2nd Mountain Party στο Ξενοδοχείο «Έλαφος»

2nd Mountain Party  στο Ξενοδοχείο «Έλαφος»

2nd Mountain Party στο Ξενοδοχείο «Έλαφος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 795 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στο δάσος, στις πλαγιές του βουνού του Προφήτη Ηλία είναι χτισμένο το ξενοδοχείο «Έλαφος» του Μεσοπολέμου, ένα ιταλικό κομψοτέχνημα, που ξαφνιάζει με την αρχιτεκτονική του.

Ανάμεσα στα έτη 1927 και 1928, με σκοπό του Ιταλού κυβερνήτη, Mario Lago, να εκμεταλλευτεί σε τουριστικό επίπεδο τις φυσικές έλξεις του ορεινού τοπίου του νησιού, χτίζεται το ξενοδοχείο μεταξύ των οικισμών της Σαλάκου και των Απολλώνων, κοντά στο βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.


Ονομάστηκε «Albergo Del Cervo» (Κατάλυμα του Ελαφιού), από το σπάνιο είδος ελαφιού Dama Dama, που ζει αποκλειστικά στα βουνά της Ρόδου.


Το κτήριο έχει χαρακτήρα αλπικό και δεν θυμίζει σίγουρα τη ροδίτικη ή την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αφού γεννήθηκε με την ιδέα να συνδέσει την ορεινή τοποθεσία του Προφήτη Ηλία με το Trentino - Alto Adige, ένα ανεξάρτητο αυστρο-ουγγρικό κρατίδιο της Βόρειας Ιταλίας, εξαιρετικά δημοφιλές, το οποίο προσαρτήθηκε στην Ιταλία το 1919.


Από το 2017 το ξενοδοχείο «Έλαφος» έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί τεκμήριο της αρχιτεκτονικής, ιστορικής, και πολιτιστικής εξέλιξης της Δωδεκανήσου κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας.


Ολόκληρο το βουνό του Προφήτη Ηλία καλύπτεται από πεύκα και κυπαρίσσια, από σπάνια είδη θάμνων και φυτών, τοπικά ενδημικά ή ενδημικά της Ρόδου όπως είναι η Παιώνια Ροδία, και ορχιδέες.


Ένα εκτεταμένο λιθόκτιστο δίκτυο μονοπατιών περίπατου απλώνεται σε μεγάλη έκταση του βουνού δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες να έρθουν σε επαφή με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Η περιοχή προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURA 2000, για το φυσικό της κάλλος.


Με την ευκαιρία των εορτασμών στο βυζαντινό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το ξενοδοχείο «Έλαφος» και η Νεολαία Απολλώνων συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το δεύτερο Mountain Party την Παρασκευή 19 Ιουλίου.


Σας προσκαλούν σε μια δροσερή βραδιά στο βουνό του Προφήτη Ηλία για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά της ορεινής περιοχής και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αποπνέει η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου.


Το πάρτι θα ξεκινήσει στις 11, μετά δηλαδή από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, στο café bar του ξενοδοχείου «Έλαφος». Στις μουσικές επιλογές του 2ου Mountain Party θα βρίσκεται ο DJ Pantelis Livisianos.
H είσοδος στο Mountain Party είναι φυσικά ελεύθερη για όλους/-ες.


Όσοι/-ες επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός και να το συνδυάσετε με μία χαλαρωτική απόδραση μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο Ξενοδοχείο «Έλαφος».


Για τις κρατήσεις σας καλείτε στο 22410 44808 ή/και επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στο
info@elafoshotel.gr.
Αποκλειστικά για τη βραδιά του Mountain Party η διαμονή στο ξενοδοχείο είναι 15€/άτομο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας