Κοπή και διαχείριση κρέατος από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Κοπή και διαχείριση κρέατος από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Κοπή και διαχείριση κρέατος από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Δύο ακόμα σημαντικά για τον κλάδο σεμινάρια, οργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Επιμόρφωσης, Ενημέρωσης και Κατάρτισης» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Μαρινάκης Γ. Εμπορική ΑΕ, με θέμα την κοπή και αξιοποίηση του κρέατος. Σκοπός του «Master Class Κοπής και Διαχείρισης Κρέατος» ήταν η ενημέρωση των σεφ και μαγείρων στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Ρόδου, στις τεχνικές της σύγχρονης κουζίνας για την καλύτερη αξιοποίηση της πρώτης ύλης καθώς και τη γευστική ικανοποίηση των πελατών, εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Την εκπαίδευση των εξειδικευμένων σεμιναρίων «Master Class Κοπής και Διαχείρισης Κρέατος» ανέλαβαν διακεκριμένοι κρεατοτέχνες που μετέφεραν τις γνώσεις και εμπειρία τους στο κοινό.

Τα μέλη των Ελλήνων κρεατοτεχνών: Καραμαλέγκος Αντώνης, Κεχαγιάς Νικόλαος, Λασκαρέλλης Νικόλαος, Χατζηγρηγορίου Ιωάννης φιλοξενούμενοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, παρουσίασαν με διαδραστικό τρόπο σεμινάριο κοπής, επεξεργασίας και αξιοποίησης κρέατος σύμφωνα με τη γαλλική κοπή, σε όλα τα είδη κρέατος, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των chef μαγείρων και κρεωκοπτών των ξενοδοχειακών μονάδων της Ρόδου.

Έδειξαν μαγειρεμένα προϊόντα κρέατος, κατασκευασμένα με παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, με την αυθεντική γεύση των προϊόντων και τα μυστικά για τις σωστές κοπές, το σωστό ψήσιμο, όπως και ιδέες για την αξιοποίησή τους.

Οι εισηγητές με θέματα όπως η διαχείριση, τα δεσίματα, η μαγειρική κρέατος, τα μαριναρίσματα, γοήτευσαν με την τεχνική και τις γνώσεις τους τους εκπαιδευόμενους που με τη σειρά τους έδειξαν μεγάλη διάθεση για να μάθουν τις τεχνικές ώστε να εμπλουτίσουν το μενού τους, να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες πρακτικές, να αναπτύξουν νέες ιδέες και να προωθήσουν το γευστικό αποτέλεσμα στο καταναλωτικό κοινό.

Με τη συνεχή εκπαίδευση που εφαρμόζει η Λέσχη Αρχιμαγείρων, τόσο η ποιότητα όσο και η εικόνα των εδεσμάτων και το γευστικό αποτέλεσμα αναβαθμίζονται και προάγουν την κουζίνα και γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές