Εκπαιδευτική εξόρμηση του Ομίλου ΕΘελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ στα σχολεία της Καρπάθου και της Κάσου

Εκπαιδευτική εξόρμηση του Ομίλου  ΕΘελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ στα σχολεία της Καρπάθου και της Κάσου

Εκπαιδευτική εξόρμηση του Ομίλου ΕΘελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ στα σχολεία της Καρπάθου και της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εξόρμηση του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ στα σχολεία της Καρπάθου και της Κάσου από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2019 στο πλαίσιο της 2ης φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά στην ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα.

Συμμετείχαν και ενημερώθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες από τα εξής σχολεία:
Κάρπαθος
• Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Απερίου
• Γυμνάσιο και Επαγγελματικό Λύκειο Πηγαδίων
Κάσος
• Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων, κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Διευθυντής της Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας». Το συντονισμό είχαν η υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ κα Όλγα Λιοντοπούλου και η Ψυχολόγος του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ κα Μυρσίνη Νοχού.

Ο Καθηγητής κ. Καραϊτιανός έκανε στα παιδιά μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της νόσου του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος, με θεωρητική προσέγγιση αλλά και με φωτογραφίες από πραγματικά περιστατικά ασθενών και ανέλυσε τα συμπτώματα, τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης αλλά και αντιμετώπισης της ασθένειας.

Τα παιδιά σε κάθε σχολείο παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας πολλές ερωτήσεις. Μάλιστα αρκετοί μαθητές, μετά το τέλος της παρουσίασης και της συζήτησης, ζήτησαν και εξετάστηκαν επιτόπου από τον κ. Καραϊτιανό, ο οποίος δεν διέγνωσε κανένα απολύτως πρόβλημα σε κανένα παιδί.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου στα σχολεία είναι το πρώτο στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία που έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές στα ακριτικά νησιά της Καρπάθου και την Κάσου να ενημερωθούν για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα, να ευαισθητοποιηθούν για τους τρόπους πρόληψης και να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα υιοθέτησης κανόνων υγιεινής διατροφής και διαβίωσης από την εφηβική ηλικία.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)