Αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλου Διαγόρα – Ιάλυσος

Αναβλήθηκε η δίκη για  τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλου Διαγόρα – Ιάλυσος

Αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλου Διαγόρα – Ιάλυσος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Για το φθινόπωρο του 2019 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί πριν από περίπου τρία χρόνια, στον αγώνα για το κύπελλο Δωδεκανήσου μεταξύ των ομάδων Διαγόρα – Ιάλυσος.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό τέσσερα άτομα ηλικίας 34, 22, 24 και 26 ετών τα οποία άσκησαν εφέσεις και προχθές επρόκειτο να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκαν ο 22χρονος και ο 26χρονος για τους οποίους οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν ως ανυποστήρικτες και έτσι τον Νοέμβριο του 2019 θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό μόνο ο 34χρονος και ο 24χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Τα επεισόδια και οι συλλήψεις
Τα επεισόδια είχαν σημειωθεί το απόγευμα της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 στο γήπεδο «Διαγόρας» της Ρόδου. Όπως ανακοινώθηκε και από την αστυνομία μετά τη λήξη του αγώνα για το κύπελλο Δωδεκανήσου μεταξύ των ομάδων Διαγόρας- Ιάλυσος, ομάδα φιλάθλων εκσφενδόνισε πέτρες εναντίον παικτών και διαιτητών.

Για την αντιμετώπιση και την αποφυγή επέκτασης των επεισοδίων επενέβη άμεσα διμοιρία αστυνομικών και περιόρισε τους επιτιθέμενους φιλάθλους στην κερκίδα τους.

Ωστόσο, οι πέντε συλληφθέντες φίλαθλοι μετά την έξοδό τους από το γήπεδο, συνέχισαν να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί. Για τα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε νεαροί, ηλικίας τότε 31 ετών, ο 21 ετών, ένας 19χρονος, ένας 23χρονος και ένας 16χρονος καθώς και η 44χρονη μητέρα του τελευταίου κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι τέσσερις πρώτοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ η υπόθεση για τον 16χρονο διαχωρίστηκε για να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Η δίκη
Η δίκη των τεσσάρων ενηλίκων ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκε δύο ημέρες αργότερα, οπότε και κρίθηκαν ένοχοι από Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ στον 34χρονο, φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ στον 22χρονο και τον 24χρονο και συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ στον 26χρονο κατηγορούμενο.

Οι ποινές αυτές είναι με αναστολή, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε και χρηματική ικανοποίηση για τους αστυνομικούς.

Πιο αναλυτικά, ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για τη ρίψη αντικειμένων και βιαιοπραγίας καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και 6 μήνες φυλάκιση για την εξύβριση και 6 μήνες φυλάκιση για απειλή.

Ο 24χρονος και ο 22χρονος κρίθηκαν ένοχοι για ρίψη αντικειμένων και βιαιοπραγία και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, 6 μήνες φυλάκιση για εξύβριση και 6 μήνες φυλάκιση για απειλή. Τέλος ο 26χρονος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη, 12 μήνες φυλάκιση και 1000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων και βιαιοπραγία και 6 μήνες φυλάκιση για απειλή και 6 μήνες φυλάκιση και εξύβριση.

Επίσης το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου και για τους τέσσερις καταδικασθέντες σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ομάδας, και όταν αυτές πραγματοποιούνται, τότε οι νεαροί θα πρέπει δύο ώρες πριν από αυτές να προσέρχονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους όπου και θα παραμένουν έως και δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους νεαρούς, ωστόσο απάλλαξε και τους τέσσερις από την κατηγορία των διακεκριμένων φθορών καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η τέλεση της πράξης αυτής για αυτό και κρίθηκαν αθώοι.

Στην υπόθεση δικηγόρος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης, και συνήγοροι υπεράσπισης οι κ.κ. Μαρία Κορακάκη, Στέλιος Αλεξανδρής και Μανώλης Κουτσούκος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο