Θα προχωρήσουν στη Λίνδο η βιβλιοθήκη και τα λοιπά προγραμματισθέντα έργα

Θα προχωρήσουν στη Λίνδο η βιβλιοθήκη και τα λοιπά προγραμματισθέντα έργα

Θα προχωρήσουν στη Λίνδο η βιβλιοθήκη και τα λοιπά προγραμματισθέντα έργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Στη συνέχεια της συνεργασίας που είχαν την περασμένη Κυριακή, στη Λίνδο, ο Δήμαρχος ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Λίνδου κ. Γιώργο Ελευθερίου για εκκρεμή θέματα της κωμόπολης, χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών και Υποδομών του Δήμου Ρόδου, αποτελούμενο από την κα Αναστασία Παπαδοπούλου και τον κ. Γεώργιο Πέρο, αμφότεροι Πολιτικοί Μηχανικοί, επισκέφθηκε την κωμόπολη και εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια τα έργα που έχουν ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Κατά σειρά οι χώροι που επισκέφθηκε και κατατοπίστηκε πλήρως το παραπάνω τεχνικό κλιμάκιο είναι:
Πρώτο: Απαραίτητη συντήρηση του οικήματος της Κοινότητας (κτήριο παλαιού Δημαρχείου).
Δεύτερο: Πνευματικό Κέντρο Λίνδου “Ιωάννης Γ. Ζίγδης”. Το κλιμάκιο με σχολαστικότητα από κάθε άποψη εξέτασε το χώρο που προορίζεται για βιβλιοθήκη, στην οποία αρχικά θα τακτοποιηθούν τόσο τα βιβλία που πρόσφερε με διαθήκη του ο αείμνηστος Πολιτικός Γιάννης Ζίγδης, όσο και εκείνα που προ ημερών, 125 τον αριθμό, ο Λίνδιος Οικονομολόγος και Επίτιμος Διευθυντής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κυριάκος Ι. Φίνας.

Έτσι, πέραν από το χώρο που εντοπίστηκε για τη βιβλιοθήκη, προβλέπεται και η ασφάλεια αυτής από τυχόν φωτιά, κλοπή και φθορά. Ωσαύτως, και ειδική διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, προκειμένου να υπάρχει ανάλογη θερμοκρασία για τη διατήρηση των βιβλίων, και την ευχάριστη παραμονή των προσώπων που θα την επισκέπτονται.

Τρίτο: Ανάλογη συντήρηση θα δοθεί σε όλο τον εσωτερικό χώρο, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο Λίνδου “Ιωάννης Γ. Ζίγδης”.
Τέταρτο: Στο Νεκροταφείο Λίνδου θα προχωρήσει ανάλογη επέμβαση για τη συντήρηση του οστεοφυλακίου, ως και των εξωτερικών χώρων (κάγκελα).

Τέλος και με την επίσκεψη στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο που υπάρχει στην κωμόπολη θεωρήθηκε αναγκαία η ανασκευή του τοίχου ξηρολιθιάς για την προστασία του.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου