Ανακοινώθηκαν οι έξι απο τους επτά του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Ανακοινώθηκαν οι έξι απο τους επτά του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Ανακοινώθηκαν οι έξι απο τους επτά του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1851 ΦΟΡΕΣ

Ανακοινώθηκαν οι έξι απο τους επτά του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για τους νυν βουλευτές κ.κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερό, τον γιατρό κ. Γιώργο Αναστασιάδη απο την Κάρπαθο, την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μαρία Γκασούκα και την επιχειρηματία απο τη Λέρο κ. Άννα Μοσχονά.

Πιθανόν η έβδομη υποψήφια να προέρχεται απο τους οικολόγους πράσινους.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών την Τρίτη

«Εξόρμηση στον λαό» ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, είναι αυτό στο οποίο συμφώνησαν στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας κατά την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου, κατά την οποία έγινε συζήτηση και για το ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, προχθές, Τρίτη 11 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Πλάζα», πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης, βεβαίως σύσσωμη η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος Νότιας Δωδεκανήσου, με επικεφαλής τον Γραμματέα της κ. Αντώνη Αποστολίδη, ακόμη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κα Όλγα Αθανίτη, και αρκετά στελέχη και φίλοι του κόμματος με τους οποίους, μάλιστα, έγινε συζήτηση. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν βέβαια από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν. Ωστόσο τα στελέχη συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να αναλωθούν στην κριτική αλλά να δουν πως θα ξεπεράσουν την ψυχολογική πίεση που τους έχει δημιουργήσει αυτό με εξωστρέφεια, δουλειά και κινητοποίηση.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν μάλιστα στελέχη του κόμματος γιατί διαπίστωσαν μία διαθεσιμότητα ως προς τα παραπάνω και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη. Στην ουσία θεωρούν ότι συστήθηκε το προοδευτικό μέτωπο της περιοχής μας.
Ενδεικτικό, πάντως, της αυτοκριτικής που έγινε είναι ότι, κατά τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν παρουσία ούτε στα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, λόγος έγινε και για ένα μεγάλο έλλειμμα που διαπιστώθηκε αυτά τα χρόνια στην επαφή με τους πολίτες, και από τους βουλευτές. Μάλιστα, το θέμα έθεσε ο κ. Γάκης ο οποίος ανέφερε ότι, για παράδειγμα, ο ίδιος, κατά την παρουσία του εδώ, που ήταν συχνή, δεν επισκεπτόταν όσο έπρεπε τα χωριά διότι παρουσιάζονταν άλλες υποχρεώσεις. Γενικά, θεωρούν ότι δεν επικοινωνήθηκε το έργο της κυβέρνησης προς τη βάση. Από την άλλη, καυτηρίασαν και φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης που ξεκινούσαν από…τα χαμηλά στελέχη και φθάνουν μέχρι την κυβέρνηση, κάτι το οποίο έχουν εισπράξει από τον κόσμο.

Δηλαδή, Υπουργούς και βουλευτές δεν τους έβλεπε ο κόσμος αφού ήταν αποκομμένοι στα γραφεία τους. Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός, παρουσίασε το έργο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν το προέβαλαν σε όλη τη χώρα όπως έπρεπε.

Πάντως τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας προσπάθησαν να περάσουν μία νότα αισιοδοξίας στους φίλους του κόμματος που ήταν παρόντες σε μία γεμάτη αίθουσα, όπως λένε οι πληροφορίες.

Σήμερα
Εν τω μεταξύ, σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση, σε κομματικό επίπεδο αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα της ν.ε. στη διευρυμένη της μορφή.
Αντικείμενό της δεν θα είναι άλλο από το οργανωτικό κομμάτι μέχρι τις εκλογές, η κατανομή των δυνάμεων, ο προγραμματισμός των εξορμήσεων κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa