Στη Σύμη τα ακίνητα που βάζει στο χέρι το υπερταμείο

Στη Σύμη τα ακίνητα που βάζει στο χέρι το υπερταμείο

Στη Σύμη τα ακίνητα που βάζει στο χέρι το υπερταμείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1924 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώνεται η έρευνα που συντόνισε ο Γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντιδήμαρχος, Γιώργος Πόκκιας, σχετικά με το ποια ακίνητα στην περιοχή μας ενδέχεται να περνάνε στο Υπερταμείο και, μεταξύ άλλων, προέκυψε, ότι στα Δωδεκάνησα αυτά είναι δώδεκα και, με κάποια επιφύλαξη, όλα βρίσκονται στη Σύμη!

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, τόσο με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ όσο και της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι έχουν ξεσηκωθεί για το γεγονός ότι 10.119 ακίνητα του Δημοσίου περνάνε-για αξιοποίηση όπως διατείνεται η κυβέρνηση-στο Υπερταμείο.

Επειδή, όμως, η λίστα περιλαμβάνει μόνο κωδικούς (σ.σ. τα λεγόμενα ακίνητα ΚΑΕΚ), ούτε οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι τα ακίνητα στους Δήμους τους, πέρα από το ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. «Ακούγεται», μάλιστα, ότι περιλαμβάνει Δημαρχεία, παιδικές χαρές, σχολικά κτίρια κ.α.

Με εντολή, λοιπόν, του Δ.Σ. της ΠΕΔ, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, ανατέθηκε στον κ. Πόκκια η διερεύνηση για το ποια μπορεί να είναι τα ακίνητα αυτά στην περιοχή μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε την εβδομάδα που μας πέρασε-παρ’ όλο που η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη-πρόκειται για 96 ακίνητα στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, από τα οποία τα 84 είναι στις Κυκλάδες και τα 12 στα Δωδεκάνησα και…κατά 99% βρίσκονται όλα στη Σύμη!

Μάλιστα, από τη μέχρι τώρα έρευνα, φαίνεται ότι η Ρόδος…τη γλυτώνει λόγω κτηματολογίου. Τα στρατόπεδα, όμως, εμπίπτουν σε άλλη διαδικασία αφού το 299 και το 294 που ζητούσε ο Δήμος για να τα αξιοποιήσει για κοινωφελείς σκοπούς, και παρά τις όποιες δεσμεύσεις, δόθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας στην ΕΤΑΔ. Οι προσπάθειες, λοιπόν, του Δήμου είναι από την Εταιρία να περάσουν σ’ αυτόν καθώς υπάρχει ο φόβος ότι, στο τέλος, θα καταλήξουν και αυτά στο Υπερταμείο.

«Μάχη» για το φόρο εισοδήματος
Όπως είχε κάνει γνωστό ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, ο κ. Πόκκιας επρόκειτο να ανέβει εκ νέου στην Αθήνα για συναντήσεις στα Υπουργεία, λόγω εκκρεμοτήτων που είχαν αφήσει. Πέρα, λοιπόν, από αυτές που είχε την Παρασκευή (σ.σ. για τις οποίες υπήρξε σχετική ενημέρωση) αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να συμμετάσχει σε υπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία γίνεται στα τέλη του χρόνου και έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση του νέου προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η αγωνία του Δήμου έχει να κάνει με τη διασφάλιση των κεκτημένων του, κυρίως για τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος τα οποία ανέρχονται στα 16-17 εκατομμύρια ευρώ για όλη τη Δωδεκάνησο, από τα οποία τα 9 εκατ. ευρώ είναι για τον Δήμο της Ρόδου και δίνεται «μάχη» κάθε χρόνο. Επίσης, η εκπροσώπηση του Δήμου είναι σημαντική στην προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση (ΣΑΤΑ, ΚΑΠ, για τα σχολεία, την ΠΕΔ κτλ.).

Συνέδρια
Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του ετήσιου Συνεδρίου της ΠΕΔ αλλά και του ακτοπλοϊκού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμούπολη της Σύρου. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, παρουσία Υπουργών, και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει η έναρξη του Συνεδρίου της ΠΕΔ που θα συνεχιστεί και την Τρίτη 20 του μηνός, πιθανότατα και στις 21.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο