Συναυλίες παλαιάς μουσικής με τίτλο «Opera Antiqua» σε Πάτμο και Λέρο

Συναυλίες παλαιάς μουσικής με τίτλο «Opera Antiqua» σε Πάτμο και Λέρο

Συναυλίες παλαιάς μουσικής με τίτλο «Opera Antiqua» σε Πάτμο και Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται ο κύκλος συναυλιών παλαιάς μουσικής με τίτλο "Opera Antiqua" από το πολιτιστικό σωματείο "ANACREΩΝ", με διοργανωτή το τμήμα πολιτισμού της Περιφέρειας Ν.ΑΙ. και το Επαρχείο Καλύμνου- Λέρου και Πάτμου.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων παρουσιάσεων σε Ρόδο και Κω, το πενταμελές νεανικό μουσικό σχήμα παλαιάς μουσικής Diverse & Bizarre που πλαισιώνεται από δύο εξαίρετους σολίστ, τη σοπράνο Λήδα Δημητριάδη και τον κόντρα τενόρο Σταμάτη Παυλούς, θα βρεθούν την Πέμπτη (18/04) το βράδυ (20:00) στην Πάτμο, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου που παραχωρήθηκε από το Δήμο Πάτμου και το Δ.Σ του Πάτμιου πνευματικού κέντρου για τη διοργάνωση της συναυλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η πρόσκληση, λόγω του είδους της μουσικής και του ρεπερτορίου, απευθύνεται και στην εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς). Το σωματείο " ANACREΩΝ" εξασφάλισε σε τοπικό επίπεδο τις ευγενικές χορηγίες φιλοξενίας (CRHIS HOTEL hearty hospitality), καθώς και επικοινωνίας (Patmos Radio91 και ΑΙΓΑΙΟ T.V).


Μετά από δύο ημέρες (Σάββατο βράδυ 20:00) η συναυλία θα επαναληφθεί στο νησί της Αρτέμιδας, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Λακκίου, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λέρου και το Δ.Σ του ΔΟΠΑΙΣΑΠ. Χορηγός φιλοξενίας ανέλαβε το εξαίρετο ξενοδοχειακό συγκρότημα Krithoni's Paradise Hotel, και χορηγός επικοινωνίας το ΑΙΓΑΙΟ T.V.

Οι φίλοι της μουσικής των νησιών μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σκηνές από μυθολογικές όπερες σπουδαίων συνθετών (Cavalli, Handel,Vivaldi κ.α.) με ήρωες από την ελληνική μυθολογία του Θησέα και της Αριάδνης, του Πτολεμαίου και της Σεμέλης και του Άδμητου και Αντιγόνης.

Διαβάστε ακόμη

Οι βιολιστές της Πάτμου στο επεισόδιο της εκπομπής "Ελλήνων Δρώμενα" την Τετάρτη στην ΕΡΤ3

Συνελήφθη 28χρονος επιβάτης πλοίου στην Πάτμο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος συνεπιβάτιδός του

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους