Εορτάστηκε με λαμπρότητα η απελευθέρωση του Καστελορίζου

Εορτάστηκε με λαμπρότητα η απελευθέρωση του Καστελορίζου

Εορτάστηκε με λαμπρότητα η απελευθέρωση του Καστελορίζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Εορτάστηκε χθες στο Καστελόριζο η 76η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός ε.α. κ.Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ , Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Φλάρης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Μεγίστης Γεώργιος Σαμψάκος, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου, κ. Χρυσόστομο στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μετέβη στο νησί της Στρογγύλης, όπου επισκέφθηκε το φυλάκιο του νησιού και εν συνεχεία στη Ρω, όπου απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
“Σήμερα, γιορτάσαμε στη μεγαλύτερη Ελληνική γη. Το Καστελόριζο, τη Ρω, τη Στρογγύλη. Τη μεγάλη γη που μας συνδέει με τις ρίζες μας, μας δένει με το παρόν μας, μας δίνει προοπτική για το μέλλον μας”.

Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής
“Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορα της, δεν τελειώνει εκεί. Σήμερα, εδώ, από το Καστελόριζο, με αφορμή την 76ηεπέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, από εδώ που η Ελλάδα ενώνεται με τον ευρύτερο ελληνισμό, από εδώ που η Ευρώπη συναντά την Ανατολική Μεσόγειο, στέλνουμε μήνυμα ειρήνης.

Καλούμε την Τουρκία να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και της οικονομικής ευημερίας. Τον δρόμο που οδηγεί στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Από αυτήν την κόκκινη γραμμή η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει βήμα πίσω.

Τα εθνικά μας συμφέροντα είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας, είναι πάντα έτοιμες να απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε πρόκληση, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Σεβόμαστε, τιμούμε και ευχαριστούμε το προσωπικό και τους στρατεύσιμους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεγάλη προσφορά τους, τόσο στην άμυνα της χώρας μας, όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Η προσπάθεια ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας πρέπει να είναι συνεχής, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η στήριξη της πολιτείας στις ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο Καστελόριζο, πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα. Χρόνια Πολλά στο Καστελόριζο!”

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης