Τα μονοπάτια του «Elafos Mountain Run»

Τα μονοπάτια του «Elafos Mountain Run»

Τα μονοπάτια του «Elafos Mountain Run»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Από πού θα περάσουν οι δρομείς του αγώνα στον Προφήτη Ηλία στις 24 Μαρτίου

Το ELAFOS HOTEL συνδιοργανώνει με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και την υποστήριξη του PANE DI CAPO όπως επίσης της ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ AEBE, τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους με την επωνυμία «ELAFOS MOUNTAIN RUN – Προφήτης Ηλίας 2019», την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Τον αγώνα στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, καθώς επίσης οι Δημοτικές Κοινότητες Σορωνής, Σαλάκου και Απολλώνων.

Πρόκειται για τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, της IAAF, και της ITRA, που διεξάγεται στη Ρόδο.

Η αφετηρία και ο τερματισμός ορίστηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο ELAFOS, με τους δρομείς από 9 έως 18 ετών ν’ αγωνίζονται στα 2.700μ. και τους ενήλικους στην ίδια απόσταση ή αυτή των 10.000μ. Η εκκίνηση για το 10άρι θα δοθεί στις 11.30 κι αυτή της μικρότερης απόστασης στις 13.15.

Τα 3 ευρώ από κάθε συμμετοχή προορίζονται για το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» στο Παραδείσι, στο πλαίσιο ανάδειξης ενός κοινωνικού προσώπου της διοργάνωσης.

Οι διαδρομές του αγώνα:
2.700 μέτρα

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία. Οι δρομείς θα τρέξουν μία ευθεία διαδρομή 100μ. σε άσφαλτο και στη συνέχεια θα μπουν δεξιά σε χωματόδρομο με ελαφριά κατωφέρεια, από όπου θα συνεχίσουν για άλλα 170μ.περνώντας πίσω από το ξενοδοχείο Έλαφος, μέχρι να εισέλθουν στο μονοπάτι.

Το μονοπάτι είναι δασικό και αποτελείται από χώμα, πέτρες και κυρίως είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες, φύλλα και κλαδιά. Είναι κατηφορικό και περνά δίπλα από παλαιά ιταλικά κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυτώρια. Αυτό το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται για σχεδόν (1) ένα χιλιόμετρο χωρίς πολλές στροφές και με ήπια κλίση κατωφέρειας. Στη συνέχεια τέμνεται από χωμάτινο δρόμο, όπου σε εκείνο το σημείο η διαδρομή κατευθύνεται αριστερά από όπου και συνεχίζει να είναι πιο ομαλή.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς θα είναι και ο σταθμός ανεφοδιασμού. Οι δρομείς θα περάσουν από τον σταθμό ανεφοδιασμού και έπειτα περνώντας το (2ο)δεύτερο χιλιόμετρο θα φτάσουν στις «Aχλαδιές», όπου η διαδρομή είναι ευθεία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν δεξιά όπου αρχίζει το ανηφορικό κομμάτι πίσω από τον λόφο που βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ακολουθώντας το ζικ-ζακ μονοπάτι θα φθάσουν στο ξωκκλήσι και θα συνεχίσουν σε χωματόδρομο δεξιά.

Συνεχίζοντας στο χωματόδρομο, θα φθάσουν στο σημείο όπου ξεκινάει το μονοπάτι, σημείο όπου θα έχουν περάσει προηγουμένως, μόνο που αυτήν τη φορά θα κατευθυνθούν δεξιά για να περάσουν πίσω από το Ξενοδοχείο Έλαφος και αφού διανύσουν περίπου 170μ. θα κατευθυνθούν αριστερά για να μπουν στην άσφαλτο και να κατευθυνθούν στον τερματισμό μπροστά στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία! Η διαδρομή που περιγράφτηκε είναι κυκλική, κλειστή 2,7 χιλ. Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 622 μέτρα και στη διαδρομή κατεβαίνει στα 528 μέτρα. Στη συνέχεια ανεβαίνει πάλι στα 622 μέτρα. Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική, κλειστή με αρνητική υψομετρική 94μ. αρχικά και με θετική υψομετρική 94μ.στο τέλος.

10.000 μέτρα
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία. Οι δρομείς θα τρέξουν μία ευθεία διαδρομή 200μ. σε άσφαλτο περνώντας δίπλα από το ξενοδοχείο Ελαφίνα (βρίσκεται στα δεξιά) και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε ανώμαλο κατηφορικό βραχώδη χωματόδρομο. Μετά από περίπου 200μ. το έδαφος είναι χωμάτινο κυρίως με μερικά κλαδιά και φύλλα.

Η κατεύθυνση αυτή μετά από 230μ. περίπου οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο ξυλουργείο. Από το σημείο εκείνο κατεβαίνει στα σκαλοπάτια για να μπει στο μονοπάτι με κατεύθυνση δεξιά. Διασχίζοντας το μονοπάτι περνάει από στενά περάσματα έχοντας αριστερά ένα μικρό ρυάκι για 200μ. περίπου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή φτάνει στο σημείο να κατευθυνθεί αριστερά όπου μετά από μερικά μέτρα συμπληρώνεται το (1ο) πρώτο χιλιόμετρο. Από το σημείο εκείνο και μετά το έδαφος είναι πιο ομαλό σε σχέση με πριν χωρίς ανωφέρειες ή κατωφέρειες.

Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή, διανύουμε το κομμάτι πίσω και κάτω από τον λόφο που βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για να βρεθούμε στη ‘’ΘΕΑ’’ και να συνεχίσουμε στις «Aχλαδιές», όπου η διαδρομή είναι ευθεία μέχρι και το (2ο) δεύτερο χιλιόμετρο. Έπειτα από 350 μέτρα περίπου οι δρομείς θα περάσουν από τον σταθμό ανεφοδιασμού και πηγαίνοντας δεξιά στο σημείο εκείνο που τέμνετε με τον χωμάτινο δρόμο αρχίζει η ομαλή ανωφέρεια στα αριστερά. Αυτό το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται για σχεδόν (1) ένα χιλιόμετρο χωρίς πολλές στροφές και με ήπια κλίση ανωφέρειας. Στο σημείο εκείνο οι δρομείς περνάνε από το (3ο) τρίτο χιλιόμετρο. Είναι ανηφορικό και περνά δίπλα από παλαιά ιταλικά κτήρια τα οποία χρησιμοποιούνταν ως φυτώρια.

Το μονοπάτι είναι δασικό και αποτελείται από χώμα, πέτρες και κυρίως είναι καλυμμένο από πευκοβελόνες, φύλλα και κλαδιά. Βγαίνοντας από το μονοπάτι οι δρομείς διασχίζουν μια απόσταση 170 μ. περνώντας πίσω από το ξενοδοχείο Έλαφος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν αριστερά για να μπούνε στο ασφάλτινο κομμάτι των 100μ. μέχρι τον τερματισμό-αφετηρία-αναστροφή. Η διαδρομή που περιγράφτηκε είναι κυκλική – κλειστή 3,335 μέτρων. Για την απόσταση των 10,000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί (3) τρεις φορές.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 622 μέτρα και στη διαδρομή κατεβαίνει στα 528 μέτρα. Στη συνέχεια ανεβαίνει πάλι στα 622μέτρα. Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή με αρνητική υψομετρική 94μ. αρχικά και με θετική υψομετρική 94μ. στο τέλος.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους