Ακόμα πιο ισχυρό γίνεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ακόμα πιο ισχυρό γίνεται το  ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ακόμα πιο ισχυρό γίνεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1062 ΦΟΡΕΣ

Τ. Μοροπούλου: Έχω αγωνιστεί για τη Δημοκρατία και δεν μπορούσα να μην απαντήσω θετικά στην πρόταση του Κ. Μητσοτάκη

Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Τόνια Μοροπούλου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής είναι τα δύο νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων έγινε χθες και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα Δωδεκάνησα, κυρίως σε ότι αφορά την υποψηφιότητα της κ. Μοροπούλου.

Στην ουσία στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μένει μία θέση κενή, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα συμμετάσχουν σε αυτό ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς.

Με βάση την ποσόστωση η κενή θέση θα πρέπει να καλυφθεί από γυναίκα, με πιθανότερη υποψήφια την κ. Κατερίνα Εμμανουήλ.

Κατά κοινή ομολογία, με την παρουσία της κ. Μοροπούλου και του κ. Γιαννικουρή το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου ισχυροποιείται σημαντικά.

Στόχος άλλωστε της Νέας Δημοκρατίας και σε τοπικό επίπεδο είναι να αυξήσει τα ποσοστά της, έτσι ώστε να κερδίσει και την τρίτη βουλευτική έδρα, στις προσεχείς εκλογές (σ.σ. σημειώνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, στις ευρωεκλογές τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα ήταν 32,56% έναντι 24,20% του ΣΥΡΙΖΑ και 10,52% του Κινήματος Αλλαγής).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ. ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
“Ήταν μεγάλη τιμή και πρόκληση για μένα η πρόταση του κ. Κυριακού Μητσοτάκη” τόνισε σε δήλωσή της στην “Ροδιακή” η κ. Τόνια Μοροπούλου, επισημαίνοντας: “έχω αγωνιστεί για τη Δημοκρατία και δεν μπορούσα να μην απαντήσω θετικά”.

Ειδικότερα, η κ. Μοροπούλου τόνισε τα εξής:
“«Ήτανε μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση για μένα η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβω στην πατρίδα μου, τη Δωδεκάνησο, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία. Μεγάλη πρόκληση γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να συμπράξω για την πολιτική μιας πάνδημης ενότητας που είναι η μόνη ικανή να εγγυηθεί την ανάπτυξη, να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, να δώσει απασχόληση και να δημιουργήσει ανάχωμα στην ακροδεξιά.

Έχω αγωνιστεί για τη Δημοκρατία και δεν μπορούσα να μην απαντήσω θετικά στην πρόκληση αυτή.
Η Ρόδος, το μέλλον της και ιδιαίτερα η Μεσαιωνική Πόλη, είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου και αποτελούν το βαθύτερο κίνητρο εξαιτίας του οποίου κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφια.

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την προστασία της Μεσαιωνικής Πόλης. Πιστεύω ότι με τη νέα Δημοτική Αρχή και τη νέα κυβέρνηση έχουν πολλά να γίνουν για τη Ρόδο, τη Μεσαιωνική Πόλη και τα νησιά μας. Χαίρομαι που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) από τη Νέα Δημοκρατία δύο μηχανικοί υποψήφιοι για τη Δωδεκάνησο και δηλώνω επιστημονικά και πολιτικά παρούσα σε μία μεγάλη μάχη».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗ
Δήλωση του κ. Αντώνη Γιαννικουρή για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας»

«Θεωρώ μεγάλη τιμή, την επιλογή μου από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό Δωδεκανήσου. Από τη νέα αυτή θέση θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ, με τις δικές μου δυνάμεις, στον αγώνα για τη δικαίωση των προσδοκιών των Δωδεκανησίων συμπατριωτών μας, μετά από μια περίοδο πολύ οδυνηρής κρίσης. Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία που θα είναι η κυρίαρχος δύναμη, απέναντι στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου».

Η Τόνια Μοροπούλου γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Διαθέτει 43 έτη ακαδημαϊκής και επαγγελματικής δραστηριότητας, πρωτοστατώντας στην καινοτόμο διεπιστημονική έρευνα στην

προστασία μνημείων.
Έχει εκτεταμένο επιστημονικό και τεχνικό έργο σε εμβληματικά μνημεία, όπως το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο Ναός του Πυθίου Απόλλωνα και το Ερημόκαστρο της Ρόδου, Βυζαντινές Μονές στο Άγιο Όρος, την Κρήτη και τη Σερβία, καθώς και σε ενετικές οχυρώσεις, μνημεία και ναούς και ιστορικές πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ έχει εκπονήσει 150 προγράμματα για την τοπική αειφορική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και 175 μελέτες αποκατάστασης μνημείων. Συνέβαλε σταθερά στην προστασία και ανάδειξη των Ιστορικών Πόλεων, και ειδικότερα της Ρόδου, του Ρεθύμνου και της Κέρκυρας.

Με το όραμα και την συμβολή της υπεγράφησαν συμφωνίες με το Υπουργείο Πολιτισμού για την Προστασία και Διαχείριση των Ιστορικών Πόλεων (1984-1990) με τη συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών φορέων. Σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου για την ανάδειξη του ιστορικά διεθνούς και κοινωνικού χαρακτήρα της και τη διασφάλιση της αειφόρου προστασίας της.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» από το Σύλλογο Ελληνίδων Επιστημόνων, το Μεγαλόσταυρο του Μεγάλου Ταξιάρχη του Παναγίου Τάφου και έχει προταθεί για το διεθνές βραβείο Giuseppe Sciacca που θα της απονεμηθεί το Νοέμβριο του 2019 στο Βατικανό.

Έναυσμα για την πορεία της που συνδέει την Εκπαίδευση με την Κοινωνία και τη δημόσια γενικά δράση και προσφορά, υπήρξε η συμμετοχή της στην ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της Δικτατορίας, ως Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής και πρώτη εκφωνήτρια του Πομπού της κατάληψης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του ’73.

Ο Αντώνης Γιαννικουρής γεννήθηκε στη Ρόδο το 1979. Εκτός από τη Ρόδο, έλκει την καταγωγή του από την Κω, τη Σύμη και την Κάλυμνο. Το 2002 αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε στην Αθήνα έως το 2004 και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά έως σήμερα. Από το 2004 έως το 2011 έχει διατελέσει επικεφαλής κλιμακίων Ν. Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, για την διατήρηση της μορφολογίας των παραδοσιακών οικισμών καθώς και την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών σημαντικών έργων για την περιοχή.

Έχει διατελέσει α’ αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, και έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σε οργανώσεις δράσεως εθελοντισμού, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας της Ελληνικής Περιφέρειας (AHEPA HELLAS D-25), Β ́Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και μέλος του Παγκόσμιου θεσμού Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών