Ρόδος: Για εμπρησμό στο τσαντίρι της... γυναίκας του κατηγορείται τσιγγάνος

Ρόδος: Για εμπρησμό στο τσαντίρι της... γυναίκας του κατηγορείται τσιγγάνος

Ρόδος: Για εμπρησμό στο τσαντίρι της... γυναίκας του κατηγορείται τσιγγάνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 839 ΦΟΡΕΣ

Έβαλε φωτιά ύστερα από καυγά

Κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο θα βρεθεί την Δευτέρα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω 41χρονος αθίγγανος.

Η υπόθεση αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2011 σε τρία παραπήγματα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν γυναίκες αλλά και παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Η φωτιά ξεκίνησε όταν 41χρονος αθίγγανος σε κατάσταση μέθης και μετά από καβγά με την έγκυο γυναίκα του, έβαλε φωτιά στο παράπηγμα του με αποτέλεσμα να επεκταθεί και στα διπλανά!

Σε βάρος του 41χρονου ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε ανθρώπους και ζώα, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου και παράνομη οπλοχρησία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η παραπομπή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα την 21η Δεκεμβρίου 2011 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τον καβγά που είχε ο 41χρονος δράστης με την σύζυγο του. Έχοντας ήδη καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ο 41χρονος διαπληκτίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- έντονα με την γυναίκα του και στη συνέχεια φέρεται να έβαλε φωτιά στο παράπηγμα που έμενε όλη η οικογένεια του με τα πέντε τους παιδιά!

Οι άνεμοι σε συνάρτηση με τα εύφλεκτα υλικά (χαρτόνια κ.α.) που αποτελούσαν τα υλικά κατασκευής του παραπήγματος είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα και στις διπλανές παράγκες. Συνολικά τρία παραπήγματα μαζί με αυτό του 41χρονου κάηκαν. Άμεσα στη περιοχή έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό το οποίο και έσβησε τη φωτιά προτού προκληθούν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές σε άλλες παράγκες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την σύζυγο του 41χρονου και τον αδελφό της στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο