Περισσότερα εκλογικά τμήματα τον Μάιο

Περισσότερα εκλογικά τμήματα τον Μάιο

Περισσότερα εκλογικά τμήματα τον Μάιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Ζητήθηκαν ήδη περισσότερες κάλπες για τα νησιά της Δωδεκανήσου

Με περισσότερα εκλογικά τμήματα θα διεξαχθούν οι εκλογές του Μαΐου και στα Δωδεκάνησα λόγω της ιδιομορφίας της εκλογικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και μάλιστα έχουν ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών επιπλέον κάλπες και παραβάν.

Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του 2014 λειτούργησαν στο νομό Δωδεκανήσου 376 εκλογικά τμήματα τα οποία φυσικά θα πολλαπλασιαστούν ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη του δημάρχου, του περιφερειάρχη, των τοπικών συμβουλίων στις κοινότητες και των εκπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκαν περίπου 700 επιπλέον κάλπες και περίπου 450 επιπλέον παραβάν, με το υπουργείο εσωτερικών να έχει τον τελικό λόγο για τι ακριβώς θα στείλει στην περιοχή μας.

Τώρα πόσα ακριβώς εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, καθώς το υπουργείο είναι εκείνο που θα ορίσει τον αριθμό των ψηφοφόρων σε κάθε τμήμα, στους οποίους θα πρέπει να υπολογιστούν για παράδειγμα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τα πληρώματα των πλοίων κλπ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος


Πάντως όπως δήλωσε στον Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, που θα έχει και την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών στο νομό, η περιοχή μας παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας και για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση για να κυλήσουν όλα ομαλά.

«Σε μία νησιωτική και δύσβατη αρκετές φορές περιοχή όπως είμαστε εμείς, πως θα πάει το εκλογικό υλικό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο Αγαθονήσι το Καστελόριζο στους Λειψούς;
Μέχρι τώρα αποδείξαμε ότι τα καταφέραμε υπό αντίξοες συνθήκες αλλά αυτή τη φορά έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι θα έχουμε τέσσερις κάλπες.

Το υπουργείο εσωτερικών έχει ζητήσει περισσότερες κάλπες και από την πλευρά τους και οι δήμοι της Δωδεκανήσου με πρώτο το δήμο Ρόδου έχουν αρχίσει να ζητούν περισσότερες κάλπες προκειμένου να κάνουμε το σχεδιασμό μας όσο μπορούμε νωρίτερα και να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα.

Είναι γεγονός πάντως ότι οι πολλές κάλπες θα επιβαρύνουν την κατάσταση ( και θα χρειαστεί υπομονή από όσους πάνε να ψηφίσουν) γιατί έχει παρατηρηθεί πολλές φορές να καλούνται κάποιοι συμπολίτες μας για εφορευτική επιτροπή, να μην παρουσιάζονται, ο δικαστικός να παλεύει να δώσει λύση τελευταία στιγμή και καταλαβαίνει κανείς ότι οι ουρές θα είναι περισσότερες και η αναμονή μεγαλύτερη και ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών αναμετρήσεων, δηλαδή αν έχουμε εθνικές εκλογές, εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικά συμβούλια, μπορεί να βρεθούμε μπροστά ακόμα και σε πέντε κάλπες.

Γίνεται προσπάθεια για να δημιουργηθούν περισσότερα εκλογικά τμήματα αλλά οι χώροι είναι περιορισμένοι. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να υπάρξει και μία επιπλέον δαπάνη για τους εκλογικούς αντιπροσώπους κάτι που επισημάναμε κι εμείς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο εσωτερικών. Είναι ένας προβληματισμός μίας εύρυθμης λειτουργίας πολύ περισσότερο όταν αυτή η διαδικασία είναι η κορύφωση της δημοκρατίας και πρέπει να είμαστε συνεπείς όλοι μας.

Ως χωρικός περιφερειάρχης Δωδεκανήσου έχω την αρμοδιότητα που είχε ο παλιός νομάρχης, να έχει την ευθύνη των εκλογών, και πιστεύω με συνεργασία και συνεννόηση να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη