Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κοινότητα Ιαλυσού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κοινότητα Ιαλυσού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κοινότητα Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1185 ΦΟΡΕΣ

Για το διαφορετικό που θα έχουν φέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη δημοτική κοινότητα Ιαλυσού, μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η Πρόεδρος κα Ερμιόνη Μπρότσαρη καθώς και ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, πάτερ Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο, φέτος έκαναν κάτι διαφορετικό στην Ιαλυσό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο, τον ΔΟΠΑΡ, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον ΓΑΣ Ιαλυσός.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, θα κάνουν φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δένδρου, την ερχόμενη Παρασκευή, ­21 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ιαλυσού, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει ξαναγίνει στην περιοχή ενώ το πρόγραμμα θα είναι πολύ πλούσιο:

Τα κάλαντα θα πει το πρώτο σύστημα προσκόπων Ιαλυσού, θα συμμετέχουν το σχήμα μουσικών κρουστών από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το φροντιστήριο ξένων γλωσσών της κας Ελευθερίας Τεζάκη με πολλές δραστηριότητες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στ’ αγγλικά.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χορό, από ZUMBA μέχρι έντεχνο, και πολλές άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. Ζωντανή ορχήστρα θα είναι τα «κουκλιά band». Μαζί τους και το τμήμα ζαχαροπλαστικής της Τουριστικής Σχολής Ρόδου που θα κερνάει μελομακάρονα και ζεστές δίπλες που θα φτιάχνουν τα παιδιά εκείνη την ώρα.

Επίσης, σε συνεννόηση με τον πατέρα Κωνσταντίνο και τον ΓΑΣ Ιαλυσός, το Σάββατο και την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα γίνουν μέσα στο Οικονομίδειο γήπεδο. Θα ξεκινήσουν με ποδοσφαιρικό τουρνουά και θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες ενώ θα υπάρχει και μίνι λούνα παρκ για τα παιδιά.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι, βέβαια, την ερχόμενη Τρίτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα, μία ζωντανή φάτνη που για πρώτη φορά φέτος θα γίνει στο προσφάτως ανακαινισμένο ιερό παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο λόφο του Φιλερήμου, ένα χώρο μαγευτικό που θα βάλει τον κόσμο στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Τα εγκαίνια της φάτνης θα γίνουν στις 11:30 το πρωί των Χριστουγέννων, θα τελεστεί αρτοκλασία και θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Επίσης παραδοσιακά κάλαντα με τη λύρα από τους κατοίκους και από το κατηχητικό σχολείο της ενορίας, κεράσματα, αφεψήματα κτλ. Η φάτνη θα λειτουργήσει 25, 26 και 30 Δεκεμβρίου καθώς και 1, 2 και 6 Ιανουαρίου, από τις τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης