Ρόδος: Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα

Ρόδος: Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν  την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα

Ρόδος: Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2064 ΦΟΡΕΣ

Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν την περασμένη Κυριακή, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στην γιορτή του Ευαγγελισμού, στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου!

Για ακόμη μια χρονιά τα ψάρια ήταν προσφορά του Τσετίν Καραοσμάν, του Μουσουλμάνου καπετάνιου με τη μεγάλη καρδιά και τη σπάνια γενναιοδωρία, ο οποίος δύο φορές τον χρόνο (σ.σ. 25η Μαρτίου και Κυριακή των Βαΐων) μοιράζει ψάρια στους ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά πώς φαίνεται οι ψαριές του είναι… ευλογημένες εκείνες τις ημέρες του χρόνου, αφού πάντοτε είναι πλούσιες και αρκετές για να γεμίσουν το οικογενειακό τραπέζι αρκετών κατοίκων της Ρόδου.

Στο παρελθόν το ίδιο έπραττε μάλιστα για πολλά χρόνια στην Κάρπαθο, αλλά και τη Σύμη.

Έτσι και την περασμένη Κυριακή αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον εφημέριο π. Χρήστο Σιάννα, οι πιστοί βγαίνοντας από την εκκλησία είδαν το γνώριμο πρόσωπο του καπετάν Τσετίν να τους περιμένει για να τους προσφέρει τα ψάρια που συνέλεξαν τα καΐκια του, τηρώντας για άλλη μια φορά την παράδοση.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό, την 25η Μαρτίου σύμφωνα με την Ορθοδοξία ακόμη και όσοι νηστεύουν επιτρέπεται να καταναλώσουν ιχθείς ένεκα της γιορτής της Παναγίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μοιράστηκαν πάνω από δύο τόνοι ψάρια, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή των Βαΐων…

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας