Το Σάββατο στο πάρκο του «Θέρμαι» το Φεστιβάλ «ΚΝΕ – Οδηγητή»

Το Σάββατο στο πάρκο του «Θέρμαι» το Φεστιβάλ  «ΚΝΕ – Οδηγητή»

Το Σάββατο στο πάρκο του «Θέρμαι» το Φεστιβάλ «ΚΝΕ – Οδηγητή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Με το σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα", τον Σοσιαλισμό!» η τοπική οργάνωση Ρόδου της ΚΝΕ διοργανώνει στο νησί μας το 45ο φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ.

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ στο οποίο κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο πάρκο “ΘΕΡΜΑΙ”.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωσή του, η Έλλη Κοντογιάννη, αφού υπογράμμισε ότι το πρώτο Φεστιβαλ “ΚΝΕ Οδηγητή” έγινε το 1975 στην Αθήνα στο γήπεδο Ζωγράφου και ότι οι εκδηλώσεις του ήταν αφιερωμένες στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και τα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου -παράνομου- φύλλου του «Οδηγητή», τόνισε ότι από τότε μέχρι σήμερα από τις σκηνές του Φεστιβάλ έχουν περάσει εκατοντάδες καλλιτέχνες σε όλη πλέον την Ελλάδα που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός.

Όπως είπε ο χώρος επιλέχθηκε για να αναδειχτεί η σημασία που δίνει η ΚΝΕ σε τέτοιους χώρους και στο ότι αν γινόταν πραγματικά αξιοποιήσιμος από τους κατοίκους θα μπορούσε να αποτελεί πνοή πρασίνου και αναψυχής.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις, για τους φοιτητές, για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμού, την απεργία του ‘82 , για τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος, περίπτερο της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση της νέας έκδοσης της μπροσούρας της επιτροπής κατά των ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, με συμμετοχή μέλους της επιτροπής, της Σελήνης Καπερώνη.
Ακόμα θα υπάρχει ψυχαγωγία με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «80 Περίπτερα» και η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από τη Χριστίνα Κόζα και την ορχήστρα της.

Η ΚΝΕ καλεί λοιπόν, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κι ανέργους, νέους και μεγαλύτερους Ροδίτες, να παραβρεθούν το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, από τις 8μ.μ. και μετά στο Πάρκο “Θέρμαι”, και να μετάσχουν στο 45οΦεστιβαλ “ΚΝΕ Οδηγητή”.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη