Δυναμική συγκέντρωση και πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου, Δ. Κρητικού

Δυναμική συγκέντρωση και πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου, Δ. Κρητικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5989 ΦΟΡΕΣ

Η «Ρόδος Αξιών» πανέτοιμη για τη μάχη των κρίσιμων εκλογών

Πανέτοιμος για τη μάχη των εκλογών ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μάιου δήλωσε ενώπιον εκατοντάδων φίλων, στελεχών και ψηφοφόρων του, ο υποψηφιος Δήμαρχος Ρόδου κος Δημήτρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός, δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Ανέλυσε τους άξονες των στόχων και του προγράμματός του, στηλίτευσε τα κακώς κείμενα του νησιού μας και καθόρισε τον ρόλο του ίδιου και των συνεργατών του, την επομένη των εκλογών.

Κάλεσε τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες να αποφασίσουν με γνώμονα όχι τα κομματικά κελεύσματα, αλλά αποκλειστικά και μόνο για το καλό της Ρόδου, αναδεικνύοντας έτσι τους καλύτερους και τους ικανότερους ανάμεσα στους υποψήφιους και τους δημοτικούς συμβούλους.

Αναρρωτήθηκε που πήγε η αίγλη της Ρόδου και ξεκαθάρισε ότι είναι καιρός όλοι να σηκώσουν τα μανίκια και να εργατούν προκειμένου να αλλάξουμε γύρω μας όλα αυτά που μας προβληματίζουν και μας στεναχωρούν.

Τέλος, απευθυνόμενος στη νεολαία, κάλεσε όλα τα νέα παιδιά να γίνουν και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες στον τόπο μας.



Υποστήριξε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι:
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μας κάνετε να βρίσκεστε εδώ απόψε.

Η παρουσία σας μας γεμίζει χαρά και μας δίνει κι άλλη ώθηση να προχωρήσουμε μπροστά.
Να γίνουμε πρωταγωνιστές.

Να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τις αξίες που πρεσβεύει η παράταξη «ΡΟΔΟΣ Αξιών».

Τις αξίες που αντιπροσωπεύουν και αξίζουν στον τόπο μας.

Θέλω να ξεκινήσω τη σημερινή μας παρουσίαση, με μια σύντομη ιστορία. Μια ιστορία, που θα μπορούσε να είναι στην καθημερινότητα καθενός από εμάς.

Είναι ένα βράδυ του φθινοπώρου που μας πέρασε.
Μια άλλη τουριστική σεζόν, οδεύει προς το τέλος της.

Το βράδυ εκείνο, οδηγώντας προς το γραφείο ενός καλού μου φίλου για μια συνάντηση, περνώ από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μας.

Η εικόνα της Ρόδου, της πόλης που ανδρώθηκα και τόσο αγαπώ, με πληγώνει.

Εγκαταλελειμμένα σχεδόν πάρκα, αμυδρός φωτισμός, εκτεθειμένοι οι λίγοι πεζοί σε ανασφαλή πεζοδρόμια, κάδοι σκουπιδιών που χάσκουν ανοικτοί.

Κακοσυντηρημένοι δρόμοι γεμάτοι από κινδύνους. Καμία πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ, καμία ειδική λωρίδα για δίτροχα.

Οι πεζόδρομοι σχεδόν ανύπαρκτοι. Στο μυαλό μου περιστρέφονται πολλές σκέψεις.

Με κατακλύζουν ερωτηματικά και με πιάνει μια θλίψη. Γιατί αυτή η Ρόδος; Αυτή μας αξίζει; Που είναι η αίγλη και το κύρος που είχε κάποτε; Τι φταίει για όλα αυτά;

Οι ομορφιά του τόπου αυτού είναι μοναδική. Η δυναμική του τεράστια. Πολλοί από τους ανθρώπους της, είναι εξαιρετικοί.

Στη Ρόδο μας, αξίζει να είναι πρωταγωνίστρια. Σε όλους τους τομείς. Όχι ουραγός.

Επανέρχομαι σε εκείνη το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2018. Από την πρώτη κιόλας συζήτηση, φάνηκε η υψηλή ποιότητα των ανθρώπων που συναντηθήκαμε. Η αγάπη τους για το νησί. Η ανιδιοτέλειά τους. Το μεράκι τους να προσφέρουν στον τόπο.



Αλλά αμέσως, εμφανίστηκαν και τα πρώτα εμπόδια που έμοιαζαν ανυπέρβλητα.

Να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη ενωτική παράταξη και να ανέβουμε στις Δημοτικές εκλογές; (Εμείς ξέρετε, ανεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές. Δεν κατεβαίνουμε. Η κάθοδος δεν μας εκφράζει. Θέλουμε να ανεβάσουμε τον τόπο. Να τον αναστήσουμε, όχι να τον αφήσουμε καθηλωμένο)

Και πως θα τα βάλουμε με τους πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς; Και πως θα μας ακολουθήσει ο κόσμος; Είμαστε όλοι άνθρωποι του μόχθου. Ζούμε από την εργασία μας.

Από τις επιστήμες που υπηρετούμε, από τις επιχειρήσεις που με κόπο και προσπάθεια συντηρούμε και αναπτύσσουμε σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, από την στήριξη των συμπολιτών μας, από το φιλότιμο, την εντιμότητα, την εργατικότητά μας.

Αυτοί είμαστε ξέρετε στη “ΡΟΔΟΣ Αξιών”. Η “ΡΟΔΟΣ Αξιών” δημιουργήθηκε από εκλεκτούς πολίτες, για πολίτες. Οικοδομήθηκε από τη βάση προς την κορυφή. Δεν δημιουργήθηκε από πολιτικούς για την πολιτική.

Φτιάξαμε έτσι, το πρόγραμμά μας. Με σεβασμό για τον ευλογημένο αυτόν τόπο. Με φροντίδα και επιμέλεια. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στα πραγματικές ανάγκες του νησιού μας. Ένα πρόγραμμα που με την εφαρμογή του, παίρνει ο τόπος μπροστά. Η εφαρμογή του, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το πρόγραμμά μας, έχει δοθεί σε όλους εδώ απόψε, κατά την είσοδό σας. Είναι στην πίσω πλευρά αυτής της μικρής καρτούλας. Το σκανάρετε με το QR reader του κινητού σας και εμφανίζεται στις οθόνες σας. Διαλέξαμε αυτό τον συμβολικό τρόπο, για να κάνουμε πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε σε όλους τους τομείς, αλλά και την οικολογική μας συνείδηση. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ πολύ επιγραμματικά στους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας, χωρίς να σας κουράσω.

Εξάλλου τα προβλήματα του τόπου είναι μεγάλα και τα ανοιχτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Δημοτική αρχή που θα προκύψει μετά τις εκλογές είναι πολλά.



Ένα από τα κύρια ζητήματα, είναι η διοικητική λειτουργία του Δήμου. Ο Δήμος Ρόδου είναι ένας πολύ μεγάλος και συνεπώς δύσκολα διαχειρίσιμος Δήμος.

Για να υπηρετήσει αποτελεσματικά την αποστολή του, πρέπει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων το σύστημα διοίκησης και λειτουργίας του.

Αποκεντρώνουμε άμεσα τον Δήμο με σύστημα διοίκησης που αναβαθμίζει τον ρόλο των Τοπικών κοινοτήτων μεταφέροντας σε αυτές αρμοδιότητες και πόρους για τις καθημερινές ανάγκες τους.

Χωρίζουμε άμεσα τον Δήμο σε 4 επιμέρους δημοτικά διαμερίσματα δίνοντάς τους και τα ιστορικά τους ονόματα (Ρόδου, Ιαλυσού, Καμείρου. Λίνδου) τοποθετώντας ταυτόχρονα χωρικό αντιδήμαρχο (επίκουρο Δημάρχου σε καθένα από αυτά).

Εφαρμόζουμε σύγχρονο σύστημα διοίκησης και ελέγχου στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον δημότη, με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Υιοθετούμε την εκπαίδευση του προσωπικού και κινητοποιούμε τους μηχανισμούς του Δήμου με εντατική εργασία αιρετών και υπαλλήλων, χωρίς καμία εξαίρεση.

Πως όμως μπορεί να γίνει πιο εύκολη η ζωή πολιτών και εργαζομένων; Ποιες είναι οι καινοτόμες εφαρμογές που μπορούν εύκολα και γρήγορα να αλλάξουν την καθημερινότητα και τις διεκπεραιώσεις των υποθέσεων των πολιτών με το Δήμο;

Αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο, τις νέες τεχνολογίες και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δεν μπορεί στην εποχή της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των μοντέρνων εφαρμογών, εμείς, να βρισκόμαστε τόσο πίσω.

Τα Τρίκαλα είναι ένας Δήμος που κατά την επίσκεψή μου και τη γνωριμία μου με τον Δήμαρχο που μας μίλησε προηγουμένως, αποτελεί ένα παράδειγμα καλών πρακτικών για εμάς. Άλλες ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις που έχω επισκεφθεί, έχουν αναπτύξει ζηλευτές εφαρμογές.

Είναι καιρός και η Ρόδος να υιοθετήσει σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό της. Σχεδιάσαμε να αναπτύξουμε ψηφιακές εφαρμογές που να διατρέχουν όλους τους τομείς:

Ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών.Θέλω να σταθώ για λίγο σε ένα από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού.

Έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό. Εικόνες σαν κι αυτές που σας περιέγραψα στο ξεκίνημα της παρουσίας μου, είναι θλιβερές. Να σταματήσουν επιτέλους. Να φροντίσουμε όλοι για αυτό.

Για εμάς, η οδική ασφάλεια έχει υψηλή προτεραιότητα.
Έχουμε ετοιμάσει δέσμη μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Πλήρης εμφανής σήμανση. Επαρκής φωτισμός. Διαγραμμίσεις, Συντήρηση οδικού δικτύου, είναι εκ των ων ουκ άνευ που οφείλει κάθε δημοτική αρχή να προσέχει ιδιαίτερα.



Ωστόσο εμείς, δίνουμε έμφαση και προχωράμε:

Στην κατασκευή ειδικών συγκοινωνιακών κυκλικών κόμβων. Κάτι που εφαρμόζεται κατά κόρον σε προηγμένες χώρες και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι κυκλικοί κόμβοι αν είναι σωστά κατασκευασμένοι, μειώνουν απίστευτα τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Δεν απαιτούν ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, έχουν μικρό κόστος κατασκευής και βελτιώνουν την αισθητική των διασταυρώσεων.

Στην υλοποίηση του συντονισμού των φαναριών οδικής κυκλοφορίας με αυτορρύθμιση, κατόπιν αυτόματης μέτρησης του συγκοινωνιακού φόρτου.

Στην τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις άκρες των πεζοδρομίων και στη δημιουργία διόδων για πεζούς μέσα από τα πάρκα. (Για πόσα ακόμα τροχαία ατυχήματα θα πρέπει να θρηνήσουμε στη λεωφόρο Δημοκρατίας, τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης;) Το αναφέρω ενδεικτικά.

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα να σας μιλήσω τώρα για την ευαισθησία μας για το περιβάλλον. Τα έργα υποδομής, την υδροδότηση, το αποχετευτικό, την καθαριότητα, το πράσινο, την αειφόρος ανάπτυξη, Είναι από τα ζητήματα στα οποία σταθήκαμε με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν σας κρύβω, ότι δυσκολεύτηκα να πιστέψω όσα αυτό το διάστημα άκουσα τόσο από τους κατοίκους των χωριών μας, όσο και από τους ειδικούς με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία.

Από τη θητεία μου ως Δήμαρχος στον Δήμο Καμείρου, είχα προχωρήσει στην κατασκευή πολλών έργων, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές.

Θέλω πριν κλείσω την παρουσίαση αυτή, να αναφερθώ στα νέα παιδιά.
Θέλω να τους κάνω μια προτροπή.
Να γίνουν και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες.

Να μην αφήσουν να αποφασίζουν για αυτούς, χωρίς αυτούς. Θέλω να τους πω ότι εμείς, στη “ΡΟΔΟΣ Αξιών” τους καταλαβαίνουμε.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων, τους έχει κόψει τα φτερά. Και οι περισσότεροι, είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους για αλλού.

Η πολιτική τους έχει απογοητεύσει. Τα κόμματα και τα συμφέροντα τους έχουν δημιουργήσει αποστροφή για τα κοινά.

Ωστόσο θέλω να τους επισημάνω, ότι η κρίση αυτή, τους έχει διαμορφώσει και σε μια γενιά με περισσότερες ευαισθησίες, με υψηλές ικανότητες, με φρέσκες ιδέες, με δυνατότητες και με αντοχές.

Είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα. Αναζητούν διέξοδο, και λύση. Αναζητούν το φορέα εκείνο που έχει τα υγιή χαρακτηριστικά. Που έχει τους ανθρώπους που μπορούν να συνεννοηθούν.

Που μιλούν την ίδια γλώσσα μαζί τους. Που μπορούν να τους καταλάβουν και να στηρίξουν τις επιλογές τους. Που έχουν τα ίδια οράματα. Που θα βρουν όχι μόνο κατανόηση, αλλά και πρόσφορο έδαφος να δραστηριοποιηθούν. Να προσφέρουν στον τόπο τους.

Η “ΡΟΔΟΣ Αξιών” είναι ο χώρος που τους ταιριάζει. Είναι ο χώρος που τους εκφράζει.

Γιατί τα δικά τους όνειρα, είναι και δικά μας.
Οι δικές τους ανησυχίες είναι και δικές μας.
Και η δική τους γνώση, θέληση και ορμή, είναι και δική μας.

Τους προσκαλώ λοιπόν να στρατευθούν μαζί μας.
Με την υγιή ενωτική παράταξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα σε αυτό τον τόπο.
Που θέλει, ξέρει και μπορεί.

Που οι άνθρωποί της είναι ξεχωριστοί. Πεισματάρηδες, εργατικοί, ανιδιοτελείς, άφθαρτοι, και πετυχημένοι.
Αυτούς τους ανθρώπους, νιώθω τυχερός που τους συνάντησα και φτιάξαμε τη “ΡΟΔΟΣ Αξιών” .
Με την παρουσία μας, δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία στον τόπο.

Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι αμφίβολο αν θα ξαναπαρουσιαστεί τέτοια πρωτοβουλία σαν τη δική σας.

Για αυτό απόψε ζητάμε κι από εδώ την στήριξη όλων σας.
Γιατί είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι.

Γιατί είναι η παράταξη που πιστεύει στις δυνατότητες των ανθρώπων, στην αξιοκρατία, στη συνεργασία, στη διαύγεια, στη σύγχρονη διακυβέρνηση.

Γιατί έχουμε όραμα για τον τόπο.
Γιατί έχουμε διάθεση και μεράκι,

Γιατί εμείς ενώνουμε τους ανθρώπους. Δεν τους διχάζουμε.

Γιατί είναι καιρός να φυσήξει νέος, δροσερός αέρας και στον τόπο μας.

Γιατί ό τόπος μας παρακαλεί, μας εκλιπαρεί για βοήθεια, δράση, ενότητα, δουλειά και εμείς είμαστε έτοιμοι να τα προσφέρουμε.

Γιατί οι νέες πόλεις δεν μπορούν να φτιαχτούν με παλιά υλικά.”

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών