Το νερό-νεράκι λένε και φέτος στην Κάλαθο

Το νερό-νεράκι λένε και φέτος στην Κάλαθο

Το νερό-νεράκι λένε και φέτος στην Κάλαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 587 ΦΟΡΕΣ

«Η τρύπια στάμνα νερό δεν κρατεί» λέει μια ελληνική παροιμία και στην περίπτωση του χωριού της Καλάθου, όπου στάμνα ας αντικατασταθεί με το… δίκτυο ύδρευσης!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η περιοχή της Καλάθου αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με την επάρκεια του νερού, όμως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει βρεθεί καμία απολύτως λύση στο ζήτημα.

Εδώ και 4-5 εβδομάδες ο μισός σχεδόν οικισμός δεν έχει νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να κάνουν υπομονή για να φτάσει νερό στις βρύσες τους μετά τα μεσάνυκτα, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ακόμη και στους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
Τα παραπάνω όχι απλώς επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλάθου κ. Γιώργος Φάκκας, αλλά μεταφέρει μιλώντας στη «Ροδιακή» και την αγανάκτηση των κατοίκων.

«Μέχρι τώρα μας ενημέρωναν ότι το πρόβλημα οφείλεται στα ξενοδοχεία και τον μεγάλο όγκο νερού που χρησιμοποιούν, σε συνδυασμό και με τη λειψυδρία που αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενες χρονιές. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι μάλλον πρόκειται και για χαλασμένη πομόνα στο δίκτυο ύδρευσης. Τη μια μας λένε ότι δεν έχει αναλάβει ο εργολάβος, την άλλη ότι δεν μπορεί ο εργολάβος.

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Φάκκα, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα πίναμε και μαγειρεύαμε με εμφιαλωμένο νερό, τώρα θα κάνουμε μπάνιο και με εμφιαλωμένο νερό! Είναι ντροπή η Κάλαθος που δίνει νερό σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων, να μην μπορεί η ίδια να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Αγαπητού Πάλλα, ο οποίος είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

Τώρα το χωριό υδροδοτείται από μια πηγή που βγάζει πέντε κυβικά νερού την ώρα. Προφανώς και δεν αρκεί…», κατέληξε επαναλαμβάνοντας την αναστάτωση που έχει προκληθεί και φέτος στους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής