Ρόδος: Όρκο τιμής στην πατρίδα έδωσαν χθες 688 νέοι οπλίτες

Ρόδος: Όρκο τιμής στην πατρίδα έδωσαν χθες 688 νέοι οπλίτες

Ρόδος: Όρκο τιμής στην πατρίδα έδωσαν χθες 688 νέοι οπλίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 17587 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και των τοπικών αρχών

Παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής μας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων αλλά και δεκάδων συγγενών και φίλων, 688 νέοι οπλίτες έδωσαν χθες το πρωί όρκο τιμής, να υπηρετήσουν με αφοσίωση την πατρίδα!

Η τελετή ορκωμοσίας της 2018 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην ΠΕ/95 ΑΔΤΕ στο Στρατόπεδο «Επ/χου Φράγκου Χρήστου» έδρα της 395 ΕΑΡΜΕΘ και στο Στρατόπεδο «Λγού (ΠΖ) Μπελούμπαση Νικόλαου» έδρα του 1/38 ΔΤΕ και 211 Μ/Κ ΤΕ, παρουσία του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Γρηγόρη Ρουμάνη, ανώτατων αξιωματικών, του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, του Αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου, του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη, καθώς και εκπροσώπων λοιπών αρχών και φορέων του τόπου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, εντυπωσιακή ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων γονέων, συγγενών και φίλων που βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν και να καμαρώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές με τα δικά τους παιδιά!


Έτσι χθες οι 688 στρατιώτες της 2018 ΣΤ’ ΕΣΣΟ έδωσαν όρκο πίστης στη πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους τους κράτους.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση που δόθηκε στους χώρους του στρατοπέδου.

«Ύψιστη αποστολή: Η διαφύλαξη της Ελευθερίας»

Η ημερήσια διαταγή που αναγνώστηκε χθες στους νέους οπλίτες αναφερόταν στη σημαντικότητα του όρκου που νωρίτερα είχαν δώσει αλλά και στη σημασία της χθεσινής ημέρας:

«Πριν από λίγες στιγμές, δώσατε τον όρκο σας προς την Πατρίδα. Δώσατε τη μεγάλη και ιερή υπόσχεση του Έλληνα στρατιώτη μπροστά στο Ιερό Ευαγγέλιο, κάτω από τη σκιά της ένδοξης Σημαίας μας, παρουσία των εκπροσώπων της εκκλησίας, της Πολιτείας, του Στρατού καθώς και των συγγενών και φίλων σας, που ήρθαν εδώ να σας καμαρώσουν.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στη ζωή σας, διότι η πατρίδα σας αναθέτει την ύψιστη αποστολή, να διαφυλάξετε το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.


Αποστολή δύσκολη αλλά και ωραία, που η εκτέλεσή της προϋποθέτει υπευθυνότητα, γενναιότητα και λεβεντιά.
Στα χέρια σας παίρνετε όπλα ιερά, δοξασμένα και καθαγιασμένα με το αίμα των προγόνων μας, που αν χρειασθεί, θα τα χρησιμοποιήσουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο όπως αυτοί, για να προστατεύσουμε αποφασιστικά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Νέοι Στρατιώτες σας προτρέπω:
Να ακολουθήσετε με θάρρος τον δρόμο της στρατιωτικής αρετής.

Να παραμείνετε ακλόνητοι και υπερήφανοι στις εθνικές επάλξεις, ακούραστοι υπερασπιστές της ελευθερίας, άγρυπνοι φρουροί του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.
Να προσφέρετε τους εαυτούς σας με ενθουσιασμό, με αισθήματα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης ο ένας προς τον άλλο, όπως επιτάσσουν οι παραδόσεις του Ελληνικού Στρατού.

Να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, αξιοποιώντας στο έπακρο αυτά που μας διαθέτει από το υστέρημά του, σεβόμενοι τον μόχθο και τον ιδρώτα του.
Υπερασπιστείτε τις Σημαίες και κρατήστε ψηλά τα λάβαρα της χριστιανικής πίστης.
Φυλάξτε ζωντανά στη σκέψη σας τα λόγια του όρκου που δώσατε σε όλη τη θητείας σας και τα οποία να είναι ο σταθερός οδηγός σας.

Εφαρμόστε ακριβώς τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τις διαταγές και να μην ξεχνάτε ποτέ, ότι η πειθαρχία αποτελεί τη βασική στρατιωτική αρετή και το θεμέλιο τόσο του Στρατού, όσο και κάθε οργανωμένου κοινωνικού συνόλου.


Να συμμετέχετε με ζήλο και ενθουσιασμό στην εκπαίδευση, γιατί η σωστή εκπαίδευση στην ειρήνη σημαίνει λίγο αίμα στον πόλεμο.

Νέοι Στρατιώτες,
Έχουμε μια ωραία Πατρίδα με μεγάλη ιστορία, αλλά είναι μόνη της.Σήμερα οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί.

Οι κοσμογονικές αλλαγές, η ανάπτυξη των εθνικιστικών τάσεων στα Βαλκάνια, καθιστούν μαζί με την εξ ανατολάς μόνιμη απειλή, την Πατρίδα ακόμη πιο μόνη.

Αυτή τη μοναξιά, αλλά και τη μοναδικότητα της Πατρίδας μας να μην ξεχνάτε ποτέ. Πιστοί στον όρκο που δώσατε, βαδίστε υπερήφανοι στο δρόμο των παλαιών και νεότερων προγόνων μας, στο δρόμο που εκείνοι χάραξαν και μην ξεχνάτε ότι η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή.

Ο σημερινός όρκος σας περιέχει δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες (Πατρίδα- Θρησκεία), οι οποίες μαζί με την αδάμαστη ψυχή του ελληνικού λαού είναι το Έθνος μας. Η Ελλάδα όλη.

Τελειώνοντας, σας βεβαιώνω ότι οι ευχές της Εκκλησίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, των Αξιωματικών σας, όλων των παρισταμένων σε αυτή την τελετή και ολόκληρου του Έθνους, θα σας συνοδεύουν σε κάθε σας βήμα.

Με τη βεβαιότητα ότι θα τιμήσετε τον όρκο σας και θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες μας, σας καλώ να αναφωνήσετε:
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η 95 ΑΔΤΕ»

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης