Για ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται 52χρονος Ροδίτης

Για ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται 52χρονος Ροδίτης

Για ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται 52χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 867 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση θα δικαστεί 52χρονος κάτοικος Ρόδου από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 52χρονος είχε συλληφθεί το 2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού μετά από καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος του 45χρονος για την «εξαφάνιση» 46 αιγοπροβάτων από το μαντρί του στην περιοχή «Τρεις» της Ιαλυσού. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 52χρονος μαζί με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής, τα ξημερώματα στις 4 αλλά και στις 6 Φεβρουαρίου 2011 μπήκαν στο περιφραγμένο χώρο (στο μαντρί) του 45χρονου και φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του δράστη συνολικά 46 αιγοπρόβατα! Μάλιστα περίπου 21 από αυτά (αρκετά από τα οποία κυοφορούσαν) εντοπίστηκαν στην κατοχή του 52χρονου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκλοπή και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά τους δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής που συμμετείχαν στη κλοπή των ζώων είχαν διαφύγει τη σύλληψη και αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου πριν από δύο χρόνια και το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 52χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 9 Μαΐου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο