Τόσος κόπος για να παραμείνουν στα ίδια Ιάλυσος, Διαγόρας και Ρόδος;

Τόσος κόπος για να παραμείνουν στα ίδια Ιάλυσος, Διαγόρας και Ρόδος;

Τόσος κόπος για να παραμείνουν στα ίδια Ιάλυσος, Διαγόρας και Ρόδος;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Άμεσα θα αναδιαρθρωθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, σε πισωγύρισμα υποχρεώνονται οι ομάδες της Ρόδου

Ό,τι κέρδισαν με κόπο στο γήπεδο ο Ιάλυσος, ο Διαγόρας και η Ρόδος, τους το παίρνει πίσω η απόφαση της πολιτείας για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, καθώς η απόσταση που θα τους χωρίζει από τα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα παραμείνει η ίδια.

Οι αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ήταν γνωστές, όπως γνωστή ήταν και η επιμονή του να εφαρμοστούν, συνεπώς στο μοναδικό, στο οποίο προσδοκούσε η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον υφυπουργό, ήταν οι αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ισχύσουν από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι από την επόμενη.

Η απάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο, στους συνεργάτες του Παναγιώτη Δημητρίου, Νίκο Βακάλη και Κωνσταντίνο Βρακά, στον αντιπρόεδρο της Super League Χρήστο Δάρα, καθώς και στον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο, δεν ήταν διαφορετική από την αναμενόμενη.

Η αναδιάρθρωση θα ισχύσει άμεσα και προβλέπει την παρουσία, στη Super League, δεκατεσσάρων ομάδων, τη δημιουργία Super League 2 των δώδεκα ομάδων, της Football League που θα αποτελείται από δεκατέσσερις ομάδες, καθώς και τη διοργάνωση πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, η οποία στην ουσία θα θυμίζει την πάλαι ποτέ Δ’ Εθνική.

Από τη Super League θα υποβιβαστούν φέτος απ’ ευθείας τρεις ομάδες και η 13η της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της βαθμολογίας της σημερινής Football League, ενώ από τη σημερινή Γ’ Εθνική θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες, ενώ οι δευτεραθλήτριες θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσα από δύο αγώνες μπαράζ, εντός κι εκτός έδρας. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά.

Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές.

Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Αυτό που περιμένουν πλέον οι ομάδες είναι η αποσαφήνιση των όρων και των λεπτομερειών σε σχέση με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και σε σχέση με τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περιγράφοντας το πιθανότερο από τα σενάρια, οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στη νέα Fooball League, θα είναι υποχρεωμένοι να συστήσουν ΠΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που θα βρίσκονται στις τάξεις τους.

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού