Με κορυφαίο τον Κανύχη η Καλλιθέα έκανε «σεφτέ» στη Γ’ εθνική! (φωτορεπορτάζ)

Με κορυφαίο τον Κανύχη η Καλλιθέα έκανε «σεφτέ» στη Γ’ εθνική! (φωτορεπορτάζ)

Με κορυφαίο τον Κανύχη η Καλλιθέα έκανε «σεφτέ» στη Γ’ εθνική! (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία αρκετών φιλάθλων, που βρέθηκαν στο Βενετόκλειο για να παρακολουθήσουν την προσπάθειά της να μείνει στη Γ’ εθνική αλλά και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία για το μικρό Γιώργο, η Καλλιθέα επικράτησε 67-57 της ΚΑΠ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, κατακτώντας έτσι το πρώτο της ροζ φύλλο στις εθνικές κατηγορίες!

Με τον Πάνο Παναγιωταράκο στον πάγκο και όχι στο παρκέ, αναλαμβάνοντας χρέη προπονητή, η ομάδα της Ρόδου έδειξε πιο έντονα «ένστικτα επιβίωσης» συγκριτικά με την πρεμιέρα στην Κρήτη, αν και ο αντίπαλος δεν είχε την ίδια δυναμική με τον ΟΦΗ.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο 21χρονος σέντερ της Καλλιθέας, Νίκος Κανύχης, ανάμεσα στους πολύπειρους Γιάννη Σκορδάλη, Σταύρο Παρδακά που σημείωσαν μαζί σχεδόν τους τριάντα από τους συνολικά 67 πόντους των γηπεδούχων.

Η Καλλιθέα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά του και φάνηκε να θέλει περισσότερο από τους φιλοξενούμενους τη νίκη. Η ΚΑΠ, χωρίς τον έμπειρο γκαρντ, Στράτο Τσαμπή, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες από το Αιγάλεω, έβγαλε αντίδραση στην τελευταία περίοδο, ανατρέποντας διαφορά δώδεκα πόντων, όμως η Καλλιθέα ήταν ψύχραιμη και πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα δέκα πόντων (39-29), με τον Σκορδάλη να σημειώνει τους 14 από τους 16 πόντους του και τον Κανύχη να κάνει μεγάλη ζημιά κάτω από το καλάθι.

Παρότι στο 3ο δεκάλεπτο, η παραγωγικότητα και των δύο ομάδων περιορίστηκε αισθητά (επιμέρους σκορ 10-10), η Καλλιθέα κρατούσε σταθερό προβάδισμα (50-38) αν και ήταν άστοχη στα μακρινά της σουτ.

Αντιθέτως, η ΚΑΠ σημείωσε τρία τρίποντα και στο 35’ προηγήθηκε 55-56. Ήταν άστοχη, ωστόσο, από τη γραμμή των βολών (0/4 από Μαυροειδάκο και Πανταζή) δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Καλλιθέα να «χτυπήσει» μέσα στη ρακέτα με τους Κανύχη κι Εκινέ (59-56) προτού ο Σκορδάλης βάλει τους πρώτους του πόντους στο β’ ημίχρονο για το +5, σχεδόν τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και λάθη για να φτάσουμε στα τελευταία 53’’ και το νεαρό Τσακίρη να παίρνει την κρίσιμη επίθεση αλλά να χάνει το τρίποντο. Ευτυχώς για την Καλλιθέα, ο Παρδακάς ήταν στην κατάλληλη θέση και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ γράφοντας το 63-56. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε με βολές το 65-56 στα 37’’ ύστερα από καίριο κλέψιμο του Σκορδάλη.

Από τη γραμμή των βολών διαμορφώθηκε το τελικό σκορ στον υπολειπόμενο χρόνο.

Δεκάλεπτα: 17-17, 41-34(ημιχρ.), 51-44, 67-57

Διαιτητές: Ντάσης, Τσακιράκη

Καλλιθέα (Παναγιωταράκος): Χατζηγεωργίου, Ματσαμάς, Τσακίρης 5, Γυφτάκης 7(1), Μπιλιάς 2, Παρδακάς 13, Λιβισιανός 4, Σκορδάλης 16(2), Εκινέ 4, Κανύχης 16.

ΚΑΠ (Κακαλιάς): Μόκκας 14(1), Βενιτουράκης 3(1), Χανιάς-Πανταζής 2, Βαφιάς 13(1), Χρονόπουλος 10(2), Φασιανός, Μαυροειδάκος 11, Παπανίκος 5(1), Τσιρίμπασης.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή