Περιοδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Λέρο

Περιοδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Λέρο

Περιοδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 146 ΦΟΡΕΣ

Στην Λέρο μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Καματερό Ηλία και Μοσχονά Άννυ περιόδευσε την Τετάρτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολίτες και φορείς της Λέρου, ενώ ιδιαίτερες συναντήσεις είχαν με τον Δήμαρχο, κ. Μιχάλη Κόλλια, τους υπεύθυνους του Δικτύου Αλληλεγγύης, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού, κ. Σιφουνιό Γιάννη και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου του νησιού.

Για πρώτη φορά χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς Πόρους για έργα στα νησιά

Κατά την επίσκεψη του στο νησί ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε ιδιαίτερα τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από εθνικούς πόρους για την ενίσχυση των υποδομών της Λέρου νησιού και για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων.

Όπως ανέφερε, μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Νοτίου Αιγαίου η Λέρος έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί με περίπου 1,7 εκ ευρώ για την ασφαλτόστρωση των περιφερειακών τοπικών οδών του νησιού, ενώ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 150.000€ συνολικά για την θωράκιση του λιμανιού της Αγ. Μαρίνας Λέρου και χρηματοδότηση 120.000€ για την επισκευή και συντήρηση του Λιμεναρχείου Λέρου με 120.000 €, έργα που πρόκειται να αναβαθμίσουν τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες του νησιού. Ενώ από τα Προγράμματα του Υπ. Εσωτερικών, Φιλόδημος Ι και ΙΙ, ο Δήμος Λέρου επιδοτήθηκε με περίπου 370.000 € για αγορά μηχανημάτων, επισκευές σχολείων και αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στάθηκε ιδιαίτερα και στην χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Ασύλου, με 1,7 εκ, για τη σύνδεση του Κέντρου Υποδοχής και καταγραφής Λέρου στα Λέπιδα με τον βιολογικό καθαρισμό του νησιού.

Όπως σημείωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, η Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρόγραμμα στήριξης των νησιών του Αιγαίου, έχοντας σαν σκοπό την ενδυνάμωση των υποδομών τους ώστε να διεκδικήσουν το μέλλον τους στην ανάπτυξη και στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων τους.

Προτεραιότητα η Υγεία των νησιών

Όπως σημείωσε με έμφαση ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη συνομιλία που είχε με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου, κα. Λήδα Σαρίκα, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ δόθηκε από προγράμματα του Υπ. Υγείας για την προμήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων στο Νοσοκομείο του νησιού.

Έτσι η Λέρος έχει πια τον δικό της αξονικό τομογράφο, τον δικό της ψηφιακό μαστογράφο και 2 νέα ακτινογραφικά συγκροτήματα, ώστε να βιώνουν όλοι οι κάτοικοι δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η Διοικήτρια το Νοσοκομείο της Λέρου ήταν επισφαλώς υποστελεχωμένο και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Από το 2016- 2019 έγιναν 105 προσλήψεις σε προσωπικό, εκ των οποίων 16 γιατροί, διπλασιάζοντας έτσι τον αρχικό αριθμό του ιατρικού προσωπικού και βελτιώνοντας καταλυτικά τη λειτουργία των κλινικών και των Επειγόντων περιστατικών.

Τέλος, μετά από διάστημα πάνω από 2 χρόνων που είχε κλείσει, επαναλειτούργησε και πάλι το Τμήμα Οξέων Ψυχιατρικών Περιστατικών στα Λέπιδα.

Μεταφορικό Ισοδύναμο- Αναπτυξιακές Ευκαιρίες για όλους

Κατά τη συζήτηση που είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός με τους κατοίκους του νησιού φάνηκε η αποδοχή του μέτρου του ΜΙ, τόσο από τις επιχειρήσεις, όσο και από τους νησιώτες. Η επέκταση του μέτρου στην επιδότηση της μετακίνησης των νησιωτών, εκτός από τα πλοία, και στα αεροπλάνα, έδωσε την δυνατότητα στους κατοίκους να μπορούν να μετακινηθούν ισότιμα και λιγότερο κόστος.

Επίσης έδωσε την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών, μέχρι και σε ποσοστό 40%, εξαλείφοντας έτσι το ανταγωνιστικό τους μειονέκτημα και ανοίγοντας προοπτικές ανάπτυξης. Τέλος, η ένταξη των μικρών νησιών, όπως η Λέρος στον πυλώνα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την μεταφορά των καυσίμων, ήταν η θεσμική αυτή τομή που έριξε ουσιαστικά την τιμή των καυσίμων στα νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών