Οι ...φερόμενοι κάτοικοι της Κρεμαστής δεν πρόκειται να μείνουν με δεμένα τα χέρια

Οι ...φερόμενοι κάτοικοι της Κρεμαστής  δεν πρόκειται να μείνουν με δεμένα τα χέρια

Οι ...φερόμενοι κάτοικοι της Κρεμαστής δεν πρόκειται να μείνουν με δεμένα τα χέρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2415 ΦΟΡΕΣ

Θα προσφύγουν στα δικαστήρια για το πολεοδομικό

Απάντηση στη διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού Τμήμα Σχεδιασμού και εφαρμογών του Δήμου Ρόδου απέστειλαν εκ νέου μέσω του δικηγόρου τους κου Σοφρωνά, οι κάτοικοι της περιοχής, που διαμαρτύρονται έντονα για την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί για αυτούς, χωρίς ...αυτούς.

Στην απάντησή τους, η οποία κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο φορέα, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η κατάθεση Υπομνήματος μαζικής διαμαρτυρίας κατοίκων Κρεμαστής κατά της πολεοδομικής μελέτης οικισμού Κρεμαστής Ν. Ρόδου
α) Δεν πρόκειται για ένσταση που πράγματι θα έπρεπε να κατατεθεί εμπρόθεσμα όπως προβλέπει ο νόμος αλλά για υπόμνημα διαμαρτυρίας το οποίο συντάχθηκε και διαβάστηκε σε λαϊκή συγκέντρωση κατοίκων Κρεμαστής που πραγματοποιήθηκε εις το πνευματικό κέντρο της Κρεμαστής την 27-10-2018 και ώρα 7:00 μ.μ. και το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε εις τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα για ενημέρωση των κατοίκων Κρεμαστής, το δε Υπόμνημα εγκρίθηκε δια βοής ως κείμενο από τους παρευρισκόμενους κατοίκους Κρεμαστής και με πλήρη συμφωνία από όλους για τα αιτήματα που αναγράφονται ως επίσης και όλες τις ενέργειες που θα γινόταν, το ίδιο δε κείμενο διάβασαν και υπέγραφαν και οι 400 Κάτοικοι Κρεμαστής με το Ονοματεπώνυμό τους.

β) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ όπως τους αποκαλείτε στο επίσημο έγγραφό σας με το οποίο προσπαθείτε να υποβιβάσετε την όλη ενέργεια των 400 κατοίκων και πλέον που υπέγραψαν αλλά και να παραπληροφορήσετε όλες τις υπηρεσίες που το κοινοποιείτε, και να δημιουργήσετε εσκεμμένα και με δόλο ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν από κατοίκους της Κρεμαστής αλλά από ορισμένους φερόμενους Κατοίκους Κρεμαστής όπως ψευδώς το αναφέρετε στην αρχή και στο τέλος του υπ’ αρίθμ. 2521/2018/ 2750/2018 /21-01-2019 εγγράφου σας.

Το θέμα αυτό δηλαδή το προωθούμενο από την υπηρεσία σας Ρυμοτομικό σχέδιο Κρεμαστής συνεχίζει να απασχολεί πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων και αφού ενημερώνονται και συνεχίζουν να υπογράφουν το υπόμνημα διαμαρτυρίας που σας καταθέσαμε με πλήρη διαφάνεια και ένα σκοπό τον ορθό σχεδιασμό εκ νέου του ρυμοτομικού σχεδίου και όχι τη θεσμοθέτηση του προτεινόμενου.

γ) Μας επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι πρόκειται για φερόμενη επιστολή ορισμένων κατοίκων και ότι τα γραφόμενα εις το Υπόμνημά μας αναφέρουν ανακριβή στοιχεία όπως την μη ατομική μας ενημέρωση, την επέκταση του σχεδίου εκτός ΓΠΣ, τη Γέφυρα Κρεμαστής τον Βιολογικό κλπ, ενώ θα έπρεπε να μας απαντήσετε ένα προς ένα όλα τα ερωτήματά μας προκειμένου να καταλάβουμε και εμείς το σκεπτικό σας;

δ) Το υπόμνημα Διαμαρτυρίας μας αφορά τον γενικό σχεδιασμό του ρυμοτομικού σχεδίου και όχι συγκεκριμένες κτηματομερίδες όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο σας, διότι το Ρυμοτομικό σχέδιο αφορά όλους του κατοίκους της Κρεμαστής άρα αφορά τους πάντες και αυτούς που κατοικούν στην Κρεμαστή και αυτούς πού καταστρέφεται η περιουσία τους αφού ένα σχέδιο ρυμοτομικό θα χρησιμοποιείται από όλους τους κατοίκους της Κρεμαστής.

Ούτως ή άλλως το υπόβαθρό σας δεν έχει σχεδιαστή με βάση των κτηματολογικών μερίδων όπως θα έπρεπε αλλά με υπόβαθρο με συντεταγμένες στο Ε.Γ.Σ.Α. 87 όπως αναφέρεται στο έγγραφό σας αν και θα έπρεπε να έχετε και συσχετισμένες τις κτηματομερίδες αφού όλο το Νησί της Ρόδου έχει Κτηματολόγιο από το 1912.

ε) Στο έγγραφό σας αναφέρεστε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν από την υπηρεσία σας και ότι είσαστε νόμιμοι σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, για εμάς όμως είναι δύσκολο να τεκμηριώσουμε όλα όσα πράξατε και γράφετε, όμως δεν απαντήσατε σε τίποτα από αυτά που ζητάμε στο υπόμνημά μας.

ζ) Αναφέρεστε στη δαπάνη της μελέτης και ότι θα ήταν λάθος μία ενδεχόμενη λύση της διότι θα επιβαρύνει τον Δήμο οικονομικά και ότι αφού την έχουμε έτοιμη να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της, δηλαδή θέλετε να μας πείτε άσχετα αν πρόκειται για μία μελέτη η οποία δεν είναι ορθή και λειτουργική και η οποία μελέτη κατά τη γνώμη μεγάλου αριθμού κατοίκων της Κρεμαστής είναι καταστροφική και αντικοινωνική η οποία αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί περισσότερα θα πρέπει να προχωρήσετε για τη θεσμοθέτησή της; Αυτό μας λέτε;

η) Δεν απαντήσατε σε καμία από τις αντιρρήσεις μας στις οποίες αναφέρονται όλα όσα θεωρούμε λανθασμένα, μη λειτουργικά και καταστροφικά για τον οικισμό Κρεμαστής αλλά μας απαντήσατε ιστορικά σε τι ενέργειες προχωρήσατε για τη συγκεκριμένη μελέτη η οποία υπογράφηκε την 12-01-1996 δηλαδή 23 χρόνια πριν, δηλαδή σχεδιάστηκε ένα ρυμοτομικό σχέδιο όλα αυτά τα χρόνια με στοιχεία που υπήρχαν πριν από 23 χρόνια αλλά σε αυτά τα χρόνια ο οικισμός Κρεμαστής συνέχιζε να οικοδομείτε και έρχεστε σήμερα να προτείνετε ένα σχέδιο σε μία διαμορφωμένη ήδη κατάσταση και το σχέδιο που προτείνεται είναι ανέφικτο και θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα κατά την εφαρμογή, θα είναι καταστροφικό για την ίδια την αγορά της Κρεμαστής που δημιουργήθηκε και λειτουργεί χρόνια τώρα έως σήμερα .

θ) Δεν μας απαντήσατε αλλά ούτε και μας καταθέσατε κυκλοφοριακές μελέτες εγκεκριμένες, ούτε περιβαλλοντολογικές μελέτες εγκεκριμένες για τους δύο δρόμους ταχείας κυκλοφορίας 12μ. περίπου που σχεδιάσατε εντός του είδη διαμορφωμένου οικισμού όπως επίσης δεν μας απαντήσατε σε τι χρειάζονται.

Οι δρόμοι αυτοί περνούν μέσα από αυλές κατοικιών, γεγονός που η ποιότητα ζωής και η ασφάλειά τους αλλάζει εντελώς αφού όλα τα μεγάλα οχήματα που σήμερα κυκλοφορούν από τον κεντρικό δρόμο Ρόδος-Ιαλυσός-Κρεμαστή-Αεροδρόμιο-Παραδείσι κλπ θα μεταφερθούν στους δρόμους αυτούς όταν σε αντίστοιχους δρόμους στην Αθήνα έχουν κατασκευαστεί ειδικές κατασκευές ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ύψους μεγαλύτερου των 4 μέτρων με ειδικά υλικά προκειμένου να μειώνει τον ήχο από τα οχήματα.

ι) Δεν μας απαντήσατε για τους 6 κυκλικούς κόμβους οι οποίοι ουσιαστικά αποκόπτουν τον οικισμό Κρεμαστής από τους επισκέπτες και απομονώνουν ουσιαστικά τον οικισμό Κρεμαστής με συνέπεια τον μαρασμό του εμπορικού τομέα και το κλείσιμο των καταστημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με ποιες μελέτες και εγκρίσεις τους σχεδιάσατε αφού για την κατασκευή κάθε κυκλικού κόμβου χρειάζεται συγκοινωνιακή μελέτη και περιβαλλοντική μελέτη, εκτός του ότι δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει σήμερα.

κ) Σας ερωτούμαι και ενημερώστε μας εάν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σε όλο το οδικό δίκτυο έτσι που να γνωρίζεται τη ροή των οχημάτων για όλους τους μήνες τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς και ειδικά στον υφιστάμενο κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη της Ρόδου, την Ιξιά, την Ιαλυσό με την Κρεμαστή και Αεροδρόμιο προκειμένου να γνωρίζετε επακριβώς πού υπάρχει πρόβλημα κυκλοφοριακό και πού όχι;

Η δική μας καθημερινή εμπειρία αφού το ζούμε κάθε ημέρα λέει ότι το πρόβλημα ξεκινά πριν τα φανάρια της Ιαλυσού έως τα φανάρια της Φανερωμένης με αύξηση της ροής των οχημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται περισσότερο, η Κρεμαστή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τέτοιου βαθμού δηλαδή μεγαλύτερου από τις προηγούμενες περιοχές που θα πρέπει να κατασκευαστούν οι δύο δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας και οι έξι κυκλικοί κόμβοι, σας θυμίζουμε ότι υπάρχει για πολλά χρόνια τώρα παρακαμπτήριος δρόμος περιμετρικά της Κρεμαστής για όποιον θέλει να πάει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να περάσει μέσα από τον κεντρικό δρόμο της Κρεμαστής άρα γιατί όλα αυτά;.

λ) Ένα Ρυμοτομικό σχέδιο θα πρέπει προσβλέπει και στην ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής, το σχέδιο της Κρεμαστής δεν προβλέπει καμία ανάπτυξη αφού δεν έχει σχεδιαστεί αναπτυξιακά το παραλιακό μέτωπο, δεν έχει σχεδιαστεί αναπτυξιακά ο Κρεμαστενός ποταμός με τη γέφυρά του, δεν έχει σχεδιαστεί αναπτυξιακά η διάνοιξη του στενού δρόμου κάτω από το κάστρο, που συνδέεται με το Ιπποτικό Κάστρο της Κρεμαστής και πολλά άλλα, η εύκολη λύση για εσάς είναι η πεζοδρόμηση του κεντρικού μας δρόμου μία εντελώς λανθασμένη πρόταση αφού ο κεντρικός δρόμος της Κρεμαστής αποτελεί την προσπέλαση όλων των οχημάτων προς τα εμπορικά καταστήματα, τα Ιατρεία, τα Φαρμακεία, τα σπίτια των κατοίκων προς όλους τους επαγγελματικούς χώρους που ούτε για αυτό απαντήσατε.

μ) Ο οικισμός Κρεμαστής ήδη βάλλεται καταστροφικά στην υγεία των κατοίκων της Κρεμαστής από το Αεροδρόμιο με τα αεροπλάνα να αφήνουν όλα τα κατάλοιπά τους με τα γνωστά αποτελέσματα, το θόρυβό τους αφού είναι λίγο πριν την προσγείωσή τους και έρχεστε να μεταφέρετε περισσότερο καυσαέριο και ήχο στα σπίτια των κατοίκων της, αντί η Κρεμαστή να έχει τη μεγαλύτερη προσοχή από τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αφού αποτελεί σήμερα την παράπλευρη απώλεια για τον Τουρισμό στο Νησί της Ρόδου μας (βλέπε την ανάπτυξη των άλλων περιοχών από ξενοδοχεία κλπ), αφού λοιπόν όμως έχει την ατυχία αυτή θα έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί όλη η περιοχή της Κρεμαστής ως ανταπόδοση της καταστροφής που δέχεται από την εποχή της κατασκευής του αεροδρομίου Ν. Ρόδου.

Σας επανακαταθέτουμε το Υπόμνημα μαζικής διαμαρτυρίας κατοίκων Κρεμαστής κατά της πολεοδομικής μελέτης οικισμού Κρεμαστής Ν. Ρόδου και ζητούμε να απαντηθούν ένα προς ένα όλα τα ερωτήματά μας και τις απαιτήσεις μας
Ζητούμε δε την παρέμβαση του κ. Δημάρχου μας όπως ζητήσαμε εξ αρχής προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι υπογράφοντες οι οποίοι κ. Δήμαρχε είναι κάτοικοι Κρεμαστής και όχι φερόμενοι και είναι 400 και όχι ορισμένοι.

Παρακαλούμε δε όπως τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν τα αιτήματά μας και να επέμβουν προς όφελος των κατοίκων Κρεμαστής και να μας προστατευσουν.
Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στα αρμόδια δικαστήρια».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο