Ρόδος: Αθώος κατηγορούμενος για την είσπραξη συντάξεων της μητέρας και της θείας του

Ρόδος: Αθώος κατηγορούμενος για την είσπραξη συντάξεων της μητέρας και της θείας του

Ρόδος: Αθώος κατηγορούμενος για την είσπραξη συντάξεων της μητέρας και της θείας του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1844 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 41χρονος που κατηγορούνταν ότι εισέπραττε τις συντάξεις της μητέρας και της θείας του που είχαν πεθάνει!

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με το οποίο ο 41χρονος κατηγορούνταν για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατηγορία για την οποία δικάστηκε πρωτόδικα τον Νοέμβριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 41χρονος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο συνήγορός του κ. Στέλιος Κιουρτζής, επεσήμαναν ότι αναφορικά με τη σύνταξη της μητέρας του, αυτή κατατίθονταν σε λογαριασμό των γονέων του με συνδικαιούχο τον ίδιο.

Ωστόσο δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ο πατέρας του δεν είχε δηλώσει το θάνατο της μητέρας του, όπως επίσης και πως δεν ήταν δική του δουλειά να το κάνει αφού ο πατέρας του τον είχε διαβεβαιώσει ότι είχε κάνει τις σχετικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τη σύνταξη της θείας του, ο 41χρονος δήλωσε ότι είχε άγνοια πως και αυτά έμπαιναν στον ίδιο λογαριασμό και πως μόλις ενημερώθηκε από τον ασφαλιστικό φορέα τα έκανε ανάληψη και τα επέστρεψε πίσω.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 41χρονο απαλλάσσοντάς τον από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του κατηγορούμενου, συνταξιούχος του ΙΚΑ, είχε αποβιώσει τον Μάη του 2001 όμως ο 41χρονος παρέλειψε να ενημερώσει σχετικά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως όφειλε προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση της σύνταξής της.

Αντίθετα από τον Ιούλιο του 2001 έως και τον Μάιο του 2008 ο 41χρονος συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας του, μέσω του λογαριασμού τραπέζης στον οποίο ήταν συνδικαιούχος μαζί με τον πατέρα του.

Με τον τρόπο αυτό ο 41χρονος κατηγορείται ότι ζημίωσε τον ασφαλιστικό Οργανισμό με ποσό 57.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους).

Ο ίδιος κατηγορείται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου 2007 έως και το τέλος Μαρτίου του ίδιου έτους εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη γήρατος της θείας του, η οποία είχε πεθάνει τον Νοέμβριο του 2006, με αποτέλεσμα να ζημιώσει τον Ασφαλιστικό φορέα με ποσό 6.170 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη