Δυναμική η αποψινή συγκέντρωση του Στράτου Καρίκη στη Ρόδο

Δυναμική η αποψινή συγκέντρωση του Στράτου Καρίκη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6291 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπήρξα και δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας της πολιτικής τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος

Συγκινημένος για την προσέλευση και την παρουσία του κόσμου δήλωσε απόψε το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής συγκέντρωσης της παράταξης «Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Olympic Palace.

Μάλιστα απευθυνόμενος σε όσους παραβρέθηκαν δήλωσε ότι «Νέα Μέρα» είναι όλοι εκείνοι που έδωσαν «το παρών» και στηρίζουν την προσπάθειά της, τονίζοντας ότι ο ίδιος δε γεννήθηκε πρίγκιπας, δεν υπήρξε και δεν θα γίνει ποτέ επαγγελματίας της πολιτικής.

«Θα συνεχίσω να είμαι απλός και προσιτός, όχι για να υφαρπάξω την ψήφο σας αλλά γιατί έτσι έμαθα, αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου. Γιατί στη ζωή μου ότι έκανα και ότι δημιούργησα το έκανα με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι της δημιουργίας, άνθρωποι της εργασίας που γνωρίζουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά και προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καρίκης κατά την ομιλία του υπογράμμισε και τα εξής: «Είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη που εκφράζει όλες τις νέες, υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Ρόδου. Όλους αυτούς που δεν αναζητούν καρέκλες και αξιώματα αλλά θέλουν να προσφέρουν έργο γιατί αγαπούν αυτό τον τόπο». Επίσης αναφερόμενος στη δημοτική αρχή τη χαρακτήρισε αποτυχημένη και κουρασμένη, που ότι είχε να προσφέρει το έδωσε.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ούτε αισθάνθηκε ούτε είδε δίπλα της τον Δήμο Ρόδου αυτά τα πέντε χρόνια. Κανένα μεγάλο έργο δεν προχώρησε στη Ρόδο. Το έργο της Μεσογειακής χάραξης, της νέας οδού που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την κυκλοφορία μειώνοντας την απόσταση από την πόλη έως το αεροδρόμιο αλλά και αποσυμφορώντας την κίνηση στην πόλη και στον παραλιακό δρόμο, παραμένει στις καλένδες. Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρίνα στο Μανδράκι, την οποία βεβαίως έχασε ο Δήμος αφού περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα δίκτυα μεταφοράς από το φράγμα Γαδουρά προς τη νότια Ρόδο και τον δυτικό άξονα Ρόδου, δεν προχώρησαν, την ώρα που οι συνεχείς και αλλεπάλληλες διακοπές νερού, αποτελούν σήμα κινδύνου. Η απερχόμενη δημοτική αρχή όμως δεν έχει να παρουσιάσει έναν άξιο λόγου απολογισμού ούτε για τα έργα μικρής κλίμακας, τα έργα που έπρεπε να γίνουν στις δημοτικές ενότητες, τα έργα στα χωριά της Ρόδου, αφού επιλογή της ήταν τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων παραμένουν διακοσμητικά, χωρίς ρόλο , αρμοδιότητες και κυρίως πόρους.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις χαμηλές επιδόσεις της στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στη Ρόδο» είπε επίσης.

Ο κ. Καρίκης άσκησε κριτική και στον Αντώνη Καμπουράκη, λέγοντας ότι ο ίδιος αποφεύγει το διάλογο γιατί δεν αντέχει σε αυτόν και στην αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων. «Η συγκεκριμένη παράταξη όχι μόνο δεν είναι το νέο που ευαγγελίζεται αλλά είναι το πιο παλιό και από το παλιό ακόμα. Με ανθρώπους που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με πολυετή παρουσία και με πενιχρά αποτελέσματα» όπως είπε.

Απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε ότι πρέπει να ψηφίσουμε δήμαρχο καθαρό και έντιμο, δήμαρχο που έχει πρόγραμμα και θα είναι μαζί με τους πολίτες την επόμενη μέρα.

Πρόγραμμα παράταξης

Ο κ. Καρίκης μιλώντας για το τι ακριβώς σχεδιάζει η παράταξη για το δήμο είπε : «Ο Νέος Δήμος Ρόδου, με εμάς δημοτική αρχή, θα εξυπηρετεί τους δημότες από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο, θα στέλνει τα πιστοποιητικά ή τα έγγραφα για τα οποία κάνουν αίτηση στο σπίτι τους.

Ανοιχτός Δήμος σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου θα ελέγχεται από εσάς τους πολίτες αλλά και από ειδική επιτροπή ελέγχου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων αλλά και εκπρόσωποι των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.

Ανοιχτός Δήμος σημαίνει ότι ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει το Δήμαρχο. Ανοιχτός Δήμος σημαίνει ελπίδα και προοπτική για τις ξεχασμένες κοινότητες. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, αφού σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια και στον πρώτο προϋπολογισμό θα υπάρξει και κατανομή πόρων στις κοινότητες για να μπορούν να υλοποιούν το μικρό, το αυτονόητο έργο που έχει ανάγκη το χωριό, η γειτονιά.

Έχουμε θέσει ως στόχο την υλοποίηση 8 μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, τα οφέλη των οποίων αφορούν όλο το νησί, τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Αναφέρομαι:
-Στην κατασκευή του νέου δρόμου, που θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές - Αεροδρόμιο. Ένας δρόμος, που θα μειώσει την απόσταση από την πόλη προς το αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

-Στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια και Δυτική Ρόδο.

-Στις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Ρόδου και στην ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάμειρο, αφού η Ρόδος χρειάζεται ένα δεύτερο και σύγχρονο λιμάνι.

-Στον άμεσο εκσυγχρονισμό και στη συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

-Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας στο Μαντράκι.

-Στην Ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και των πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής που έχουν βαλτώσει και εμποδίζουν να αξιοποιηθούν οι ακίνητες περιουσίες των πολιτών.

Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος μας, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

- Βελτιώνουμε το επίπεδο καθαριότητας, δίνουμε βαρύτητα στην οδοσάρωση, κάθε δημοτική ενότητα θα έχει τη δική της δομή καθαριότητας με προσωπικό και εξοπλισμό.

- Επενδύουμε στην ανακύκλωση με γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά αλλά και με κινητά σημεία ανακύκλωσης.

- Περισσότερο πράσινο, περισσότερα λουλούδια στο νησί μας και στη ζωή μας. Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του φυτωρίου για να αυξηθεί η παραγωγή δέντρων και φυτών που θα ενισχύσουν το πράσινο στην πόλη της Ρόδου αλλά και στις άλλες δημοτικές κοινότητες.

- Άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά και απελευθέρωση της περιοχής του καταυλισμού του Καρακόνερου, που θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού.

- Μέσα στην τετραετία υλοποιούμε πρόγραμμα κατασκευής και δημιουργίας νέων, λειτουργικών και πλήρως πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου, οι οποίες θα είναι φιλικές σε ΑΜΕΑ».

Συνεχίζοντας την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης του ο κ. Καρίκης δήλωσε και τα εξής: «Παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αλλάζει το σημερινό μοντέλο τουριστικής προβολής, συνιστά στροφή στην ποιότητα, στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.

Η Ρόδος μετατρέπεται σε home port για την κρουαζιέρα. Με νέες υπηρεσίες στο λιμάνι, με συνεργασίες του Λιμενικού Ταμείου με εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας, με πληροφοριακό υλικό στους επιβάτες της κρουαζιέρας μέσω εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η πρώτη κίνηση, που θα κάνουμε και σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής στον τομέα της κρουαζιέρας, είναι η μείωση των τελών ύδρευσης και ελλιμενισμού.

Δημιουργούμε Νέο Φορέα Τουριστικής Προβολής με τη μορφή αναπτυξιακής εταιρείας, ένα σύγχρονο οργανισμό διαχείρισης προορισμού. Ενώνουμε όλες τις δυνάμεις και τους φορείς του τουρισμού σε μια ενιαία και συλλογική προσπάθεια προβολής της Ρόδου.

Η Ρόδος θα επενδύσει σε εναλλακτικές και θεματικές μορφές τουρισμού, τον τουρισμό υγείας, τον προσβάσιμο τουρισμό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον αθλητικό, τον συνεδριακό και τον γαστρονομικό τουρισμό για να φέρουμε στο νησί μας επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και να αυξηθούν τα έσοδα.

Η δική μας προγραμματική πρόταση είναι επικεντρωμένη στην ουσιαστική ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών αλλά και των επαγγελματιών της Ρόδου. Κάθε νέος ή νέα επιχειρηματίας μέχρι 35 ετών, θα πληρώνει μειωμένα τέλη κατά 50% τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης και κατά 30% για τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο. Δημιουργούμε Γραφείο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στον Δήμο, που θα στηρίζει και θα ενημερώνει επαγγελματίες και επιχειρήσεις για την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και για ζητήματα που αφορούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Προχωράμε στη θεσμοθέτηση ενός νέου και δίκαιου συστήματος υπολογισμού τελών και υπηρεσιών. Με υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού των τελών, ανάλογα με τη χρήση. Αυτό θα σημαίνει και μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Προγραμματική μας πρόταση είναι η δημιουργία νέων δημοτικών ιατρείων που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες αλλά και η στέγαση του τομέα του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο, μαζί με την υλοποίηση προγραμμάτων δωρεάν προληπτικής ιατρικής για τους δημότες μας.

Προχωράμε στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, παράλληλα με τη λειτουργία Σχολής Γονέων που θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση για θέματα της οικογένειας.

Δημιουργούμε νέα τμήματα για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και δημιουργία Μητρώου ΑμεΑ στο Δήμο Ρόδου.

Το επίπεδο πολιτισμού ενός τόπου φαίνεται από τη μεταχείριση των αδέσποτων ζώων. Δική μας δέσμευση είναι η δημιουργία νέου Kυνοκομείου με τη συνεργασία φορέων, φιλοζωικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Στόχος μας είναι επίσης να αξιοποιήσουμε το τεράστιο πολιτιστικό μας κεφάλαιο, να το συνδέσουμε με τον τουρισμό μας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως η καθιέρωση του θεσμού του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ. Ένας ακόμα νέος θεσμός για τη Ρόδο θα είναι και η καθιέρωση φεστιβάλ θεματικών ταινιών μικρού μήκους.

Στη Ροδιακή Έπαυλη παράλληλα με τη στέγαση της βιβλιοθήκης θα δημιουργήσουμε την Ορχήστρα Μουσικών Συνόλων του Δήμου Ρόδου. Ο πολιτισμός δεν αφορά μόνο στην πόλη της Ρόδου αλλά και στις δημοτικές ενότητες, όπου σχεδιάζουμε τη δημιουργία χώρων πολιτισμού. Η αρχή θα γίνει από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κρεμαστής, που θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο τέχνης και πολιτισμού. Στη Ροδιακή Έπαυλη παράλληλα με τη στέγαση της βιβλιοθήκης σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε την Ορχήστρα Μουσικών Συνόλων του Δήμου Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών