Παμπαίδες: Η Σύμη ζει το παραμύθι της

Παμπαίδες: Η Σύμη ζει το παραμύθι της

Παμπαίδες: Η Σύμη ζει το παραμύθι της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ των παμπαίδων θα έχει η Σύμη καθώς απέκλεισε στο μπαράζ των ομίλων Ρόδου τον Κολοσσό με 60-56, σ’ ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι που έγινε χθες το μεσημέρι στις Καλυθιές.

Οι νεαροί παίκτες του Γιώργου Λούππη διεύρυναν το φετινό τους αήττητο σερί παρότι ήταν μόλις οχτώ στον αριθμό αλλά είχαν τη συμπαράσταση αρκετών γονέων που έκαναν το ταξίδι με την υπόλοιπη αποστολή κι έδωσαν άλλη νότα, ειδικά με το τύμπανό τους, στο νοκ άουτ παιχνίδι.

Ο Μιχελλής πέτυχε τους μισούς πόντους της ομάδας του, αν κι έπαιζε με τέσσερα φάουλ σχεδόν για δύο δεκάλεπτα, ενώ ο (γεννημένος το 2004) Οδυσσέας Τσαβαρής ήταν ο στυλοβάτης της Σύμης, με ευδιάκριτα στοιχεία ενός ηγέτη.

Όχι μόνο πήρε το άτυπο βραβείο fair play του αγώνα, κουβαλώντας στον πάγκο του Κολοσσού τον Αργύρη, σε μία φάση που ο πλέι μέικερ των «θαλασσί» χτύπησε, αλλά έδειξε και το απαραίτητο πνεύμα της ομαδικότητας όταν ένας συμπαίκτης του μάτωσε και ήταν ο πρώτος που πήγε στον πάγκο για να διαπιστώσει αν είναι καλά. Εικόνες που χρήζουν ιδιαίτερης μνείας όταν μιλάμε για παιδιά που εύκολα μπορεί να θολώσει το μυαλό τους όταν αγωνίζονται για μία πρόκριση.

Ο Κολοσσός, με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο και με περισσότερες επιλογές κοντά στο καλάθι, είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους Αργύρη και Σαμαρά να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση. Δια χειρός του πρώτου, το σκορ έγινε από 12-10, 12-21 και δια χειρός του δεύτερου το 21-22 έγινε 22-28.

Η Σύμη ισοφάρισε σε 37-37 με τον Τσαβαρή και πήρε προβάδισμα 46-45 με τρίποντο του Λούππη. Οι «θαλασσί» ανέκτησαν αμέσως το προβάδισμα και στο 37’ το σκορ ήταν 54-55. Με 2/4 βολές, η Σύμη πέρασε μπροστά ενώ ο Μιχελλής πέτυχε το κρίσιμο καλάθι που έδωσε «αέρα» τριών πόντων περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Στα 39’’ ο Παπαγεωργίου ευστόχησε σε μία βολή (58-56) και η Σύμη πήρε τρία συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ για να πάρει το φάουλ στα 3’’ με τον Μιχελλή να διαμορφώνει το τελικό 60-56.

Δεκάλεπτα: 12-10, 22-28(ημιχρ.), 40-43, 60-56

Διαιτητές: Αντωνίου, Κιόττου

Σύμη (Λούππης): Φαρμακίδης 2, Φωτάρας, Μιχελλής 30(1), Τσαβαρής 17, Λούππης 3(1), Ριζόπουλος 3, Κουτσαφάς 1, Μοσκιού 4.

Κολοσσός (Μοσχοβάκος): Αργύρης 16(2), Παπαγεωργίου 5(1), Φουσέκας 4, Γιαννούρης 2, Καλαθενός 7(1), Καλαρρύτης, Παντελίδης, Σαμαράς 18, Σεχρεμέλης, Παπαδόπουλος 2, Σαρρής 2.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!

Όρια για το Πανελλήνιο από τους κολυμβητές του «Ροδίων Άθλησις»