Κατέπλευσε στη Ρόδο χθες η φρεγάτα “Ναβαρίνον”

Κατέπλευσε στη Ρόδο χθες  η φρεγάτα “Ναβαρίνον”

Κατέπλευσε στη Ρόδο χθες η φρεγάτα “Ναβαρίνον”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1995 ΦΟΡΕΣ

Χτες αργά το απόγευμα κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού «Ναυαρίνον» μετά το τέλος της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019.

Το πολεμικό μας πλοίο, αν και έφτασε στη Ρόδο το πρωί του Σαββάτου έριξε αρχικά άγκυρα στην περιοχή των Σφαγείων. Και αυτό γιατί χρειάστηκε να περιμένει τον απόπλου του κρουαζιεροπλοίου Konigsdam προκειμένου να πάρει τη θέση του στο εμπορικό λιμάνι.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο πλαίσιο της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού επρόκειτο να καταπλεύσουν σε λιμάνια του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας τα λιμάνια τα οποία θα επισκέπτονταν πολεμικά πλοία είναι τα λιμάνια Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Πάτμου, Ρόδου, Σύμης, Τήλου και Χάλκης
Κεντρικό νησί των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η Σύρος, όπου προγραμματίστηκαν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.
Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί των Ελλήνων με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο σήμερα Κυριακή 09 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00, θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας, στο Βωμό της Πατρίδας, στην Πλατεία Δημαρχείου.
Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές σχολείων και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφτεί τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και να ενημερωθεί για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.μ Το επισκεπτήριο για το κοινό είναι από τις 12:00 έως 20:00.
Χαρακτηριστικά πλοίου
Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.530 τόν.

Πρόωση: ΔΥΟ MAIN GASTURBINE ROLLS ROYCE OLYMPUS M3B 2X26500 bhp ΔΥΟ CRUISE GASTURBINE ROLLS ROYCE TYNE RM1C 2X5200 bhp
Ταχύτητα: 32 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76 χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε/Ε Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης, Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντιμέτρων. ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΥΟ (2) Ε/Π ΑΒ 212 ή ΕΝΑ (1) Ε/Π SH-70B AEGEAN HAWK

Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας και εντάχθηκε στη δύναμη του ολλανδικού ναυτικού στις 24 Απριλίου 1980. Αγοράσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στο Den Helder της Ολλανδίας την 1η Μαρτίου 1995, με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Σ. Λούλη ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 15 Μαΐου 1995. Του ιδίου τύπου: EΛΛΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΑΔΡΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΝ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ και ΚΑΝΑΡΗΣ. Σε αντίθεση με τα δύο ομώνυμα πλοία που προηγήθηκαν (ιστορικά) γράφεται με "β" ακολουθώντας την ορθή ετυμολογία της λέξης Ναυαρίνο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα