Πρέπει να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο

Πρέπει να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο

Πρέπει να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Την ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Καλύμνου, επισημαίνει ο κ. Στέφανος Δράκος, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό.

Ειδικότερα τονίζει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την τραγική απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, επαναφέρω το πάγιο αίτημά μου για άμεση και ουσιαστική στελέχωση του ΕΚΑΒ Καλύμνου. Τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, παρότι έχουν οξυνθεί τους τελευταίους πέντε (5) μήνες, παραμένουν ανεπίλυτα (!)

Από την 19η Αυγούστου 2018 και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, τόσο των εμπλεκομένων, όσο και του συνόλου των νησιωτών, το ΕΚΑΒ Καλύμνου παραμένει χωρίς νυχτερινή βάρδια (23.00 - 07.00), λόγω έλλειψης προσωπικού, έπειτα και από τη μη ανανέωση των δίμηνων συμβάσεων των διασωστών.

Για να επανδρωθεί και να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ Καλύμνου, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον εννέα (9) ατόμων. Έως ότου δε γίνει αυτό, το νοσοκομείο της Καλύμνου θα μπορούσε να διαθέσει τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των βαρδιών του ασθενοφόρου ή σε κάθε περίπτωση οφείλετε να βρείτε κάποια άλλη άμεση και ουσιαστική λύση σε συνεργασία με τους ιθύνοντες.

Κύριε Υπουργέ,
Σε ό,τι αφορά στις νέες προκηρύξεις, οι όποιες θέσεις οφείλουν να έχουν ως απαραίτητο προσόν την εντοπιότητα (!). Δεν είναι δυνατόν να επιλέγονται άνθρωποι οι οποίοι σε δύο (2) ή τρία (3) χρόνια, ζητούν μετάθεση για κάποιο άλλο μέρος ή για τον τόπο καταγωγής τους, με αποτέλεσμα τα νησιά να μένουν εκ νέου ξεκρέμαστα (!) Οι μονάδες των ακριτικών νησιών, πρέπει να στελεχώνονται με δημότες αυτών.

Τέλος, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν εκτός από απόφοιτοι ΙΕΚ, να είναι κατά περίπτωση και νοσηλευτές, προκειμένου οι προκηρυχθείσες θέσεις να μη μένουν κενές.

Κύριε Υπουργέ,
Όπως ενεργήσετε άμεσα για το καλό των νησιωτών. Για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων ακριτικών νησιών, που έχουν τα ίδια δικαιώματα με το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και δεν υπάρχουν μόνο για τη διενέργεια πολιτικών φιεστών...(!)

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»