Ζητά την παρέμβαση του Δ. Γάκη για το ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

 Ζητά την παρέμβαση  του Δ. Γάκη για το  ΤΕΙ Αισθητικής  και Κοσμητολογίας

Ζητά την παρέμβαση του Δ. Γάκη για το ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 421 ΦΟΡΕΣ

Η εκπρόσωπος της ΟΣΕΔΑΕ στο Νότιο Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες κ. Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα, Πτυχιούχος Αισθητικός στη Ρόδο ζητά από τον βουλευτή Δωδ/σου κ. Γάκη τη συνδρομή του για την ένταξη του ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο Βιοϊατρικών Επιστημών Θεσ/κης. Στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Βουλευτά
Ως μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος στα Δωδ/σα και Κυκλάδες της ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος) αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας αισθητικός, κάτοικος Ρόδου, ζητώ την αρωγή σας για το μέλλον του ΤΕΙ Αισθητικής Θεσσαλονίκης καθότι το τελευταίο διάστημα φημολογείται η κατάργηση του εν λόγω τμήματος σπουδών, μια σχολή που διατηρεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών!

Μια σχολή που τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με ιδιαίτερα καταρτισμένα στελέχη, υψηλού επιπέδου, με μηδεν ανεργία μέχρι και σήμερα! Κινδυνεύουν με υποβάθμιση χιλιάδες πτυχιούχοι και φοιτητές του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα θεσμοθετημένα από το Ν. 2916/2002 επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδ/σα και Κυκλάδες) είναι η πλέον τουριστική περιοχή της πατρίδας μας, με πάρα πολλά ξενοδοχεία στα οποία λειτουργούν κέντρα περιποίησης και ευεξίας (SPA) εντός των οποίων απασχολούνται πτυχιούχοι αισθητικοί των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα με την προωθούμενη από την Πολιτεία ανάπτυξη του Ιαματικού-Ιατρικού Τουρισμού η εργασία των πτυχιούχων αισθητικών θα είναι απαραίτητη και προσοδοφόρα για τον Κρατικό προυπολογισμό. Το επάγγελμα της Αισθητικού, πτυχιούχου των ΤΕΙ ανήκει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ως επάγγελμα υγείας, και είναι κατωχυρωμένο με το ΝΔ 361/69.

Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύοντας να καταργήσει τα ΤΕΙ προχωρεί σε αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συγχωνεύοντάς τα με άλλες σχολές. Πέρυσι τα ΤΕΙ Αισθητικής Αθήνας συγχωνεύθηκαν με λοιπά επαγγέλματα υγείας στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής Βιοϊατρικών Επιστημών.

κ.Βουλευτά ως εκπρόσωπος όλων των πτυχιούχων αισθητικών Νοτίου Αιγαίου αιτούμαι τη βοήθεια σας είτε με τη μορφή ερώτησης στη Βουλή είτε με κάποιον άλλο τρόπο που εσείς πιστεύετε ότι θα βοηθήσει ώστε το ΤΕΙ Αισθητικής Θεσσαλονίκης να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Βιοϊατρικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.

Με τιμή
Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα,
Πτυχιούχος Αισθητικός, μέλος ΣΕΠΑΔΩΚΥ,
μέλος ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η προληπτική μαστογραφία πρέπει να ξεκινά στα 40 και όχι στα 50

Πώς διαχειρίζομαι μια σχέση με αγχώδες άτομο

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στις… σκάλες

Ποια συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας πρέπει να προσέχουμε

Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πόνους της ενδομητρίωσης

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους