Το έργο της Ομάδας Συνεργασίας Οδηγισμού Ρόδου

Το έργο της Ομάδας Συνεργασίας Οδηγισμού Ρόδου

Το έργο της Ομάδας Συνεργασίας Οδηγισμού Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 123 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα η εκδήλωση για το έθιμο των λουκουμάδων

Η Ομάδα Συνεργασίας Οδηγισμού Ρόδου ανήκει στην παγκόσμια εκλεκτή οδηγική παρέα. Στην παρέα που γαλουχήθηκε μες τις διαχρονικές και πάντοτε επίκαιρες αξίες του Οδηγισμού. Χάρκη στο εξαίρετο και πάντα ανανεωμένο παιδαγωγικό του πρόγραμμα ζήσαμε και μάθαμε μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή του που τον διακρίνει τις αξίες του.

Η Ομάδα ιδρύθηκε δειλά-δειλά και καρποφόρησε αυτή η ιδέα αφού πέρασαν ορισμένα χρόνια.

Ενωμένες οι παλιές οδηγοί με τον οδηγικό κρίκο κατορθώσαμε και φτιάξαμε μαι υπέροχη ομάδα με πρωταρχικό σκοπό να προσφέρει το καλό στον τόπο μας.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε λόγω υπαρκτών αναγκών των συνανθρώπων μας και της αβεβαιότητας στα νεά παιδιά, ο οδηγισμός προσφέρει σιγουριά με τις πρακτικές συμβουλές του και το παιδαγωγικό του πρόγραμμα.

Αξιόλογη είναι η προσφορά του, της αγάπης και της ζεστής αγκαλιάς σε κάθε πονεμένη ψυχή. Όμως βασικός και πρωταρχικός του σκοπός είναι βάσει αυτού η ομάδα μας να συμμετέχει ώστε τα παιδιά και γενικά τα νιάτα στον Οδηγισμό να βρίσκουν ένα απάνεμο λιμάνι αι οι εστίες του ν’ αποβούν φυτώριο για τους αυριανούς τίμιους ενεργούς πολίτες και υγιή κύτταρα της κοινωνίας.

Είναι απαραίτητο για κάθε τρυφερή ύπαρξη να θυμάται όλα όσα έζησε στον Οδηγισμό. Τις αξέχαστες φυσιολατρικές εκδρομές, τις παρελάσεις και όλες τις εκδηλώσεις που έζησε.
Γιατί το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να κάνεις σε μια παιδική ψυχή είναι να της ετοιμάσεις αναμνήσεις που θα την προστατεύουν. Αυτό το πετυχαίνει ο Οδηγισμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Σ’ αυτό το δέσιμο μας βοηθούν τα ρητά: “Πάντα φίλες”. “Έσο έτοιμη”. “Υπηρετείν” και “Αιέν Αριστεύειν”.

Αυτά μας βοηθούν να θυμηθούμε τις αξίες και τα ιδανικά του πολιτισμού μας που μέσα του κλείνεται ζωντανή η ιστορία μας σαν έθνος και που κανείς δεν μπορεί να μας τον αφαιρέσει. Διότι γνωρίζουμε τον εαυτό μας όταν γνωρίζουμε τις ρίζες μας. Η Ομάδα μας στη χόβολη της καρδιάς της κρατά τη σπίθα της παράδοσης και ο Οδηγισμός προσπαθεί να την μεταλαμπαδεύσει στα νιάτα μας. Η παράδοση σχηματίζει τον πολιτισμό και όταν την αγνοούμε αρνούμαστε και την ιστορία μας. Την ιστορία μας η οποία δεν ξαναγράφεται γιατί γράφτηκε με αίμα ηρώων.
Απλώς ξαναδιαβάζεται.

Με την τήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας η ομάδα μας αποβλέπει στο να τα ενστερνισθούν τα νιάτα μας και οι μετέπειτα γενειές. Στην Οδηγική μας ζωή η σύνδεση μ’ αυτές τις αρχές αποτελεί καθημερινή τακτική.
Πρώτη η ομάδα μας εδώ και πολλά χρόνια καθιέρωσε και τηρεί ευλαβικά το “Έθιμο των Λουκουμάδων” την παραμονή του Αγίου Ανδρέου. Πάντα μ’ επιτυχία. Κάθε τι που προσφέρουμε είναι φτιαγμένο με μεράκι και με αγνά ροδίτικα υλικά από τα μέλη της Ομάδας μας.

Διατηρούμε ότ,ι ωραίο κληρονομήσαμε από τις ευλογημένες μητέρες μας και έχουμε χρέος να το παραδώσουμε ατόφιο στα νιάτα μας.
Κάθε εκδήλωσή μας πάντα ικανοποιεί τις εκλεκτές φίλες που συμμετέχουν και τις ευχαριστούμε θερμά.

Η παρουσία τους μας δίνει αφάνταστη χαρά και δύναμη. Μ’ αυτές τις συναντήσεις πλουτήσαμε τη ζωή μας. Κερδίσαμε την αγάπη τους και την πραγματική έννοια της φιλίας που σ’ αυτήν στοχεύει ο Οδηγισμός. Η φιλία είναι για τον άνθρωπο ό,τι ο ήλιος και το νερό για τη φύση.

Στον αγώνα της ζωής το πραγματικό έπαθλο είναι ένας έμπιστος φίλος.
Πάντα αναπολούμε τα χρόνια που περάσαμε στην Οδηγική μας εστία με γέλιο και τραγούδια! Όλα τα μέλη της Ομάδας ενωμένα και ενεργά την διατηρούμε με τόχο μας την προσφορά μας και στα παιδιά. Κάθε εκδήλωσή μας αποβλέπει στην ενίσχυση του Τοπικού Οδηγισμού. Η άψογη συνεργασία μας με το Τοπικό Σώμα Οδηγισμού μας δίνει κουράγιο.

Τ’ άξια στελέχη του τοπικού παραμερίζοντας τα θέλω τους και τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους και ακούραστες προσφέρουν ό,τι καλό πήραν από τον Οδηγισμό και ιδίως το χαμόγελο στα παιδιά.

Η προσφορά μας στον τόπο μας γίνεται αθόρυβα. Ενεργούμε για το καλό του νησιού μας. Μια ελληνική γωνιά με τις αφάνταστες μοναδικές και ονειρεμένες φυσικές ομορφιές και προπαντός με τη λαμπρή της ιστορία.

Τιμούμε και ευγνωμονούμε όσους και όσες αγάπησαν με το έργο τους και το διάβα της ζωής τους το νησί μας τη Ρόδο.
Αποτελούν για μας και ιδίως για τα παιδιά Φάροι και πρότυπα. Υποκλινόμαστε ευλαβικά και τους ευγνωμονούμε.

Με χαρά θα θέλαμε ν’ αγκαλιάσουμε στην Ομάδα μας και νέα μέλη.
Είναι ευπρόσδεκτη κάθε παλιά οδηγός να έλθει και να ζήσει μαζί μας ωραίες ευχάριστες και μοναδικές οδηγικές στιγμές.
Γιατί: «Μια φορά οδηγός, πάντα οδηγός».
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
το Δ.Σ. και τα μέλη
της Ομάδας Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών