Η Ρόδος μπορεί να γίνει προορισμός για την τέλεση πολυτελών γάμων

Η Ρόδος μπορεί να γίνει προορισμός για την τέλεση πολυτελών γάμων

Η Ρόδος μπορεί να γίνει προορισμός για την τέλεση πολυτελών γάμων

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1196 ΦΟΡΕΣ

Παγκόσμιο συνέδριο διοργανωτών θα διεξαχθεί τον προσεχή Απρίλιο

Η Ρόδος έχει τις δυνατότητες να γίνει προορισμός τέλεσης πολυτελών γάμων, καθώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να βάλει τις βάσεις σε συνδυασμό με το ικανό στελεχιακό δυναμικό που υπάρχει στο νησί, αλλά χρειάζεται στήριξη και συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις υπηρεσίες.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από τη χθεσινή ενημέρωση γύρω από το 7ο παγκόσμιο συνέδριο της Destination Wedding Planners (DWP) που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2020 στο νησί μας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Mitsis Alila Resort & Spa».

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός στον κλάδο της οργάνωσης πολυτελών γάμων, που διοργανώνεται από την QNA International και τον όμιλο Mitsis Hotels και θα διεξαχθεί το διάστημα 1 έως 3 Απριλίου, συγκεντρώνοντας πάνω από 500 συμμετέχοντες από 75 χώρες του κόσμου.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείo «Alila» κέρδισε το διαγωνισμό για τη διεξαγωγή του 7ου συνεδρίου και θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του ειδικούς που θα αναδείξουν τις τελευταίες τάσεις στη βιομηχανία γάμων, τους κορυφαίους προορισμούς και τους χώρους διοργάνωσης, τους συνεργάτες τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Το συνέδριο θα προβάλει περαιτέρω τις παγκόσμιες προοπτικές του τομέα του γάμου με εστιασμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δικτυωθούν και να αναπτύξουν δημιουργικές συνεργασίες.

Αναφερόμενος στη φιλοξενία του συνεδρίου ο διευθυντής του ξενοδοχείου Λευτέρης Τσουκαλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι είναι τιμή και ευθύνη η επιλογή από την QNA να είναι ο επίσημος διοργανωτής συνεργάτης για το 7ο παγκόσμιο συνέδριο. «Δεν εκπροσωπούμε μόνο τα Mitsis Hotels και μόνο το ξενοδοχείο «Alila», αλλά το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, το νησί ως προορισμό αλλά και την Ελλάδα.

Είναι τεράστια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε το brand ως wedding destination και η συνεργασία όλων μας σε αυτή την προσπάθεια είναι επιβεβλημένη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς και στο συνέδριο καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε πως η ελληνική φιλοξενία, κουζίνα, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας εγγυώνται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για κάθε πολυτελή εκδήλωση προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

Ας κάνουμε συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο της αγοράς από τους πολυτελείς γάμους που μας αξίζει και μας αναλογεί. Έχουμε όσα χρειαζόμαστε ως προορισμός για να φιλοξενήσουμε επιτυχώς και να διοργανώνουμε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Μπορούμε να εκπλήξουμε τους επισκέπτες μας σε κάθε τέτοια εκδήλωση. Αυτό που υποσχόμαστε ως Mitsis Hotels εδώ στο «Alila» είναι ότι θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ώστε να φιλοξενήσουμε ένα μοναδικό συνέδριο, για να ανοίξει για τον προορισμό νέους δρόμους και νέες συνεργασίες για τη διοργάνωση επιτυχών πολυτελών γάμων».

Ακολούθησε ο NC Sidh, Managing director της QNA International που διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο Destination Wedding Planners στη Ρόδο τον Απρίλιο του 2020, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής όλων των τοπικών επιχειρήσεων στην τέλεση ενός πολυτελούς γάμου.

«Μπορεί να γίνεται η τελετή σε συγκεκριμένη περιοχή αλλά δε στηρίζεται σε εισαγόμενες εταιρείες και επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, όπως κάθε προορισμός έτσι και στη Ρόδο πρέπει να αναδείξουμε τη δουλειά μας μέσα και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και μας αναλογεί σε αυτή την τεράστια πίτα των 300 δισ. δολαρίων τον χρόνο για τις γαμήλιες τελετές. Φυσικά, όπως είπε η συνεργασία όλων είναι πολύτιμη, για τη διεκδίκηση του προορισμού να φιλοξενήσει τέτοια γεγονότα.

Σύμφωνα με τον κ. Sidh τα τελευταία χρόνια πολυτελείς γάμοι δε γίνονται μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας, από την οποία κατάγεται το ζευγάρι αλλά και έξω από αυτά, επιλέγοντας ιδανικούς προορισμούς που μπορούν να διοργανώσουν τέτοιες τελετές, και τα νησιά στην Ελλάδα είναι τέτοιοι ελκυστικοί και ιδανικοί προορισμοί όπως είπε.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις από τους παριστάμενους. Ειδικότερα:

Κώστας Χρυσοχοΐδης εντεταλμένος τουριστικής ανάπτυξης ΠΝΑΙ

«Η ΠΝΑΙ στηρίζει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπο την ανάπτυξη και στήριξη του τουριστικού προϊόντος. Ο γαμήλιος τουρισμός γνωρίζει διεθνώς μεγάλη αύξηση. Όλοι μαζί με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο να αποτελέσει η Ρόδος τέτοιο προορισμό. Πρόκειται για τεράστια πρόκληση αλλά η ιδιωτική πρωτοβουλία δε φτάνει μόνο για να πετύχουμε όσα θέλουμε, είναι αναγκαία η συνδρομή α και β βαθμού αυτοδιοίκησης».

Κώστας Ταρασλιάς δημοτικός σύμβουλος Ρόδου
«Διαβεβαιώνω ότι η διάθεση και ο προγραμματισμός της νέας δημοτικής αρχής είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού και των συναφών δραστηριοτήτων. Μπορούμε να συνεργαστούμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε στη Ρόδο, όχι μόνο γιατί έχουμε άξιους ανθρώπους στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και γιατί Δήμος και περιφέρεια μπορούν να βοηθήσουν. Όλοι οι χώροι που υπάρχουν στο νησί, μπορούν να αναδειχτούν. Η πρόκληση είναι στο χέρι μας και μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί δυνατά».

Γιώργος Ματσίγκος πρόεδρος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου
«Οι διευθυντές ξενοδοχείων γνωρίζουν από προκλήσεις, και στόχος σήμερα είναι η ποιότητα που εξαρτάται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Η ποιότητα φέρνει την επιτυχία. Όμως πρέπει να υπάρχει και συνεργασία με τους φορείς γιατί εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχει σημασία η προβολή μόνο του ξενοδοχείου ή μίας επιχείρησης αλλά είναι ευκαιρία να προβληθεί και το νησί.

Η τέλεση ενός γάμου σε έναν προορισμό σηματοδοτεί το δέσιμο του ζευγαριού και των οικογενειών με αυτόν. Και η Ρόδος έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να γίνει προορισμός για την τέλεση πολυτελών γάμων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς, ενώ η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το ρομαντικό περιβάλλον, η φυσική ομορφιά, και οι υπέροχες παραλίες έχουν αναδείξει τη Ρόδο ως τον ιδανικό, προορισμό για τη διοργάνωση γάμων.

Από το 2015 η ελληνική βιομηχανία γάμου αναπτύσσεται διαρκώς με μεγέθη που ξεπερνούν τα 80.000 δολάρια τον χρόνο. Έχοντας αναδειχθεί ως κορυφαίους τουριστικός προορισμός καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση παγκοσμίως η διοργάνωση του συνεδρίου DWP θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας στη βιομηχανία γάμων και εκδηλώσεων Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης οι ξενοδόχοι μέλη του δ.σ. της ΕΞΡ Άρης Σουλούνιας και Κώστας Μηνέττος, και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κολιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου