Το μερίδιο της Δωδεκανήσου στον κλειστό στίβο

Το μερίδιο της Δωδεκανήσου στον κλειστό στίβο

Το μερίδιο της Δωδεκανήσου στον κλειστό στίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 133 ΦΟΡΕΣ

Μια από τις καλύτερες διοργανώσεις Πανελληνίου Πρωταθλήματος από την άποψη επίτευξης σημαντικών επιδόσεων έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ

Τρία όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ένα όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και δύο πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός του 33ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που έγινε για όγδοη διαδοχική χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε ένα γεμάτο διήμερο με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι αθλητές και αθλήτριες μας κατάφεραν να αφήσουν εξαιρετικές εντυπώσεις και να δείξουν πως και φέτος θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τη διάκριση στις διοργανώσεις των κατηγοριών τους.

Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε και από την παρουσία νέων παιδιών σε πολλά αγωνίσματα, τα οποία όχι μόνο κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια, αλλά να δείξουν πως έχουν το ταλέντο να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) στο επί κοντώ με άλμα στα 4,50 μ., η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) στα 400 μ. με 53.39 και ο Μάκης Στεργιούλης (Πανναξιακός ΑΟ) με 6.77 στα 60 μέτρα έπιασαν τα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε το 1,94 μ. στο ύψος, επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρας έπιασε ο άλτης του επί κοντώ, Γιάννης Ρίζος (Άρης) που ξεπέρασε τα 5,20 μέτρα.

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 σημείωσε η Κυριακή Φιλτισάκου (Ελευθέριος Βενιζέλος) στα 3.000 μ. βάδην με 13.24.28 και η Στέλλα Κωνσταντινίδου (Αρχέλαος) στα 400 μ. Κ20 με 56.99.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και η Ραφαέλα Σπανουδάκη από τη Ρόδο ως αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης στα 60μ., έχουν ήδη πιάσει τα όρια για τους αγώνες της Σκωτίας, λαμβάνοντας μέρος στο Πανελλήνιο του ΣΕΦ μόνο η δεύτερη.

Από δω και μπρος απλώς στοχεύουν στη βελτίωση των επιδόσεών τους που θα τις φέρει όσο ψηλότερα γίνεται στο Ευρωπαϊκό.

Στους αγώνες του περασμένου σαββατοκύριακου είχαμε κι άλλες συμμετοχές με πολύ καλά πλασαρίσματα, ειδικά από αθλητές και αθλήτριες που τώρα κάνουν το δικό τους ξεκίνημα στο κλειστό στίβο.

Οι καλύτερες θέσεις των Δωδεκανησίων στο ΣΕΦ:
Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) 1η στα 60μ. με 7.35
Αλεξία Κανάκη (ΟΦΗ) 3η στα 400μ. με 56.27
Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) 5η στα 60μ. με 7.63
Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000) 7η στη σφαίρα με 13,50μ.
Δημήτρης Καραγιάννης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 7ος στο επί κοντώ με 4,95μ.
Γεωργία Παραστατίδου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) 9η στα 200μ. με 26.24
Φιλοθέη Φραζή (Εύδαμος Κω) 14η στο πένταθλο με 2587βαθμούς

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο