Yψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν χθες στη Ρόδο

Yψηλές θερμοκρασίες  επικράτησαν χθες στη Ρόδο

Yψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν χθες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2205 ΦΟΡΕΣ

Ασφυκτικά γεμάτες οι παραλίες σε όλο το νησί

Στα ύψη σκαρφάλωσε χθες μετά το μεσημέρι ο υδράργυρος, καταγράφοντας θερμοκρασίες που ξεπέρασαν ακόμα και τους 36 βαθμούς υπό σκιά σε πολλές περιοχές του νησιού μας.

Από νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο υπό σκιάν κατέγραφε θερμοκρασίες 26 έως και 30 βαθμούς, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι τόσο στην πόλη της Ρόδου όσο και τις περιοχές του Φαληρακίου, Αφάντου και Λίνδου, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, καταγράφοντας έτσι συνθήκες μίνι... καύσωνα. Δυσκολίες αντιμετώπισαν στις μετακινήσεις τους προς και από το κέντρο της Ρόδου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των οχημάτων που από νωρίς συσσωρεύτηκαν στο κέντρο της πόλεως. Οι παραλίες πάντως χθες είχαν την... τιμητική τους από νωρίς το πρωί, καθώς επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού μας, αναζήτησαν σε αυτές βουτιές... δροσιάς από νωρίς το πρωί.

Στα ύψη η κατανάλωση νερού και ρεύματος
Οι κλιματολογικές αυτές συνθήκες, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση του ηλεκτρικού αλλά και του νερού σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τμήμα της περιοχής Καλυθιών, όπου το τελευταίο τριήμερο καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότητηση της περιοχής. Τα κλιματιστικά δούλεψαν στην κυριολεξία στο φουλ, σε ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, καταστήματα αλλά και τα σπίτια, με αποτέλεσμα η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος να φθάσει και πάλι σε υψηλά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να αγγίξει οριακά επίπεδα.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική λόγω καύσωνα
Εξαιτίας των καιρικών αυτών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στη Ρόδο, σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκονται και οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ρόδο, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν σε μεγάλο βαθμό την εκδήλωση πυρκαγιών.

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη