Αποζημίωση σε Σύριο που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Αποζημίωση σε Σύριο που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Αποζημίωση σε Σύριο που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 864 ΦΟΡΕΣ

Το ποσό των 6.800 ευρώ θα δοθεί ως αποζημίωση σε 27χρονο αλλοδαπό ο οποίος έμεινε στη φυλακή περίπου ένα έτος για αδίκημα που δεν διέπραξε!

Ο 27χρονος αλλοδαπός από την Συρία κατηγορούνταν ότι μετέφερε τον Φεβρουάριο του 2018 από τα τουρκικά παράλια στην Κω, 39 συμπατριώτες του και Ιρακινούς με βάρκα.

Συνελήφθη όμως από τους Λιμενικούς, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον Ιανουάριο του 2019 δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Ζιώγα, έκρινε αθώο (αμετάκλητα) τον 27χρονο Σύριο, ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για το χρονικό διάστημα που παρέμεινε στη φυλακή.

Χθες το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εξέτασε την αίτηση που είχε κάνει ο αλλοδαπός δια του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Ζιώγα, και μάλιστα την έκανε αποδεκτή, επιδικάζοντας το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ για κάθε μία από τις 340 ημέρες που ο Σύριος παρέμεινε στη φυλακή! Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν, τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου 2018 όταν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω. Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν σαράντα (40) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ κατόπιν διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι διακινητής των υπολοίπων, καθώς και χειριστής της βάρκας ήταν ο 27χρονος αλλοδαπός. Ο 27χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος από τη πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν ότι δεν είναι διακινητής αλλά μεταφερόμενος.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του