Οι Γερμανοί που έχουν σελίδα στο Fb με τίτλο «Εθισμένοι με τη Ρόδο»!

Οι Γερμανοί που έχουν σελίδα στο Fb με τίτλο  «Εθισμένοι με τη Ρόδο»!

Οι Γερμανοί που έχουν σελίδα στο Fb με τίτλο «Εθισμένοι με τη Ρόδο»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6879 ΦΟΡΕΣ

Η Σάντρα, κι οι υπόλοιποι που έφτιαξαν σελίδα με 1.725 μέλη και την προβάλουν σ’ όλη τη γη

Γερμανοί που είναι εθισμένοι με τη Ρόδο, που το λένε και το διαλαλούν, κι έχουνε φτιάξει σελίδα στο Facebook «Rhodos Macht S¨uchtig» (εθισμένοι με τη Ρόδο), με 1.725 μέλη, κι είναι τρελοί και παλαβοί με την πάρτη της!
Ξεκίνησε η Σάντρα και μετά άλλοι τέσσερις μαζί της αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο στήθηκε η σελίδα που δίνει φωτογραφίες και πληροφορίες, που δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος. Αντίθετα στέλνει Γερμανούς σε ντόπιες μικρές επιχειρήσεις και προβάλλει και διαφημίζει το νησί στο οποίο βρέθηκαν τουρίστες να το αγαπούν πιο πολύ από εμάς τους ντόπιους.
Η Σάντρα Kοstler, μια χαρούμενη ξανθιά Γερμανίδα με μπλε γελαστά μάτια είναι η εμπνεύστρια και η ψυχή της σελίδας. Μου την γνώρισαν άλλες Γερμανίδες, μόνιμοι κάτοικοι της Ρόδου οι οποίες αυτή την πρώτη φορά που ήρθε χειμώνα, την φιλοξενούν στο σπίτι τους.
Κι έχει μια χαρά που ήρθε κι ακούει τις βροντές και τους ουρανούς ν΄ ανοίγουν που δύσκολα γίνεται κατανοητή. Η Σάντρα που ήρθε η ίδια και δεν ήρθε η βαλίτσα της, αλλά τη χαρά του πενθήμερου που θα περάσει πάλι στο νησί δεν μπορεί να τη μειώσει κανείς.

Ήρθατε την πρώτη φορά, μετά μας αποχωριστήκατε για κάποια χρόνια και ύστερα «κολλήσατε» με τη Ρόδο, εθιστήκατε όπως λέει και η Ομάδα που δημιουργήσατε!
Για πρώτη φορά ήρθα στη Ρόδο το 1998 για διακοπές. Μετά έκανα οικογένεια, πήγα διακοπές σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά η Ρόδος μου είχε αφήσει την καλύτερη ανάμνηση. Αυτή τη θάλασσα δεν τη βρίσκεις πουθενά στον κόσμο όπως και τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Εκείνες οι δύο εβδομάδες όπου έμεινα σε ξενοδοχείο της πόλης ήταν αξέχαστες, κι έτσι παρά το ότι στο μεταξύ πήγα για διακοπές στην Κούβα, στη Μαγιόρκα, καθώς και σε τουριστικά θέρετρα της Γερμανίας σαν τη Ρόδο δεν ήταν πουθενά. Έτσι από το 2010 ξαναήρθα με την οικογένειά μου για δύο εβδομάδες πάλι, από το 2011 ερχόμουν δύο φορές το χρόνο και στη συνέχεια μέχρι σήμερα έρχομαι τρεις φορές το χρόνο.

Εργάζεστε κανονικά στη Γερμανία κι έχετε πέντε εβδομάδες άδεια όπως όλοι οι Γερμανοί. Κάθε πότε έρχεστε πια στη Ρόδο;
Έρχομαι για μία εβδομάδα τον Ιούνιο με τις φίλες μου, ξανά τον Οκτώβριο πάλι για μία εβδομάδα και το καλοκαίρι έρχομαι για δύο εβδομάδες με την οικογένειά μου.


Και πριν μερικά χρόνια δημιουργήσατε τη σελίδα “Rhodos Macht Suchtig” με πάρα πολλά μέλη που είναι εθισμένα, με το νησί!
Το 2014 δημιούργησα μία σελίδα στο Facebook στην οποία έδωσα το όνομα «Μικρή Πόλη», λόγω του ξενοδοχείου στα Κολύμπια όπου μένω πια όταν έρχομαι κι εγώ κι άλλοι Γερμανοί πελάτες.

Και μετά που γίνατε πολλοί, της δώσατε αυτό το όνομα: «Εθισμένοι με τη Ρόδο»! Πόσα μέλη έχετε στην Ομάδα σας, είναι όλοι Γερμανοί;
Η σελίδα τώρα έχει 1.725 μέλη κι οι περισσότεροι είναι Γερμανοί. Από το 2016 της δώσαμε αυτό το όνομα «Eμείς οι τρελοί για τη Ρόδο» και μετέχουν και Ολλανδοί, Αυστριακοί, Έλληνες που ζουν στη Γερμανία...

Κι έχετε πολλές φωτογραφίες της Ρόδου και πληροφορίες για το νησί!
Μα, είναι μαγευτική. Έχουμε πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες στους διάφορους φακέλους της όπου προβάλουμε χωρίς να έχουμε κανέναν οικονομικό όφελος, ντόπιες Ροδίτικες επιχειρήσεις και λέμε στα μέλη μας από πού να πάνε να νοικιάσουν αυτοκίνητο, ή πού να φάνε ή λέμε ποιος ήρθε και ποιος θα έρθει κι ότι διοργανώνεται μία εκδρομή για όποιον θέλει να συμμετέχει... Τα μέλη μας επίσης μας ρωτάνε διάφορα πράγματα, κάποτε απαντούσα μόνον εγώ, αλλά τώρα απαντάμε συνολικά πέντε άνθρωποι που γνωρίζουμε πράγματα ο καθένας από την πλευρά του που έχουν ενδιαφέρον.

Διοργανώνουν εκδρομές και  συναθροίσεις για να ενισχύσουν  ροδίτικες μικρές επιχειρήσεις
Διοργανώνουν εκδρομές και συναθροίσεις για να ενισχύσουν ροδίτικες μικρές επιχειρήσεις


Ποιοι είστε λοιπόν οι υπόλοιποι και πώς τα έχετε μοιράσει;
Είμαστε εγώ η Σάντρα που μένω στα Κολύμπια, ο Αντρέας επίσης Γερμανός που έχει σπίτι στην Κάλαθο, ο Στέφανος που μένει στ’ Αφάντου σε σπίτι, η Γκαίτε που μένει σε apartments και ο Βόιλφγκαν που μένει στο κέντρο της πόλης σε ξενοδοχείο. Όλοι τους είναι από διάφορες περιοχές της Γερμανίας όπως η Βαυαρία, η Φρανκφούρτη, η Κολονία... Επομένως μπορούν απ’ όλους μας να απαντηθούν πολλά και διαφορετικά πράγματα αφού ασχολούμαστε πολύ, αγαπάμε πολύ τη Ρόδο και είναι σαν να ζούμε εδώ. Επίσης κάποιος μπορεί κάτι να έχει ξεχάσει και ένα μέλος της Ομάδας μπορεί να του το πάει στη Γερμανία, άλλος να του έχει τελειώσει το μέλι και κάποιος που θα έρθει εδώ θα του πάει ή θα του στείλει μέλι… Είναι ένα δίκτυο πια και ο ένας βοηθάει τον άλλο. Μας φέρνει κοντά η αγάπη μας για τη Ρόδο, κι έχουμε γίνει και φίλοι μεταξύ μας μετά από τόσο καιρό που επικοινωνούμε.

Έρχεστε και χειμώνα βλέπω τώρα εσείς!
Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι χειμώνα στη Ρόδο και είναι η 20ή φορά που έρχομαι τώρα στο νησί σας. Θέλω να δω πώς είναι το χειμώνα και τώρα που ακούω τόσο δυνατή τη βροχή όπως αυτή τη στιγμή πάλι μου αρέσει. Είναι μια άλλη ομορφιά αυτή που σε βοηθάει να καταλάβεις καλύτερα και τους ανθρώπους. Εμείς στην Ομάδα «Εθισμένοι με τη Ρόδο» δεν αγαπάμε μόνο το νησί, αγαπάμε και τους ανθρώπους του γι’ αυτό φροντίζουμε να στέλνουμε κόσμο και να δουλεύουν οι ντόπιες μικρές επιχειρήσεις. Λέμε «πάτε στους μικρούς, για να δουλεύουν και να μένουν τα λεφτά εδώ...». Μας έχει συγκλονίσει και το Ίδρυμα “Άγιος Ανδρέας”. Φροντίσαμε ώστε τα μέλη της Ομάδας μας να πηγαίνουν για κεραμικά σουβενίρ σε συγκεκριμένο μικρό εργαστήριο στα Κολύμπια και ένα μέρος του ποσού που καταθέτουν για τις αγορές τους να το δίνουμε στο ίδρυμα για τα παιδιά σε συνεννόηση με την κ. Ρόζμαρι και τη Γερμανική Εκκλησία. Αυτό ξεκίνησε από το 2017 και αυτές τις πέντε μέρες που θα βρίσκομαι τώρα στη Ρόδο θα επισκεφτώ τον Άγιο Ανδρέα με τον κουμπαρά που υπάρχει στα κεραμικά που γράφουν πάνω το λογότυπό μας τα οποία προμηθεύονται τα μέλη μας.

Η Σάντρα Kostler
Η Σάντρα Kostler


Φοράτε στο λαιμό τη Ρόδο σε μενταγιόν, μπλε κι αυτή όπως τα μάτια σας!
Ναι, έκανα τη Ρόδο μενταγιόν. Έχω βάψει και τα νύχια μου ως γαλανόλευκη σημαία, να, σ’ αυτή τη φωτογραφία... Και πρέπει να μάθω ελληνικά, εκεί στη Γερμανία αν και έχω προσπαθήσει και είναι δύσκολο να βρω κάποιον να μου μάθει, αλλά είναι το όνειρό μου.

Ξέρετε λέξεις όμως ελληνικές!
Ξέρω «συγγνώμη, παρακαλώ λογαριασμό, ευχαριστώ, τι κάνεις, στην υγειά μας, γεια σου, κούκλα μου...». Και πρώτα έμαθα αυτή τη λέξη που ξεκινάει από «μ» και μου είπαν ότι είναι κακή λέξη, αλλά τη λένε όλοι (γέλια).

Οι πέντε πιο πολύ εθισμένοι μεταξύ των οποίων η Σάντρα!
Οι πέντε πιο πολύ εθισμένοι μεταξύ των οποίων η Σάντρα!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος