάτι να το πετύχεις, μπορείς να τα καταφέρεις».

-Πώς θα βαθμολογούσατε τις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ;»
"Σαν χώρους θα έβαζα ακόμα και 10. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο οι εγκαταστάσεις. Από άποψη ποιότητας, θέλουμε συντήρηση περισσότερο και κάποιες ακόμα εργασίες. Ο Όμιλος όμως διαθέτει το χώρο και την υποδομή και αυτό είναι σημαντικό. Όπως επίσης είναι σημαντικό το ότι έχουν ανακαινιστεί ο χώρος αναμονής με τη δημιουργία της καφετέριας με αποτέλεσμα το tennis club να έχει γίνει το σπίτι όλων των παιδιών αλλά και των γονιών τους. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι αθλητές».

-Υπάρχει η αντίληψη ότι το τένις είναι ένα ακριβό άθλημα. Ισχύει αυτό για τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης;
«Αυτό ίσχυε παλιότερα σε όλη την Ελλάδα όπου το τένις όντως ήταν ακριβό. Θεωρούταν το άθλημα των αριστοκρατών. Καταρχήν θέλω να πω ότι το τένις είναι ένα καταπληκτικό άθλημα. Είναι μια πολύ καλή γυμναστική. Τα τελευταία χρόνια, το άθλημα έχει γίνει σαφώς πιο προσιτό. Για να παίξει τένις ένα μικρό παιδί δίνει πλέον δύο με τρία ευρώ την ώρα. Τη στιγμή που ο καφές στη Ρόδο κάνει 3.5 ευρώ. Αξίζει πιο πολύ να επενδύσουμε στα παιδιά μας, πίνοντας λιγότερους καφέδες».

-Υπάρχει ταλέντο στο τένις;
«Ταλέντο υπάρχει γενικά στην Ελλάδα. Πλέον στον αθλητισμό λέμε ότι το σημαντικό είναι και οι πολλές ώρες εργασίας. Για να γίνεις καλός πρέπει να κάνεις πολλές επαναλήψεις. Να δουλέψεις. Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το τριεθνές τουρνουά τένις που έγινε πρόσφατα και τι προσδοκάτε για το Παγκόσμιο που ακολουθεί;
«Ό,τι τουρνουά γίνεται στη Ρόδο ανεβάζει και το πρεστίζ του Ομίλου. Το Τριεθνές ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά προκειμένου να πάρουν σημαντικές εμπειρίες τα παιδιά. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με το Παγκόσμιο που είναι μια διοργάνωση που μπορεί να διαφημίσει το νησί μας».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους