Μέσα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Μέσα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Μέσα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1101 ΦΟΡΕΣ

Παραιτήθηκε ο γραμματέας κ. Νικηφόρος Παπανικόλας

Την παραίτησή του από τη θέση του πρώτου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε προχθές το βράδυ, στη διάρκεια της προγραμματισμένης διευρυμένης συνεδρίασης ο κος Νικηφόρος Παπανικόλας.

Εκτός από τον κ. Παπανικόλα, την παραίτησή του κατέθεσε επίσης από τη θέση του μέλους της ΝΕ Νοτίας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ και ο κος Δημήτρης Ζαννετούλης, θέτοντας, όπως τόνισε μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ζήτημα ηγεσίας, καθώς η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο.
Στη συνεδρίαση, ουσιαστικά υπήρξε έντονη κριτική για τους χειρισμούς, τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν.
«Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε που βρεθήκαμε στο ποσοστό αυτό, σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Αυτού του είδους ο εφησυχασμός, οδηγεί στο δρόμο του πολιτικού μας αφανισμού, επισήμαναν πολλά από τα μέλη και τα στελέχη που παραβρεθήκαν στη συγκεκριμένη διευρυμένη συνεδρίαση που έγινε.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο πολιτικός χώρος του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ μετά το 1977 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στα Δωδεκάνησα.
Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς επίσης και μέλη και στελέχη του κόμματος, από διάφορους φορείς και παραγωγικές τάξεις. Δεν παρέστησαν άτομα φιλικά προσκείμενα στον πρώην βουλευτή και υπουργό κο Δημήτρη Κρεμαστινό, ενώ στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε η επιστολή του ίδιου, με την οποία κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά βουλευτής στα Δωδεκάνησα.

Αυστηρή κριτική έγινε επίσης και στην πρόεδρο του κινήματος κα Φώφη Γεννηματά από ορισμένα στελέχη, ενώ ένταση επικράτησε μεταξύ των παριστάμενων, όταν μερίδα στελεχών, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό στο σύνολό του.

Αιχμές ακούστηκαν επίσης και για το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο δεν συμμετείχε τελικά και ο Γιώργος Νικητιάδης, καθώς η πιθανή συμμετοχή του θα μπορούσε να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα (ενδεχομένως και τη βουλευτική έδρα, όπως τονίστηκε) στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Η Ν.Ε αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση αποτιμώντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, αλλά εκτιμάται ότι η παραίτηση του πρώην γραμματέα κου Νικηφόρου Παπανικόλα θα είναι οριστική, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα.

«Αυτό το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί πλέον να είναι αποδεκτό από τον κόσμο. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι - τόνισε μιλώντας χθες στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κ. Δημήτρης Ζαννετούλης. Αν πραγματικά θέλουμε το κόμμα μας να μην καταποντιστεί στις επόμενες εκλογές, τότε από σήμερα κιόλας θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πάντα. Ακόμα και τα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή» κατέληξε ο Δημήτρης Ζαννετούλης.
Νέα συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία