Έξι άτομα στο εδώλιο για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων στη Ρόδο

Έξι άτομα στο εδώλιο για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων στη Ρόδο

Έξι άτομα στο εδώλιο για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1491 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά έξι άτομα, Έλληνες αλλά και αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενα για διαρρήξεις σπιτιών, οχημάτων και επιχειρήσεων στη Νότια Ρόδο.

Η υπόθεση εξαρθρώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 26 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ένας 68χρονος και μία 33χρονη ημεδαποί για τις κλοπές, ενώ τρία άτομα ηλικίας 30, 46 και 49 ετών κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά είχαν συλληφθεί περισσότερα άτομα, ωστόσο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκαν σε δίκη μόνο οι έξι.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να «συνεργάζονται» τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 και «δραστηριοποιούνταν» στις περιοχές Κατταβιά, Γεννάδι, Λίνδο, Λαχανιά και Απολακκιά με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες μετέβαιναν στις περιοχές αυτές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα των κατηγορουμένων:

• Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

• Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.

• Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα

• Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Λαχανιά, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα

• Το χρονικό διάστημα από αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή Απολακκιά, διέρρηξαν δύο εξοχικές κατοικίες και σε μία από αυτές αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν αντίστοιχα στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, τρία μέλη της σπείρας εντοπίσθηκαν - προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενα αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, ενώ σε έρευνα που έγινε στην κατοικία των δύο Αλβανών (μελών) βρέθηκαν αντικείμενα των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο