Παρεμβάσεις σε μαθητές από το κέντρο “Δίοδος”

Παρεμβάσεις σε μαθητές από το κέντρο “Δίοδος”

Παρεμβάσεις σε μαθητές από το κέντρο “Δίοδος”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Περιφερειακής ενότητας Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ», κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 (Ιανουάριος – Μάρτιος) υλοποίησε βραχείες παρεμβάσεις καθώς και προγράμματα που αφορούσαν κυρίως στο μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στην Ευρύτερη Κοινότητα.

Μέσα από τις δράσεις της, η «Δίοδος» στοχεύει στην ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (αυτοεκτίμηση, συνεργασία, επικοινωνία, αποδοχή διαφορετικότητας κ.α.) και την ενδυνάμωση των ¨μηχανισμών¨ που λειτουργούν αποτρεπτικά σε φαινόμενα όπως η βία, ο ρατσισμός, η απομόνωση κ.λ.π.

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου πραγματοποιήθηκαν δεκάδες βραχείες παρεμβάσεις σε περίπου 2000 μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και προγράμματα (που αντιστοιχούν σε 3-5 συναντήσεις με κάθε τμήμα).

Τα σχολεία που φιλοξένησαν τέτοιου είδους δράσεις ήταν:
Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, Παστίδας, Αρχαγγέλου, Φανών, Μαριτσών, 6ο και 14ο Δημοτικό Ρόδου, Γυμνάσιο Αφάντου, ΓΕΛ Κρεμαστής, ΓΕΛ Αρχαγγέλου, ΓΕΛ Απερίου, Δημοτικό σχολείο Απερίου Καρπάθου, Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου.

Ειδικό Δημοτικό Πειραματικό, Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ρόδου, 5ο και 17ο Δημοτικό, Δημοτικό Παστίδας, 2ο ΕΠΑΛ, ΓΕΛ Αρχαγγέλου, ΓΕΛ Σορωνής.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε ομάδες οπλιτών της 95 ΑΔΤΕ και σε γονείς των παρακάτω σχολείων:

Γονείς Γυμνασίου Αφάντου, γονείς 12ου Δημοτικού σχολείου, 2ου Δημοτικού Καλυθιών, ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου και Δημοτικού Απερίου Καρπάθου.


Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Ρ. εγκαινιάστηκε πρόγραμμα συνεργασίας στα παιδιά του τμήματος της Παιδιατρικής και στην ομάδα εργαζομένων.

Υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο σε ομάδα γενικού πληθυσμού με θέμα: «Τα σπίτια ως τόποι ασφάλειας και προοπτικής. Η σημασία του χώρου στο μεγάλωμα του Ανθρώπου». Με στόχο την ευαισθητοποίηση στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση.

Τέλος, στελέχη της «Διόδου», επισκέφθηκαν για ένα τριήμερο το νησί της Καρπάθου, όπου πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου Απερίου, καθώς και ομιλία στους γονείς με θέμα: «Οι δυσκολίες της εφηβείας και ο ρόλος του γονέα σήμερα» και «ευαισθητοποίηση μαθητών και γονιών για την πρόληψη των εξαρτήσεων».

Το Κ.Π. «Δίοδος» συνεχίζει τις δράσεις του στη σχολική κοινότητα με βιωματικά εργαστήρια και προγράμματα καθώς και επισκέψεις στο πλαίσιο διεξαγωγής της Πανελλήνιας Έρευνας ESPAD, και προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα ανοιχτές εκδηλώσεις για την ευρύτερη κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Οριστική θεραπεία ευρυαγγειών με laser