Στις 3 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Στις 3 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Στις 3 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3243 ΦΟΡΕΣ

Φέτος ο πήχης ανέβηκε ακόμα ψηλότερα και αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή

Τα δέκα χρόνια ζωής γιορτάζει φέτος η εκδήλωση- θεσμός για το νησί της Ρόδου, "Η Ρόδος για τη Ζωή" και σκοπεύει να ανεβάσει πολύ τον πήχη της φετινής εκδήλωσης που θα είναι αφιερωμένη στον καρκίνο του μαστού και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Ο φετινός στόχος λοιπόν, αξίας 55 χιλιάδων ευρώ, αφορά ένα νέο σύστημα υπερηχοτομογραφίας, το οποίο διαθέτει την τεχνική Shearwave ελαστογραφία πραγματικού χρόνου, μία τεχνική που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο της Ρόδου!

Το ραντεβού, όπως κάθε χρόνο έχει κλειστεί για την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη στις 11 το πρωί με εκκίνηση και πάλι απο την πλατεία Δημαρχείου, ενώ το χρώμα της φετινής μπλούζας θα είναι το φούξια.

Μάλιστα φέτος, εξαιτίας και του εορτασμού των 10 χρόνων απο τη δημιουργία της εκδήλωσης που κάθε χρόνο "σπάει" ρεκόρ συμμετοχής, η ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή», έχει κάθε λόγο να γιορτάσει και άλλες μέρες πριν την εκδήλωση με διάφορες μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, αυτή η... μαγική γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί μας, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση του εξοπλισμού του νοσοκομείου της Ρόδου και την πρόληψη και καταστολή διαφόρων ειδών καρκίνου, αποκτά ακόμη περισσότερους "θαυμαστές", ακόμη περισσότερους εθελοντές, κόσμο που την πιστεύει πραγματικά!

Έτσι λοιπόν, έπειτα απο ένα χρόνο συσκέψεων και συζητήσεων, το δσ της ΑΜΚΕ "Η Ρόδος για τη Ζωή", σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, επέλεξε το τμήμα μαστού του νοσοκομείου μας προκειμένου να αναβαθμιστεί.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη γιατρός του τμήματος κ. Λιάνα Σουλούνια, μιλώντας στη "Ροδιακή" ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί:

"Πρόκειται για μία μονάδα υπερήχου, η οποία διαθέτει ως πρόγραμμα τη λεγόμενη "Shearwave Elastography". Αυτή η μέθοδος συμπληρώνει άριστα τη μαστογραφία που χρειάζεται διαγνωστικά περαιτέρω έλεγχο, αφ' ενός για τη διάγνωση πολύ μικρών σε μέγεθος όγκων, αφ' ετέρου στην κατηγοριοποίηση των ευρημάτων με αποτέλεσμα την αναστολή περαιτέρω αιματηρών διαγνωστικών μεθόδων σε αρκετές περιπτώσεις!

Ο στόχος μας είναι λιγότερες επεμβατικές διαγνωστικές μέθοδοι και βελτίωση στην διαγνωστική προσέγγιση, ώστε να διαγιγνώσκουμε όγκους στο στάδιο 0, έτσι ώστε οι θεραπείες οι χειρουργικές και οι επικουρικές να ελαχιστοποιούνται".

Να σημειωθεί πως ο στόχος της περσινής εκδήλωσης αφορούσε τη συνέχιση της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου της Ρόδου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου, πραγματοποιώντας μέσα από τις βιοψίες.

Οι προηγούμενες δωρεές
Σε ο,τι αφορά τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί οτι οι δωρεές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απο τη "Ρόδο για τη Ζωή", αφορούσαν την αγορά επτά μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για τη σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο, το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και τη μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα, ένας ειδικός υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την αναβάθμιση του ακτινολογικού συστήματος και τις τελευταίες δύο χρονιές την αγορά και σχεδόν πλήρη αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων