Από τώρα οι προετοιμασίες της Aegean Regatta

Από τώρα οι προετοιμασίες  της Aegean Regatta

Από τώρα οι προετοιμασίες της Aegean Regatta

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 103 ΦΟΡΕΣ

Συνεχώς οι συμμετοχές αυξάνονται για την ιστιοπλοϊκή διοργάνωση τον Αύγουστο με παρουσία και σκαφών από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Η Aegean Regatta 2019 είναι έτοιμη ν’ ανοίξει πανιά για 19η χρονιά, προσφέροντας μοναδικές ιστιοπλοϊκές εμπειρίες στα πληρώματα των σκαφών, αλλά και ν’ αναδείξει τις ομορφιές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο αγώνας που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, θα αρχίσει στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα, με διαδρομή Μυτιλήνη (Λέσβος) - Πλωμάρι (Λέσβος) - Ψαρά – Οινούσσες.

Η Οργανωτική Επιτροπή δημιούργησε και το promo video της φετινής διοργάνωσης, το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην εξής διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=Ao3vkCP15e8

Οι εγγραφές των σκαφών έχουν ήδη ξεκινήσει στη διεύθυνση: aegeanregatta.gr και για μία ακόμα φορά αναμένεται να δικαιολογηθεί η φήμη της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ως του αγώνα με τις περισσότερες συμμετοχές στο Αιγαίο Πέλαγος.
Με τα έως τώρα δεδομένα, στον αγώνα τον Αύγουστο θα συμμετάσχουν για λογαριασμό του ΑΣΙΑΘ Ρόδου τα σκάφη DAS BOOT με κυβερνήτη το Δημήτρη Σταμάτα και APOLLON με κυβερνήτη τον Πολυχρόνη Αλιβάνη. Οι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι 24, αλλά εννοείται πως λίγες μέρες πριν τον απόπλου αυτές θα υπερδιπλασιαστούν, για τον όσο γίνεται μεγαλύτερο συναγωνισμό.

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta είναι το εξής:

Κυριακή 18 Αυγούστου
10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις
20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών
21:00 Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 19 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Μυτιλήνη – Πλωμάρι, περίπου 25νμ

Τετάρτη 21 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Πλωμάρι – Ψαρά, περίπου 48νμ

Παρασκευή 23 Αυγούστου
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Ψαρά – Οινούσσες, περίπου 35ωμ

Σάββατο 24 Αυγούστου
11:00 Παράκτιες Διαδρομές, Οινούσσες
21:00 Τελετή Λήξης

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδοργανωτές Όμιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β.

Η παρουσία του αγώνα στο Αρχιπέλαγος
Η Aegean Regatta είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001. H διοργάνωση ξεκίνησε έχοντας δύο βασικούς στόχους: Αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία, ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας, της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου. Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. της Λέσβου, τον Ναυτικό όμιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό όμιλο Σάμου και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Όλοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη Aegean Regatta και φρόντισαν να την μετατρέψουν σε θεσμό.

Από το 2001 μέχρι και το 2018 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κώ, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και Σκύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών αυξάνονταν και σταθεροποιήθηκαν περίπου στις 70 – 90, πλησιάζοντας κάποιες χρονιές και τις 100. Άμεση συνέπεια αυτής της συμμετοχής ήταν μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1200 ιστιοπλόων από νησί σε νησί και κυρίως από νησιά που πολλές φορές ήταν ξεχασμένα απ όλους και απ όλα.

Η Aegean Regatta κατάφερε αυτά τα δεκαέξι χρόνια να τονώσει τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό. Μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα το Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης, αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο